focus 1.6 Zetec-SE, STUCA!! Pomoc!
Moderator: Dragomir
- focus MK1
- Poruka: 7
- Član foruma od: utorak, 13. dec. 2011. u 22:33h
focus 1.6 Zetec-SE, STUCA!! Pomoc!
Temu sam vec postavio na "odrzavanje i servisi- focus 1.6 16V Zetec-Se, da li da menjam ulje", ali cu ga ponovoti, s nadom da cu ovde brze dobiti odgovor.
Focus je presao 13.500 km, proverenih. Kad smo ga pre kupovine prikljucili (lampica motoroa nije svetlila), racunar je pokazivao samo neregularan rad na jednom ventilu. Posle prevezenih 300 km mi se upalila lampica motora, odneo da ga prikljuce ponovo, pa je pored ventila, racunar registrovao neku vrstu neregularnosti kod katalizatora. No, s obzirom da se lampica ugasila nakon prilkjucivanja, majstor nista nije dirao, a za ventil mi je rekao da nije strasno i da moze jos... no izgleda da je moglo jos 200 km.... Sada dok je hladan motor, pri malim obrtajima osetim kako motor stuca i da slabo vuce, ali onda kad malo jace pritisnem po 2 put, onda se oporavi i krene.
Sta mislite, da li je u pitanju to sto je ventil defintivno 'pukao pa mi jedan cilindar stane?
Focus je presao 13.500 km, proverenih. Kad smo ga pre kupovine prikljucili (lampica motoroa nije svetlila), racunar je pokazivao samo neregularan rad na jednom ventilu. Posle prevezenih 300 km mi se upalila lampica motora, odneo da ga prikljuce ponovo, pa je pored ventila, racunar registrovao neku vrstu neregularnosti kod katalizatora. No, s obzirom da se lampica ugasila nakon prilkjucivanja, majstor nista nije dirao, a za ventil mi je rekao da nije strasno i da moze jos... no izgleda da je moglo jos 200 km.... Sada dok je hladan motor, pri malim obrtajima osetim kako motor stuca i da slabo vuce, ali onda kad malo jace pritisnem po 2 put, onda se oporavi i krene.
Sta mislite, da li je u pitanju to sto je ventil defintivno 'pukao pa mi jedan cilindar stane?
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9930
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Re: focus 1.6 Zetec-SE, STUCA!! Pomoc!
nema potrebe da postavljas dve teme,kad se nadje neko da zna odgovor,odgovorice ti
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- focus MK1
Pitanje je bilo postavljneo u okviru druge teme i kategorije, kao zadnji post, pa s obzirom da po problematici vise pripada kvarovima, mislio sam da je bolje da ga izdvojim kao novog. be cool 

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9930
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
sam si napisao da si vec postavio,nema veze,naoruzaj se strpljenjemfocus MK1 piše:Temu sam vec postavio na "odrzavanje i servisi- focus 1.6 16V Zetec-Se, da li da menjam ulje", ali cu ga ponovoti, s nadom da cu ovde brze dobiti odgovor.
ima se,moze se - nema se,mora se....
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
normalno je da kad izgori ventil igubi kompresiju na taj klip ali sacekaj strucnjake
- focus MK1
Problem je pravila jedna svecica i verovatno dotrajali razvodni kablovi. Sve je zamenjeno i ide kao zmaj. Ventili su inace ok, izlgeda da je javljao zbog loseg goriva...