Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

kardan na capriju

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
branimirgrozny
Poruka: 4
Član foruma od: ponedeljak, 3. maj 2010. u 23:11h

kardan na capriju

Poruka od branimirgrozny » četvrtak, 24. nov. 2011. u 21:39h

pozz...
dali neko ima iskustva sa varenjem kardana...
ukratko problem je u sledecem.promenio sam menjac na capriju,umesto 4brzinca sa sistemom poluga umesto biraca ubacio sam 5brzinac sa normalnim biracem koji izlazi sa kraja pravo kroz tunel u kabinu(srpski receno n9 iliti Ntype...) i tu pocinje sex...
nutovi na izlaznim osovinama iz menjaca nisu ni priblizno isti.morao sam da secem caprijev kardan na samom pocetku,i na strugu da napravim flansnu za kardio gumu i da je zavarim za ostatak kardana...to sve pristojno deluje,zavareno ljudski,odpusten celik sa brenerom,balansirano...ali nesto sumnjam da ce da radi kako treba...kardio guma je napeta,osa izlazne osovine i osa kardana su pod uglom itd,pa me zanima sledece...
dali postoji neki kardan od nekog forda koji ima nut za n9 menjac,kardanske krstove umesto kardio guma i jedan lezaj koji se srafi u tunel...zeleo bih ipak da prepravim jedan takav,nemam poverenja u flansnu i kardio gume...
hvala unapred,svi predlozi su dobrodosli...nisam od onih sujetnih budz-majstora...
CAPRICIOZA

kresa capri
Poruka: 350
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 13:51h

Re: kardan na capriju

Poruka od kresa capri » četvrtak, 24. nov. 2011. u 21:48h

granada je nosila takav kardan samo sto treba da ga skratis za capria ili jednodelni od taunusa tc1 :ford:

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » četvrtak, 24. nov. 2011. u 23:26h

Imas i sa taunusa,kardani sa tri krsta,bez gume i sa lezajem na sredini.

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » petak, 25. nov. 2011. u 16:22h

У мом каприју имам исти случај као и ти . Једино што је мој шестак па фабрички има кардан са тим нутом који је исти као и на петостепеном мењачу. Само сам променио мењач и кардан је одговарао . Када сам правиона носач мењача водио сам рачуна да поставим мењач на висину такву да се не ломи кардан на хардијевој гуми . Ти треба да нађеш од сијере и исечеш по вару део где се шрафи гума од цеви , исечеш исто код себе на кардану , убациш једно у друго , на стругу провериш баланс , завариш и балансираш на крају. Друго , много лакше решење је да нађеш део који улази у мењач , а да је за кардански а не хардијев зглоб. Само растуриш крст код себе , и поставиш нови крас и тај део и имаш кардан без буџења . Једино што се тај део тако тешко налази . Ја сам га скинуо са неког библиски старог шестака каприја .
Немој да се плашиш буџења , и заваривања , јер сем ако имаш једно 500 њутнметара обртног момента , вар ће држати , а и да прекорачиш тај обртни момент , згужваћеш цев од кардана .

branimirgrozny
Poruka: 4
Član foruma od: ponedeljak, 3. maj 2010. u 23:11h

Poruka od branimirgrozny » nedelja, 27. nov. 2011. u 17:18h

danas sam upalio auto i probao kardan...sljaka,var je izdrzao maltretiranje,ali guma je napeta...naravno,posigao menjac na nosacu koliko moze,spustio lezaj kardana koliko moze,manje je napeta ali i dalje nisam zadovoljan...ipak menjam kardan pa ako neko od vas ima od taunusa ili gore pomenuti od granade nek se javi...a postavicu temu i u oglase...pozz hvala svima
CAPRICIOZA

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“