Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

ford focus 1.8 tdci slabo vuce

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
muky_
Poruka: 3
Član foruma od: utorak, 15. nov. 2011. u 11:34h

ford focus 1.8 tdci slabo vuce

Poruka od muky_ » utorak, 15. nov. 2011. u 13:25h

Kao sto sam vec u predstavljanju rekao vlasnik sam ford focusa 1.8 tdci 115 KS 2002 god. Otprilike od prosle zime sam primjetio da auto slabije vuce, osjeti se ljenost u razvijanju brzine pri stiskanju papucice gasa. Kao da ima 80, a ne 115 KS. Jednostavno nema one siline pri ubrzanju , nema ljepljenja za sjediste. Sto se tice zvuka motora nema nikavih promjena od kako sam ga kupio pa i nakon pojavljivanja ovog problema. Auto ne dimi. Ne prijavljuje nikakvu gresku na kontrolnoj tabli. Moram napomenuti da sam kao i mnogi drugi auto kupio sa vec problematicnim zamajcem i bio sam svjetan da ga moram ubrzo promjeniti. To sam i uradio, promjenjen je cio set, plivajuci zamajac korpa, drug lezaj. Na zalost iz neznanja sam na nagovor majstora uzes sachsov set a ne lukov kako ide u prvoj ugradnji. Poslije zamjene je sve bilo OK. Zamjenu sam uradio proslog ljeta, a problemi sa slaboom vucom su poceli te zime. Stanje sa slabom vucom se ne pogorsava, ono je takvo kakvo je od te prosle zime i ne mjenja se ni nagore, a ni nabolje. Moram napomenuti da ima problema sa paljenjem forda pri manjim temperaturama, moram malo verglati, a kad upali, poslije jedne sec se ugasi, pa onda ponovo verglanje i pri tom paljenju mu moram odmah dati malo gasa jer ce se ugasiti ako to ne uradim. Prije dvije god sam promjenio sve grijace, a prosle god sam promjenio akumulator, ali opet isti simptomi cim zahladi.
Mislio sam ici na dijagnostiku, ali prvo da cujem vase savjete, sta bi mogao biti problem i odakle da krenem.
Unaprijed zahvalan

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Re: ford focus 1.8 tdci slabo vuce

Poruka od vucki » utorak, 15. nov. 2011. u 14:37h

Prekontrolisi creva od interkulera,znaju podmuklo da prsnu i to obicno sa donje strane koja se ne vidi a najcesce je ono malo ugaono iz EGR ventila,simptom je kao da si izgubio 20-30konja ...

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » sreda, 16. nov. 2011. u 00:07h

Proveri vakume koji regulisu rad turbine,posebno obrati paznju na gumeno koleno kod nepovratnog ventila (na crevu koje vodi od vakum pumpe do vakum sesira)
Proveri da nije sama geometrija zaribala(na turbini)

Za jutarnje palenje poseti bosistu(dizne su problem)
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

muky_
Poruka: 3
Član foruma od: utorak, 15. nov. 2011. u 11:34h

Poruka od muky_ » sreda, 16. nov. 2011. u 01:00h

Dragomir piše:Proveri vakume koji regulisu rad turbine,posebno obrati paznju na gumeno koleno kod nepovratnog ventila (na crevu koje vodi od vakum pumpe do vakum sesira)
Proveri da nije sama geometrija zaribala(na turbini)

Za jutarnje palenje poseti bosistu(dizne su problem)
Provjerim pa javim sta je bilo.

Bojao sam se da ces mi ovo reci za dizne, vec sam ranije na nekoj temi procitao da bi taj problem mogao biti u vezi njih. Kod koga to pogledati u Bosni, imate li ikakvu preporuku?

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » sreda, 16. nov. 2011. u 07:25h

Mislim da je neko spominjao nekoga u Tesnju ako se dobro secam
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“