Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Pukao donji cep na menjacu

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
analizator
Poruka: 45
Član foruma od: sreda, 3. mar. 2010. u 14:31h

Pukao donji cep na menjacu

Poruka od analizator » četvrtak, 3. nov. 2011. u 10:04h

Pozdrav svima. Auto je Fiesta 4 restajling 2000god benzinac 1.3 .U nekoj drugoj temi sam pisao o problemu sa kapljanjem ulja iz menjaca, a sada sam tu dilemu resio... Naime ulje je kapljalo na donjem cepu koji je, ispostavilo se i bravica za menjac. Još prošle godine majstor mi je menjao druk ležaj i od tada mi je konstantno kapljalo na donjem cepu, koji je konusni i na koji ne bi trebalo da se stavlja nikakva diht masa i slicno, a to sam sinoc provalio. Sinoc sam po ko zna koji put skidao taj donji cep (bravicu) da pokusam da stavim malo diht mase ili teflona i taj cep je pukao tako da je iz njega iskočila neka opruga, a jedan deo je ostao u navoju u menjaču. Da li on može posebno da se kupi? Ako ne moze sledi mi novi menjač :bljak: . Pomozite sa idejama. Hvala

P.S Menjac mi je sada blokiran i ne mogu da ubacim u bilo koju brzinu

matke
VIP
Poruka: 308
Član foruma od: subota, 17. okt. 2009. u 21:45h

Re: Pukao donji cep na menjacu

Poruka od matke » četvrtak, 3. nov. 2011. u 21:32h

+
Poslednja izmena: matke, na dan subota, 5. nov. 2011. u 00:25h. Ukupno izmenjeno 1 put.

mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 4. nov. 2011. u 03:48h

Koliko ja uspevam da vidim sa slika to uopste nije cep vec deo mehanizma koji ne dozvoljava da se dve brzine uzupce istovremeno i "drzi" menjac u brzini u koju je ubacen.
Postoji kao rezervni deo, ali daj prvo neku sliku da vidimo o cemu se konkretno radi.
Djak pesak :)

analizator

Poruka od analizator » petak, 4. nov. 2011. u 08:04h

Vec sam juče saznao da postoji kao rez.deo. 12e ali se ceka 2 nedelje. Pokusacu i sa nekim polovnim

mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 4. nov. 2011. u 08:35h

Ako je to ovo sto sam naveo, na njega se nanosi zaptivna masa (barem takokaze fordov TIS).
Prilikom ugradnje menjac mora da bude u leru.
Djak pesak :)

analizator

Poruka od analizator » petak, 4. nov. 2011. u 13:19h

Da, to sam i ja video da ima neka crvena zaptivna masa. I kada sam ga skinuo bio je u neutralu.

analizator

Poruka od analizator » ponedeljak, 7. nov. 2011. u 15:47h

Resio problem u subotu. Covek iz AET iz NS mi je nasao polovan deo. Morali smo da skidamo menjac i u krug sa sekacem da izvrnemo zalomljeni deo.Izvinjavam se zbog duplog posta.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“