Ma verovatno majstor kupio neku kinesku pumpu ili neku polovnjaču... prodao mu priču da je italijanska nova,geknula je brzo i to je to.
Pumpe za gorivo kvalitetne traju uglavnom veoma veoma dugo a ne godinu-dve... makar radile non stop.
A vožnja na rezervi ili bez goriva ubijaju pumpu instant.
Problemi sa pumpom za gorivo
Moderator: Dragomir
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Problemi sa pumpom za gorivo

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- mimiojo
- Poruka: 151
- Član foruma od: subota, 12. nov. 2011. u 11:43h
Re: Problemi sa pumpom za gorivo
Pozdrav,konkretno u mom slucaju pumpa za gorivo se iskljuci kad se prebaci na plin.Majstor koji je ugradjivao plin je odmah iskljucio jer nema potrebe da radi dok motor radi na plin bez obzira koliko ima u rezervoaru goriva.Po prici plinadzija ona mora da radi da bi se navodno dizne hladile samo ne znam kako kad gorivo ne ulazi u dizne kad motor radi na plin.Sem toga kada motor radi na benzin drugaciji je pritisak jer dizne trose deo pritiska iz sistema pa se pumpa, da kazem, manje muci nego kad radi u prazno.I jos nesto posto u plin servisima uglavnom rade priuceni majstori treba neko i da zna da poveze sistem tako da se pumpa iskluci pri prelasku na plinsko napajanje.Najlakse je reci da mora da pumpa ostane u radu.Meni je plin ugradio covek koji je po struci auto elektricar tako da mu to verovatno nije bio problem da uradi.Sa tako ugradjenim plinom ja sam presao 82000km sa bez ikakvog problema.Ovo sam opisao i u temi sa plinom i iskustvima.
Dva pravila:1.Ja sam uvek u pravu;2.Cak i kada nisam vazi prvo pravilo