Mondeo MK3 TDDI lose gorivo ili neki kvar????
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 25
- Član foruma od: nedelja, 16. maj 2010. u 22:10h
Mondeo MK3 TDDI lose gorivo ili neki kvar????
Nazalost evo drugi put za 3 godine mi se desava da nakon sipanja eurodizel goriva posle nekih 30-40km da auto na uzbrdici krene da stuca i neravnomerno radi. Prvi put se desilo nakon sipanja goriva na europetrol pumpi i tad je uspeo auto da sagori i izbaci vodu nakon nekog duzeg vremena, palio je i radio na leru malo sa stucanjem, da podignem obrtaje nisam mogao jer je stucao i sam obarao obrtaje. Nakon toga nije bilo dve godine nikakvih problema. A sad po drugi put mi se desava isto, sipao sam na mol pumpi i nakon isto neki 30-40km auto na uzbrdizi je krenuo da stuca i ugasio se, ali ovaj put nisam uspeo da ga upalim ponovo verglanjem. Auto sam upalio na vucu i radio je tj. stucao nekih 1-2min i opet se ugasio i tako par puta. Da li je samo voda u gorivu problem ili mozda nesto drugo????
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Mondeo MK3 TDDI lose gorivo ili neki kvar????
koristi kvalitetniji filter goriva i menjaj ga na vreme..
-
- Poruka: 26
- Član foruma od: nedelja, 12. jun 2011. u 22:13h
Gorivo pre pumpe...
Poslednja izmena: dekysa, na dan sreda, 4. jan. 2012. u 22:37h. Ukupno izmenjeno 1 put.
-
Ok hvala, evo sad cu kupiti nov filter pa cemo saznati. Hvala na savetima, pozz
-
Zamenio sam filter goriva i napunio filter sa drugim eurodizel gorivom. Nakon 2 sec verglanja auto je upalio iz prve. Izasao sam da ga provozam i posle 3km isti problem, auto je poceo da stuca i ugasio se, opet se nije mogao upaliti verglanjem. Tokom kraceg slepanja auto jer na vucu upalio i nije vise pravio probleme u radu. Mislim da je gorivo lose i da ima vode. Jedan majstor mi je rekao da sipem 100% alkohol i da ce pomooci u sagorevanju vode, jer kako kaze alkohol vezuje vodu. Ako ima jos vode u gorivu, kad se bude slegla predpostavljam da ce mi praviti opet problem. Resenje je ili da itocim svo gorivo ili da sipam 100% alkohol ali ne znam u kojoj kolicini, ako je savet tacan????
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8310
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Paljenje na gurku nije preporučljivo sem u krajnjoj nuždi. Moja preporuka ti je odeš do majstora nek on proveri, jer može da bude više stvari u pitanju. Iz Beograda si i idi vidi kod Dragomira u Pinosavu, on će ti dijagnostikovati kvar i reći šta treba da se radi. Ovako možeš menjati deo po deo i istrošiti se a ne rešiti problem.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
otidji do Dragomira, svakako si od filtera trebao krenuti, sad me bas cudi da je do goriva jer sipas ed a tddi je manje osetljiv na gorivo od tdci-ja..mozda na crevo od goriva uvlaci vazduh pocne da trokira i posle ne mozes da ga upalis a kad napunis filter gorivom tad pali i radi neko vreme..
-
S obzirom da sam imao isti problem pre 2 god, sacekacu i da vidim kako se ponasa, za sada radi normalno. I sumnja mi je na gorrivo samo. Hvala za savete, a Dragomira cu posetiti kad tad, ne sumnjam 

- lasto
- Poruka: 336
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 18:06h
mislim da je gorivo problem, tj. nedostatak goriva u rezervoaru.
koliko si goriva imao u rezervoaru, pun, ili si sipao 10-tak litara.
ako si imao 10-tak litara, normalno je da ti stane na uzbrdici, velik je to rezervoar.
koliko si goriva imao u rezervoaru, pun, ili si sipao 10-tak litara.
ako si imao 10-tak litara, normalno je da ti stane na uzbrdici, velik je to rezervoar.
-
Pola rezervoara 

- MONDEO TDDI ESTATE
- Poruka: 14
- Član foruma od: četvrtak, 24. nov. 2011. u 10:29h
Pozdrav,
možda je rješenje tvojih problema zamjena niskotlačne pumpe ispod auta kod zadnjeg desnog kotača. U HR košta oko 1000€, ali mislim da odgovara i od Iveca II 2.8 (cca. 150€). Ja upravo imam problema, moguće uzrokovanih tom pumpom, ali prije dok je bila orginal je znao stati i trznuti pa se ipak sama pokrenula i to mi se je događalo u razmacima od pola godine dok je nisam promijenio... samo prijedlog da se raspitaš...
možda je rješenje tvojih problema zamjena niskotlačne pumpe ispod auta kod zadnjeg desnog kotača. U HR košta oko 1000€, ali mislim da odgovara i od Iveca II 2.8 (cca. 150€). Ja upravo imam problema, moguće uzrokovanih tom pumpom, ali prije dok je bila orginal je znao stati i trznuti pa se ipak sama pokrenula i to mi se je događalo u razmacima od pola godine dok je nisam promijenio... samo prijedlog da se raspitaš...
-
Druze upravu si za pumpu, ne radi kako valja dok je hladan i nekako al posle nikako. S obzirom na novu situaciju, zna li neko da me uputi koliko kosta i gde uzeti????
Pozdrav
Pozdrav