focus tdci pomagajte
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 10
- Član foruma od: četvrtak, 3. nov. 2011. u 00:47h
focus tdci pomagajte
upalio lampicu grejaca,svi kazu dizne,dizne uradjene,auto i dalje neradi dobro.neravnomerno,dimi i nema snage.sta dalje uraditi 

- Mosha
- Poruka: 272
- Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
- Kontakt:
Re: focus tdci pomagajte
Aj'd ovako dok se neko ozbiljniji ne javi. Kako si radio dizne i da li si dobio kodove za nove/remontovane dizne? Posto je problem ostao ispade da si dizne radio bez potrebe, u tom slucaju da li si prvo izvrsio proveru dizni/pumpe pre nego sto si se upustio u njihovu popravku?
-
Da dizne sam proverio u DELPHI-jevom servisu.zamenjeni prelivni ventili.dal je moguce da izgubi kodove?
-
- Poruka: 140
- Član foruma od: nedelja, 2. maj 2010. u 14:30h
Sarma,
pogledaj ou temu
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 0&start=50
Tu ti je objašnjeno sve u vezi dizni i pumpe. Meni su kao "mjenjali" prelivne ventile pa sam se krvi svoje napio dok nisam riješio problem.
Kodove može da izgubi ako senzori u vozilu otkriju nepravilan rad bilo koje komponente ubrizgavanja.
Svaka dizna koja se otvori, makar joj se ne mjenjalo ništa, mora ponovo ići na kategorizaciju, proces određivanja novog koda koji NIKAD nije isti kao stari. Ako se to ne uradi, auto klikće jer je ubrizgavanje nepravilno a knock-senzor (koji otkriva to kliktanje) da znak kompjuteru da auto prebaci u tzv. Limp-mode, ili šepajući mod.
Lampicu može paliti mnoštvo drugih senzora, tako da kvar može biti i sam senzor ali i uređaj kojeg prati taj senzor.
Otiđi kod stručnog majstora da se pozabavi time. A svi znamo ko je najstručniji na ovom forumu.
Vjeruj mi, ja sam iz Banja Luke potegao da bih riješio problem koji me je mučio godinu i više dana, mada nisam baš vjerovao Dragomiru kada mi je rekao ono što ćeš pročitati na linku iznad. Međutim, stavio sam glavu u torbu i keš u džep i ljudi mi riješiše problem. I Dragomir bi u pravu.
Jeftinije ti je to nego da gataš i bacaš grah sa kojekakvim "majstorima" koji će ti samo uzeti pare, kao što su meni.
Samo da dodam, kada postuješ, molim te da to radiš sadržajno i konkretno da bi oni koji su ti voljni pomoći, pomogli. Tvoj prvi post u ovoj temi je u najmanju ruku neozbiljan pa si mogao očekivati takve i odgovore.
Još te molim da nas obavijestiš kako se razvija situacija i krajnji rezultat, radi cijele zajednice forumaša da bi smo svi mi imali kvalitetnije informacije ako nam se desi sličan kvar. Misli malo i na one koji će se prijaviti na ovaj forum nakon tebe, kao što sam ja mislio i napisao što sam napisao.
I koristi malo pretragu foruma, čisto da spadne paučina.
pogledaj ou temu
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 0&start=50
Tu ti je objašnjeno sve u vezi dizni i pumpe. Meni su kao "mjenjali" prelivne ventile pa sam se krvi svoje napio dok nisam riješio problem.
Kodove može da izgubi ako senzori u vozilu otkriju nepravilan rad bilo koje komponente ubrizgavanja.
Svaka dizna koja se otvori, makar joj se ne mjenjalo ništa, mora ponovo ići na kategorizaciju, proces određivanja novog koda koji NIKAD nije isti kao stari. Ako se to ne uradi, auto klikće jer je ubrizgavanje nepravilno a knock-senzor (koji otkriva to kliktanje) da znak kompjuteru da auto prebaci u tzv. Limp-mode, ili šepajući mod.
Lampicu može paliti mnoštvo drugih senzora, tako da kvar može biti i sam senzor ali i uređaj kojeg prati taj senzor.
Otiđi kod stručnog majstora da se pozabavi time. A svi znamo ko je najstručniji na ovom forumu.
Vjeruj mi, ja sam iz Banja Luke potegao da bih riješio problem koji me je mučio godinu i više dana, mada nisam baš vjerovao Dragomiru kada mi je rekao ono što ćeš pročitati na linku iznad. Međutim, stavio sam glavu u torbu i keš u džep i ljudi mi riješiše problem. I Dragomir bi u pravu.
Jeftinije ti je to nego da gataš i bacaš grah sa kojekakvim "majstorima" koji će ti samo uzeti pare, kao što su meni.
Samo da dodam, kada postuješ, molim te da to radiš sadržajno i konkretno da bi oni koji su ti voljni pomoći, pomogli. Tvoj prvi post u ovoj temi je u najmanju ruku neozbiljan pa si mogao očekivati takve i odgovore.
Još te molim da nas obavijestiš kako se razvija situacija i krajnji rezultat, radi cijele zajednice forumaša da bi smo svi mi imali kvalitetnije informacije ako nam se desi sličan kvar. Misli malo i na one koji će se prijaviti na ovaj forum nakon tebe, kao što sam ja mislio i napisao što sam napisao.
I koristi malo pretragu foruma, čisto da spadne paučina.

