Focus Mk2 izbacuje gorivo prilikom tocenja
Moderator: Dragomir
- pavleg
- Poruka: 45
- Član foruma od: ponedeljak, 20. dec. 2010. u 08:55h
Focus Mk2 izbacuje gorivo prilikom tocenja
Pozdrav,
Primetio sam da se nakon tocenja goriva na beninskoj stanici, ispod rezervoara, blizu zadnjeg desnog tocka pojavi manja lokvica goriva, cca 0,5-1dl.
Pumpadzija mi rece da je to cest slucaj kod novijih fordova, pa mi pokaza malo crevo, koje valjda sluzi kao odusak, iz koga iscuri gorivo.
Nalazi se u blizini zadnjeg desnog tocka, fiksirano je i usmereno na zemlju.
Na zadnjem tocenju goriva sam pustio pumpadziju da toci a ja sam posmatrao iza sta se desava.
Pre tocenja rezervoar je imao jedno 5l goriva, natoceno je jos 20l.
Tokom tocenja nije bilo curenja, ali cim je pumpadzija izvukao pistolj iz rezervoara, to crevo je pljunulo tih pola do jedan decilitar.
Ovo sam primetio odnedavno, i izgleda da je pravilo.
Sta bi moglo biti u pitanju?
U pitanju je Fokus, 2008. godiste, 1.6TDCI, hatchback.
Gorivo sipam na OMV-u.
Hvala.
Primetio sam da se nakon tocenja goriva na beninskoj stanici, ispod rezervoara, blizu zadnjeg desnog tocka pojavi manja lokvica goriva, cca 0,5-1dl.
Pumpadzija mi rece da je to cest slucaj kod novijih fordova, pa mi pokaza malo crevo, koje valjda sluzi kao odusak, iz koga iscuri gorivo.
Nalazi se u blizini zadnjeg desnog tocka, fiksirano je i usmereno na zemlju.
Na zadnjem tocenju goriva sam pustio pumpadziju da toci a ja sam posmatrao iza sta se desava.
Pre tocenja rezervoar je imao jedno 5l goriva, natoceno je jos 20l.
Tokom tocenja nije bilo curenja, ali cim je pumpadzija izvukao pistolj iz rezervoara, to crevo je pljunulo tih pola do jedan decilitar.
Ovo sam primetio odnedavno, i izgleda da je pravilo.
Sta bi moglo biti u pitanju?
U pitanju je Fokus, 2008. godiste, 1.6TDCI, hatchback.
Gorivo sipam na OMV-u.
Hvala.
Poslednja izmena: pavleg, na dan utorak, 22. nov. 2011. u 16:39h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Re: Focus Mk2 izbacuje gorivo prilom tocenja
MIslim da je jednostavo tako, kako ti je pumpadzija rekao. I kod mene ne Focusu mk1 ima to crevo, ali mi se cini da to crevo samo sprovede gorivo\vodu koja ostane u onom "kanalu" ispred cepa rezervoara. Probaj jednom da drzis pistolj za punjenje u rezervoaru sve dok se ne iscedi sve iz njega, pa onda izvuci, da ne kaplje. Tad ne bi trebalo da se prospe nista ispod kola.
Ja to radim uvek jer me nervira i najmanja kolicina prosutog goriva po kolima, jer se posle teze opere to, a i moze ostati nekih necistoca, i da se grebe lak.
Ja to radim uvek jer me nervira i najmanja kolicina prosutog goriva po kolima, jer se posle teze opere to, a i moze ostati nekih necistoca, i da se grebe lak.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
kakvo crno proljevanje goriva pa to nije bilo ni u 60im,nesto ti ne valja oko oduska a pumpadziji koji kaze da je to ok idi i zabij nogu pod g.zicu...
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ljudi, nije pumpadzija rekao da je OK, vec da je to cest slucaj.
U svakom slucaju trebalo bi pregledati creva rezervoara, verovatno je neko previjeno.
U svakom slucaju trebalo bi pregledati creva rezervoara, verovatno je neko previjeno.
Djak pesak 

