menjac-sajla
Moderator: Dragomir
- Giša
- Poruka: 16
- Član foruma od: petak, 15. okt. 2010. u 08:25h
menjac-sajla
Pozdrav ljudi, Imam Focusa 1.6 benzin 98 godiste,i juce mi je u toku voznje menjac ostao zaglavljen u trecoj brzini, mislim da je problem sajla koja ide sa rucice menjaca, imam utisak da se ili prekinula ili ne znam vec sta, je li imao ko slican problem?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: menjac-sajla
Tesko pitanje sa malo informacija.Moze da bude 10 razloga za kvar,moras da das vise informacija
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Giša
Jednostavno mi se desilo u toku voznje, samo se rucica menjaca olabavila i nisam mogao da usaltam u nijednu brzinu, kvacilo odvaja normalno ali ostao je u trecoj i ne mogu da izbacim iz nje, set kvacila sam promijenio prije godinu dana tako da nije do toga, jednostavno mi izgleda kao da se ova sajla prekinula jer od rucice menjaca idu dvije sajle, jedna gornja i jedna donja,rekao bih da je ova gornja jer od rucice prvo ide jadna polugica koja se izgleda spaja sa sajlom unutar neke plasticne cijevi i rekao bi na tom sastavku da se otkacila ali se ne moze pogledat bez da nesto jos vise zeznem.
- Sava Ford
- Poruka: 291
- Član foruma od: utorak, 14. sep. 2010. u 17:00h
Ja kao laik bih rekao prosto da je tebi covek otisao birac menjaca
meni je na fordu to davno bilo otislo,ali je samo postao mnogo neprecizniji i jedva je ulazio u brzine,dok bivsa devojka ima pezo 206i jednom prilikom dok je vozila samo joj je ostao zaglavljen u trecij brzini. odvezao sam ga tako do majstora bez stajanja i ispotavilo se da je birac menjaca :0 tako da je najverovatnije i kod tebe isti problem. trebalo bi da to nije skupo
pozZ

- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Pogledaj mesta gde se kopcaju sajle na menjac i na rucicu tu hoce da spadne sajla
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Giša
Bio sam kod majstora i ispade da je saltarica otisla, uglavnom je zamijenio i sad je ok samo je sad rucica kruća i teze se salta, hvala svima na odgovorima.
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: četvrtak, 18. avg. 2011. u 10:21h
POST JE OBRISAN ZBOG GLUPIRANJA U PISANJU
Dragomir:Prvo procitaj pravila pa tek onda pisi
Dragomir:Prvo procitaj pravila pa tek onda pisi