Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Drzi mu temperaturu na granici crvenog.....

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
PivaraPivara
Poruka: 239
Član foruma od: nedelja, 16. okt. 2011. u 12:34h

Drzi mu temperaturu na granici crvenog.....

Poruka od PivaraPivara » subota, 26. nov. 2011. u 13:01h

Ne mogu da verujem koji sam baksuz..... Prvo mi majstor za varenja 2 nedelje vario auto, i taman ga nekako zavrsi i kada sa ga vozio kuci malo mi podigne tempterature, nista strasno ali ne drzi kao sto je pre... I odem ja do centra i temperatura ode na granicu sa crveni... Nista ja onda zovnem calete i on me dovuce kuci, ne dih da se igram da mi prokuva... Ovim redom sam radio: prvo sam prome termostat posto sam imao drugi (probo sam u serpu i otvorio je), i upalim je kao opet isto.... Onda sam promenuo termo dodavac i opet isto.... I tek posle sam se setio da ga izluftiram na onaj mali srafic na crevu i kad sam to uradio sve je bilo super nekih 15-at kilometara i onda sve po starom... moze li mi ko reci sta jos da uradim ili promenim imam sve od rezervnih delova posto imam jednog forda za delove... Zaboravio sam da kazem da je u pitanju ford eskorta 1,8D 1989 god....

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Re: Drzi mu temperaturu na granici crvenog.....

Poruka od 911s [SK] » subota, 26. nov. 2011. u 13:57h

Da li ti pali ventilator? Možda ti je crkao termoprekidač ili sam ventilator, ili negde imaš "prekid" u instalaciji istog (osigurač ili relej).
Termostat je inače zeznuta stvar, to što otvori u šerpi znači da otvori u šerpi, a na kojoj temperaturi se ne zna, sa druge strane često se dešava da u šerpi otvara, a kad ga staviš pod pritiskom u sistemu neće da otvori.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

PivaraPivara
Poruka: 239
Član foruma od: nedelja, 16. okt. 2011. u 12:34h

Re: Drzi mu temperaturu na granici crvenog.....

Poruka od PivaraPivara » subota, 26. nov. 2011. u 14:10h

A nemam pojma.... Kupicu u ponedeljek termostat a i ventilarot mi se upalio... sad mi majstor reko da ocistim neka mala creva, kad sam to ocistio malo mi je smanjio temperaturu....

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“