- pavleg
@dax92
To bi bilo OK da dole nakapa nesto malo, ali ne moze po izvlacenju pistoljda da "iskapa pola do jedan decilitar!
@mbole
U pravu si, pumpadzija nije rekao da je to OK, nego da je cest slucaj na novijim fordovima.
Opet kapiram ako je to cest slucaj na novijim fordovima, ovde bi vec neko ima iskustvo sa tim?!
To bi bilo OK da dole nakapa nesto malo, ali ne moze po izvlacenju pistoljda da "iskapa pola do jedan decilitar!
@mbole
U pravu si, pumpadzija nije rekao da je to OK, nego da je cest slucaj na novijim fordovima.
Opet kapiram ako je to cest slucaj na novijim fordovima, ovde bi vec neko ima iskustvo sa tim?!
- mbole
Djak pesak 

- pavleg
Sta dodje taj 9324?
To mi jedino tu lici na to crevce.
Inace vanjski precnik tog creva je otpilike 6-7mm, a unutrasnji za jedno 2mm manji. Mislim da je napravljeno od neke čvršće gume.
To mi jedino tu lici na to crevce.
Inace vanjski precnik tog creva je otpilike 6-7mm, a unutrasnji za jedno 2mm manji. Mislim da je napravljeno od neke čvršće gume.
- mbole
9324 se vezuje na ovo dugacko duplo crevo sto nema broj (9324 na tanje a 9407 na deblje).
Inace to sluzi da ne bi "povracao" prilikom sipanja goriva, to jest pusta vazduh da izadje iz rezervoara kako se unutra usipa gorivo.
Inace to sluzi da ne bi "povracao" prilikom sipanja goriva, to jest pusta vazduh da izadje iz rezervoara kako se unutra usipa gorivo.
Djak pesak 

- pavleg
Da nije ovo slika za rezervoar neke druge verzija fokusa, tj. da nije kod ovog mog mozda taj odusak izveden dole?
A opet i da jeste, zasto bi izbacivao gorivo umesto vazduha?!
A opet i da jeste, zasto bi izbacivao gorivo umesto vazduha?!
- mbole
Slika je ista za sve dizele od 2004 do 2011.
Djak pesak 

- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
Po nekoj logici,ne moze da bude samo vazduh,vec je tu i neka kolicina goriva,posto izlazi iz rezervoara dok se gorivo toci,bucka,brcka,pjeni,jelte,sto ce dalje reci da je upravo tu neki feler,ili suplja sama cijev za tocenje,sto je malo vjerovatno...dakle,pri sledecem tocenju,ako ti nije blam,sagni se i gledaj kuda pusta,nema druge varijante utvrdjivanja problema...
- pavleg
To sam vec uradio, kao i sto napisah.
Na zadnjem tocenju, dok je pumadzija tocio, ja sam cucnuo iza auta i tacno video da je iz tog creva izletilo tih pola deca do dec goriva, i to odjednom, prilikom vadjena pistolja iz rezervoara. Kao da je rezervoar povratio tu manju kolicinu goriva.
Na zadnjem tocenju, dok je pumadzija tocio, ja sam cucnuo iza auta i tacno video da je iz tog creva izletilo tih pola deca do dec goriva, i to odjednom, prilikom vadjena pistolja iz rezervoara. Kao da je rezervoar povratio tu manju kolicinu goriva.
Poslednja izmena: pavleg, na dan utorak, 22. nov. 2011. u 16:57h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- mbole
Re: Focus Mk2 izbacuje gorivo prilikom tocenja
Bojim se da ce tu morati da se malo zadje u kanal da bi se videlo gde sta ide, dal je nesto otkaceno i slicno.
A zima steze sve vise
A zima steze sve vise

Djak pesak