ford focus 1.8 tdci slabo vuce
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: utorak, 15. nov. 2011. u 11:34h
ford focus 1.8 tdci slabo vuce
Kao sto sam vec u predstavljanju rekao vlasnik sam ford focusa 1.8 tdci 115 KS 2002 god. Otprilike od prosle zime sam primjetio da auto slabije vuce, osjeti se ljenost u razvijanju brzine pri stiskanju papucice gasa. Kao da ima 80, a ne 115 KS. Jednostavno nema one siline pri ubrzanju , nema ljepljenja za sjediste. Sto se tice zvuka motora nema nikavih promjena od kako sam ga kupio pa i nakon pojavljivanja ovog problema. Auto ne dimi. Ne prijavljuje nikakvu gresku na kontrolnoj tabli. Moram napomenuti da sam kao i mnogi drugi auto kupio sa vec problematicnim zamajcem i bio sam svjetan da ga moram ubrzo promjeniti. To sam i uradio, promjenjen je cio set, plivajuci zamajac korpa, drug lezaj. Na zalost iz neznanja sam na nagovor majstora uzes sachsov set a ne lukov kako ide u prvoj ugradnji. Poslije zamjene je sve bilo OK. Zamjenu sam uradio proslog ljeta, a problemi sa slaboom vucom su poceli te zime. Stanje sa slabom vucom se ne pogorsava, ono je takvo kakvo je od te prosle zime i ne mjenja se ni nagore, a ni nabolje. Moram napomenuti da ima problema sa paljenjem forda pri manjim temperaturama, moram malo verglati, a kad upali, poslije jedne sec se ugasi, pa onda ponovo verglanje i pri tom paljenju mu moram odmah dati malo gasa jer ce se ugasiti ako to ne uradim. Prije dvije god sam promjenio sve grijace, a prosle god sam promjenio akumulator, ali opet isti simptomi cim zahladi.
Mislio sam ici na dijagnostiku, ali prvo da cujem vase savjete, sta bi mogao biti problem i odakle da krenem.
Unaprijed zahvalan
Mislio sam ici na dijagnostiku, ali prvo da cujem vase savjete, sta bi mogao biti problem i odakle da krenem.
Unaprijed zahvalan
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Re: ford focus 1.8 tdci slabo vuce
Prekontrolisi creva od interkulera,znaju podmuklo da prsnu i to obicno sa donje strane koja se ne vidi a najcesce je ono malo ugaono iz EGR ventila,simptom je kao da si izgubio 20-30konja ...
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Proveri vakume koji regulisu rad turbine,posebno obrati paznju na gumeno koleno kod nepovratnog ventila (na crevu koje vodi od vakum pumpe do vakum sesira)
Proveri da nije sama geometrija zaribala(na turbini)
Za jutarnje palenje poseti bosistu(dizne su problem)
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: utorak, 15. nov. 2011. u 11:34h
Provjerim pa javim sta je bilo.Dragomir piše:Proveri vakume koji regulisu rad turbine,posebno obrati paznju na gumeno koleno kod nepovratnog ventila (na crevu koje vodi od vakum pumpe do vakum sesira)
Bojao sam se da ces mi ovo reci za dizne, vec sam ranije na nekoj temi procitao da bi taj problem mogao biti u vezi njih. Kod koga to pogledati u Bosni, imate li ikakvu preporuku?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Mislim da je neko spominjao nekoga u Tesnju ako se dobro secam
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek