Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Nema TPS-a u kompu

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Mosha
Poruka: 272
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
Kontakt:

Nema TPS-a u kompu

Poruka od Mosha » nedelja, 27. nov. 2011. u 21:51h

Skoro sam bio kod Dragomira (nazalost on licno nije bio tu) da se proveri zupcenje i stosta vezano za podesavanja itd. U svakom slucaju, momci su to pedantno podesili, sad ide bolje, radi tise, pali ko mina i cini mi se da trosi malo manje ali jos neprovereno, medjutim kad su stigli do TPS-a na pumpi nakacili ga na dijagnostiku kad TPS-a nema!

Dakle, kada se nakaci na dijagnostiku, dijagnostika vidi da je to Mondeo itd ali jednostavno ne postoji TPS u opcijama kompa. Inace, komp MORA da ponudi opciju za TPS makar i bio raskacen, pokvaren ili sta god, decko koji je radio kaze da vidi prvi put u zivotu da komp nema TPS.

Da li je moguce da je komp neispravan ili da je zamenjen nekim drugim kompom iz Mondea koji nije za ovaj model? Koliko sam razumeo, TPS ima uticaj i na paljenje i na kontrolu advance solenoid-a koji opet ima veliki uticaj na hladan start, drugim recima sve sto me ikada mucilo sa ovim autom mozda potice od toga.
Generalno, auto radi kao sat trenutno ali se plasim tog podmuklog problema sa paljenjem koji moze da me iznenadi negde na putu posle mogu da se roknem samo.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Re: Nema TPS-a u kompu

Poruka od Dragomir » nedelja, 27. nov. 2011. u 22:35h

Ima samo momci nisu znali(posto na starijim vozilima nije oznaka TPS vec nesto FLR)
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Mosha
Kontakt:

Poruka od Mosha » nedelja, 27. nov. 2011. u 22:42h

Eto mene opet kad budem u prolazu thumbsuph

mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 08:36h

Sta je na kreju bio problem sa autom? Zupcenje ili nesto drugo?
Djak pesak :)

Mosha
Kontakt:

Poruka od Mosha » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 10:34h

Pa...u principu od ove intervencije (podesavanje zupcenja) nemam problema sa paljenjem, pali apsolutno isto kao da je +30 stepeni, cekam da malo jos zahladi da budem siguran pa cu napisati koji red u onoj temi o tome. Jos mi ostaje ona sumnja da nesto oko pumpe nije u redu jer sam problem resavao grejanjem pumpe, a da bi proverio pumpu moram otici kod bosiste, ne znam da li BT dizel kod hipodroma radi ove malo starije pumpe, raspitacu se pa ako budem morao da posetim bosistu otisao bi prvo tamo.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“