Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo MK3 TDDI lose gorivo ili neki kvar????

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
i_eagle
Poruka: 25
Član foruma od: nedelja, 16. maj 2010. u 22:10h

Mondeo MK3 TDDI lose gorivo ili neki kvar????

Poruka od i_eagle » nedelja, 20. nov. 2011. u 00:39h

Nazalost evo drugi put za 3 godine mi se desava da nakon sipanja eurodizel goriva posle nekih 30-40km da auto na uzbrdici krene da stuca i neravnomerno radi. Prvi put se desilo nakon sipanja goriva na europetrol pumpi i tad je uspeo auto da sagori i izbaci vodu nakon nekog duzeg vremena, palio je i radio na leru malo sa stucanjem, da podignem obrtaje nisam mogao jer je stucao i sam obarao obrtaje. Nakon toga nije bilo dve godine nikakvih problema. A sad po drugi put mi se desava isto, sipao sam na mol pumpi i nakon isto neki 30-40km auto na uzbrdizi je krenuo da stuca i ugasio se, ali ovaj put nisam uspeo da ga upalim ponovo verglanjem. Auto sam upalio na vucu i radio je tj. stucao nekih 1-2min i opet se ugasio i tako par puta. Da li je samo voda u gorivu problem ili mozda nesto drugo????

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Mondeo MK3 TDDI lose gorivo ili neki kvar????

Poruka od milan_gt » nedelja, 20. nov. 2011. u 00:51h

koristi kvalitetniji filter goriva i menjaj ga na vreme..

dekysa
Poruka: 26
Član foruma od: nedelja, 12. jun 2011. u 22:13h

Poruka od dekysa » nedelja, 20. nov. 2011. u 01:04h

Gorivo pre pumpe...
Poslednja izmena: dekysa, na dan sreda, 4. jan. 2012. u 22:37h. Ukupno izmenjeno 1 put.

i_eagle

Poruka od i_eagle » nedelja, 20. nov. 2011. u 09:20h

Ok hvala, evo sad cu kupiti nov filter pa cemo saznati. Hvala na savetima, pozz

i_eagle

Poruka od i_eagle » nedelja, 20. nov. 2011. u 14:15h

Zamenio sam filter goriva i napunio filter sa drugim eurodizel gorivom. Nakon 2 sec verglanja auto je upalio iz prve. Izasao sam da ga provozam i posle 3km isti problem, auto je poceo da stuca i ugasio se, opet se nije mogao upaliti verglanjem. Tokom kraceg slepanja auto jer na vucu upalio i nije vise pravio probleme u radu. Mislim da je gorivo lose i da ima vode. Jedan majstor mi je rekao da sipem 100% alkohol i da ce pomooci u sagorevanju vode, jer kako kaze alkohol vezuje vodu. Ako ima jos vode u gorivu, kad se bude slegla predpostavljam da ce mi praviti opet problem. Resenje je ili da itocim svo gorivo ili da sipam 100% alkohol ali ne znam u kojoj kolicini, ako je savet tacan????

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8310
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » nedelja, 20. nov. 2011. u 14:34h

Paljenje na gurku nije preporučljivo sem u krajnjoj nuždi. Moja preporuka ti je odeš do majstora nek on proveri, jer može da bude više stvari u pitanju. Iz Beograda si i idi vidi kod Dragomira u Pinosavu, on će ti dijagnostikovati kvar i reći šta treba da se radi. Ovako možeš menjati deo po deo i istrošiti se a ne rešiti problem.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » nedelja, 20. nov. 2011. u 17:13h

otidji do Dragomira, svakako si od filtera trebao krenuti, sad me bas cudi da je do goriva jer sipas ed a tddi je manje osetljiv na gorivo od tdci-ja..mozda na crevo od goriva uvlaci vazduh pocne da trokira i posle ne mozes da ga upalis a kad napunis filter gorivom tad pali i radi neko vreme..

i_eagle

Poruka od i_eagle » nedelja, 20. nov. 2011. u 23:15h

S obzirom da sam imao isti problem pre 2 god, sacekacu i da vidim kako se ponasa, za sada radi normalno. I sumnja mi je na gorrivo samo. Hvala za savete, a Dragomira cu posetiti kad tad, ne sumnjam ;)

lasto
Poruka: 336
Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 18:06h

Poruka od lasto » nedelja, 20. nov. 2011. u 23:59h

mislim da je gorivo problem, tj. nedostatak goriva u rezervoaru.

koliko si goriva imao u rezervoaru, pun, ili si sipao 10-tak litara.
ako si imao 10-tak litara, normalno je da ti stane na uzbrdici, velik je to rezervoar.

i_eagle

Poruka od i_eagle » sreda, 23. nov. 2011. u 13:24h

Pola rezervoara :)

MONDEO TDDI ESTATE
Poruka: 14
Član foruma od: četvrtak, 24. nov. 2011. u 10:29h

Poruka od MONDEO TDDI ESTATE » četvrtak, 24. nov. 2011. u 11:41h

Pozdrav,

možda je rješenje tvojih problema zamjena niskotlačne pumpe ispod auta kod zadnjeg desnog kotača. U HR košta oko 1000€, ali mislim da odgovara i od Iveca II 2.8 (cca. 150€). Ja upravo imam problema, moguće uzrokovanih tom pumpom, ali prije dok je bila orginal je znao stati i trznuti pa se ipak sama pokrenula i to mi se je događalo u razmacima od pola godine dok je nisam promijenio... samo prijedlog da se raspitaš...

i_eagle

Poruka od i_eagle » subota, 26. nov. 2011. u 14:26h

Druze upravu si za pumpu, ne radi kako valja dok je hladan i nekako al posle nikako. S obzirom na novu situaciju, zna li neko da me uputi koliko kosta i gde uzeti????
Pozdrav

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“