Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Nepravilan rad motora.Molim pomoc

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Silvester
Poruka: 4
Član foruma od: nedelja, 13. nov. 2011. u 09:31h

Nepravilan rad motora.Molim pomoc

Poruka od Silvester » nedelja, 13. nov. 2011. u 09:47h

Dobar dan.
Ja sam Tosa iz srbobrana i imam problem sa fordom.
1.4 benzinac+gas
90-to godiste
Ford eskort

Problem.

Pre par dana tokom voznje sam od sebe se ugasi i nece da upali.Odvuchem ga kod majstora i on kaze da je crko komutator.Zamene i auto upali.Kad sam krenuo od majstora auto na pola puta do kuce poce da trza gubi obrtaje i lupa.Voda u onoj boci za hladnjak bila vrella i pocheo je da se pushi,a na skazaljki nisam video da se pregrejao.

Molim pomoc ili neko objashnjenje

ja se izvinjavam svima zbog pisanja.Bio sam u frci pa nisam odmah procitao pravila na forumu.Sto se tice kukica nece da mi aktivira kompijuter pa cu pisati ovako.

sto se tiche auta sve sam proverio....od svecica do kablova i vracao sam stari komutator i onda nece nikako da upali...samo vergla.
Za koji minut idem kod elektricara da ga posetim i da resi taj problem...ipak to je njegova greska.
Kada se opet to pojavilo ja ga nazovem i pitam sta je problem,a on kaze ja sam njega probao upalio i ugasio.auto radi.
a chim je dostigao radnu temperaturu poceo da zeza
Poslednja izmena: Silvester, na dan ponedeljak, 14. nov. 2011. u 07:33h. Ukupno izmenjeno 1 put.

oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Re: Nepravilan rad motora.Molim pomoc

Poruka od oristic » nedelja, 13. nov. 2011. u 11:30h

Ta voda u posudi i jeste vrela kad je auto na radnoj temperaturi, a pravilo je ne otvarati posudu dok je auto ugrejan jer hoce malo da podigne nivo zbog pristiska i sa eventualno izgori ruke...E sad da li si primetio da se pusi i sa zatvorenom posudom ili..? To dakle moze da bude ok, a to sto ste strujom objasnio kao problem lici na neki problem sa strujom...., a kako to lupa?

Silvester
Poruka: 4
Član foruma od: nedelja, 13. nov. 2011. u 09:31h

Poruka od Silvester » nedelja, 13. nov. 2011. u 14:38h

pa prvi put i jeste bio problem sa strujom.Kako majstor kaze crko je komutator i zamenio ga,ali sada opet neshto nije u redu sa strujom jer ima nepravilan zvuk...chuje se da lupa ispod motora,ako ne greshim chujem lonac da lupa.
On je stavio polovan komutator i upalio je ali chim je nabio radnu temperaturu on pocheo da trokira. gasi se na leru i ima nepravilan rad motora.

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » nedelja, 13. nov. 2011. u 17:33h

po meni (citajuci tvoje postove) tebi auto trokira, tj nema varnice na 1 ili dve svecice, pa odatle i lupkanje lonca. (uobicajena pojava kod trokiranja, trese motor i sl). proveru treba poceti kontrolom svih utikaca (dzekova) sto idu na komutator, na bobinu, zatim proveriti svecice, kablove...mislim da kvar i nije bio u komutatoru. proveri na hladan motor, vrati tvoj komutator pa probaj da li ce upaliti..

oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Poruka od oristic » nedelja, 13. nov. 2011. u 22:20h

i meni se cini da je komutator uzalud menjan, probaj da vratis stari pa ako radi isto neka to majstor vrati pare!

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » ponedeljak, 14. nov. 2011. u 01:43h

@Silvester

Druže, nemoj da bolduješ ceo post, nema nikakve poente to da radiš... niti je tipografsko-estetski prihvatljivo, niti je ništa bolje ni što se čitljivosti tiče.

Takođe, pogledaj ovaj link (http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... p?f=4&t=49) pa ono što piše pod tačkom 17... Čak i mobilni telefoni sada podržavaju dijakritičke znake ("kukice" na "našim" slovima), ali moze i ovako ako ne umes da ukljucis domacu tastaturu. Shvatas? (da ne ispadne Švatas?)
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“