Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kako da skinem kontakt bravicu? :)

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
PivaraPivara
Poruka: 239
Član foruma od: nedelja, 16. okt. 2011. u 12:34h

Kako da skinem kontakt bravicu? :)

Poruka od PivaraPivara » četvrtak, 3. nov. 2011. u 14:34h

Pozdrav!! Nadam se da sam na dobrom mestu otvorio temu, ako nisam ispravite me.... Kako da skinem kontakt bravicu na ford eskortu 4 1989 god.... Imam drugu bravicu, a ovu moji ne znam skinem.... Slomio mi se kljuc u bravici.... :(

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Re: Kako da skinem kontakt bravicu? :)

Poruka od BojanM » četvrtak, 3. nov. 2011. u 15:01h

Čitajući uputstvo za skidanje, imaćeš malo za**banciju ako ne možeš da gurneš patrljak ključa u bravu i da okreneš cilindar u poziciju 1. Predlažem ti da posetiš bravara koji verovatno ima širi dijapazon alata kojim može da se igra time.

Ako se snalaziš sa engleskim, evo šta kaže na tu temu Haynes uputstvo za tvoj model:
Slika
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

PivaraPivara

Poruka od PivaraPivara » četvrtak, 3. nov. 2011. u 15:35h

Hvala na odovoru..... pa na engleskom se ne snalazim bas najbolje..... Sacu ja ici da probam da skinem, po slici cu probati da skinem...pa javljam sta sam uradio....

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » četvrtak, 3. nov. 2011. u 15:46h

Da probam da ti pomognem onda brzinskim prevodom:

- Skini "-" klemu sa akumulatora, odšrafi i ukloni donji poklopac stuba upravljača
- Ubaci ključ u bravu i okreni je u poziciju "I" (ovo će ti verovatno biti problem)
- Koristeći tanak zašiljeni alat, potisni oprugu brave kroz rupicu koja je za tu svrhu ostavljena na kućištu brave (vidi ilustraciju). Povlačenjem za ključ dok je opruga potisnuta se brava može izvući napolje. Moguće je da će biti potrebno da se ključ malo pomeri levo ili desno kako bi se cilindar brave precizno poravnao sa utorom u kućištu, što će omogućiti njeno izvlačenje.
- Ponovna montaža je obrnuti postupak uklanjanja, vodeći računa o tome da je kontakt-ključ u poziciji "I".
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

PivaraPivara

Poruka od PivaraPivara » četvrtak, 3. nov. 2011. u 16:32h

Operacija uspela, auto ponovo pali.... Sve sam ja znao da rasturim nego nisam znao da izvucem bravicu i nisam skido klemnu......... Ali sve super odradjeno... Hvala na objasnjenju...... :))

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » četvrtak, 3. nov. 2011. u 17:00h

Drago mi je da je uspelo u "domaćoj radinosti". :beer:
pozdrav, Bojan

Slika

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“