kardan na capriju
Moderator: Dragomir
- branimirgrozny
- Poruka: 4
- Član foruma od: ponedeljak, 3. maj 2010. u 23:11h
kardan na capriju
pozz...
dali neko ima iskustva sa varenjem kardana...
ukratko problem je u sledecem.promenio sam menjac na capriju,umesto 4brzinca sa sistemom poluga umesto biraca ubacio sam 5brzinac sa normalnim biracem koji izlazi sa kraja pravo kroz tunel u kabinu(srpski receno n9 iliti Ntype...) i tu pocinje sex...
nutovi na izlaznim osovinama iz menjaca nisu ni priblizno isti.morao sam da secem caprijev kardan na samom pocetku,i na strugu da napravim flansnu za kardio gumu i da je zavarim za ostatak kardana...to sve pristojno deluje,zavareno ljudski,odpusten celik sa brenerom,balansirano...ali nesto sumnjam da ce da radi kako treba...kardio guma je napeta,osa izlazne osovine i osa kardana su pod uglom itd,pa me zanima sledece...
dali postoji neki kardan od nekog forda koji ima nut za n9 menjac,kardanske krstove umesto kardio guma i jedan lezaj koji se srafi u tunel...zeleo bih ipak da prepravim jedan takav,nemam poverenja u flansnu i kardio gume...
hvala unapred,svi predlozi su dobrodosli...nisam od onih sujetnih budz-majstora...
dali neko ima iskustva sa varenjem kardana...
ukratko problem je u sledecem.promenio sam menjac na capriju,umesto 4brzinca sa sistemom poluga umesto biraca ubacio sam 5brzinac sa normalnim biracem koji izlazi sa kraja pravo kroz tunel u kabinu(srpski receno n9 iliti Ntype...) i tu pocinje sex...
nutovi na izlaznim osovinama iz menjaca nisu ni priblizno isti.morao sam da secem caprijev kardan na samom pocetku,i na strugu da napravim flansnu za kardio gumu i da je zavarim za ostatak kardana...to sve pristojno deluje,zavareno ljudski,odpusten celik sa brenerom,balansirano...ali nesto sumnjam da ce da radi kako treba...kardio guma je napeta,osa izlazne osovine i osa kardana su pod uglom itd,pa me zanima sledece...
dali postoji neki kardan od nekog forda koji ima nut za n9 menjac,kardanske krstove umesto kardio guma i jedan lezaj koji se srafi u tunel...zeleo bih ipak da prepravim jedan takav,nemam poverenja u flansnu i kardio gume...
hvala unapred,svi predlozi su dobrodosli...nisam od onih sujetnih budz-majstora...
CAPRICIOZA
- kresa capri
- Poruka: 350
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 13:51h
Re: kardan na capriju
granada je nosila takav kardan samo sto treba da ga skratis za capria ili jednodelni od taunusa tc1 

- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
Imas i sa taunusa,kardani sa tri krsta,bez gume i sa lezajem na sredini.
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
У мом каприју имам исти случај као и ти . Једино што је мој шестак па фабрички има кардан са тим нутом који је исти као и на петостепеном мењачу. Само сам променио мењач и кардан је одговарао . Када сам правиона носач мењача водио сам рачуна да поставим мењач на висину такву да се не ломи кардан на хардијевој гуми . Ти треба да нађеш од сијере и исечеш по вару део где се шрафи гума од цеви , исечеш исто код себе на кардану , убациш једно у друго , на стругу провериш баланс , завариш и балансираш на крају. Друго , много лакше решење је да нађеш део који улази у мењач , а да је за кардански а не хардијев зглоб. Само растуриш крст код себе , и поставиш нови крас и тај део и имаш кардан без буџења . Једино што се тај део тако тешко налази . Ја сам га скинуо са неког библиски старог шестака каприја .
Немој да се плашиш буџења , и заваривања , јер сем ако имаш једно 500 њутнметара обртног момента , вар ће држати , а и да прекорачиш тај обртни момент , згужваћеш цев од кардана .
Немој да се плашиш буџења , и заваривања , јер сем ако имаш једно 500 њутнметара обртног момента , вар ће држати , а и да прекорачиш тај обртни момент , згужваћеш цев од кардана .
- branimirgrozny
- Poruka: 4
- Član foruma od: ponedeljak, 3. maj 2010. u 23:11h
danas sam upalio auto i probao kardan...sljaka,var je izdrzao maltretiranje,ali guma je napeta...naravno,posigao menjac na nosacu koliko moze,spustio lezaj kardana koliko moze,manje je napeta ali i dalje nisam zadovoljan...ipak menjam kardan pa ako neko od vas ima od taunusa ili gore pomenuti od granade nek se javi...a postavicu temu i u oglase...pozz hvala svima
CAPRICIOZA