-
hvala na ovako lepom savetu.sve cetiri dizne su bile u velikokom prelivu,to je zamenjeno i auto se ponasa kao da se nista nije popravljalo.LM.kvar je ovako poceo.bez ikake najave je upalio lampicu grejaca u voznji,izgubio ,snagu neravnomerno radio,tesko palio i dimio.sada se to isto desava,bez imale promene.Iz vase poruke shvatam da je problem u kodovima dizni.a ujedno mi objasnite ko je Dragomir i gde je taj servis.HVALA
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Pogledas gore pri vrhu ove strane, i pise: moderator: Dragomir 
Gaga je inace "oficijelni majstor" foruma (i ne samo oficijelni, vec i odlican), a servis je u Pinosavi ispod Avale (jako dobro opremljen, veliki servis, sa ljudima koji znaju svoj posao).
Lampica moze da ukazuje na n stvari, a ne samo na dizne. Kod koga si radio dizne (koliko znam postoje samo 3 servisa koja imaju ispitni sto za njih u Srbiji)?
U sustini treba ga prvo okaciti na dijagnostiku, pa ce se vise znati.

Gaga je inace "oficijelni majstor" foruma (i ne samo oficijelni, vec i odlican), a servis je u Pinosavi ispod Avale (jako dobro opremljen, veliki servis, sa ljudima koji znaju svoj posao).
Lampica moze da ukazuje na n stvari, a ne samo na dizne. Kod koga si radio dizne (koliko znam postoje samo 3 servisa koja imaju ispitni sto za njih u Srbiji)?
U sustini treba ga prvo okaciti na dijagnostiku, pa ce se vise znati.
Djak pesak 

-
- Poruka: 140
- Član foruma od: nedelja, 2. maj 2010. u 14:30h
Sarma, i meni je tako počelo. Kada se samo sjetim tog perioda, kao da sam na ratištu bio. Muka mi je od ovih naših nadrimajstora i priučenih lopova.
Pošto vidim da si iz Beograda, tebi je čas posla da trkneš do Dragomira da ti kaže šta je Focus-u.
Nadam se da si pročitao detaljno cijelu temu koju sam ti poslao?
Pošto vidim da si iz Beograda, tebi je čas posla da trkneš do Dragomira da ti kaže šta je Focus-u.
Nadam se da si pročitao detaljno cijelu temu koju sam ti poslao?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Ja sam Dragomir,a i sve ti je lepo objasnjeno
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek