Focus - rad motora - benzin/gas
Moderator: Dragomir
- milanbil
- Poruka: 779
- Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h
Focus - rad motora - benzin/gas
Fokus zetec se 1.6 74kw...
Primetio sam da mi auto drugačije čuje kad radi na benzin...Naime, pri nižim obrtajima
čuje se neko - kao metalno zveckanje (malo liči na zvuk dizela). Traje veoma kratko...
Recimo da sam prvi put to primetio na planinskom usponu, jer sam vozio na benzin.
Kad se prebaci na gas taj zvuk nestaje...Inače, drugih problema nema, auto vuče i na bezin i na gaz jako dobro...
Primetio sam da mi auto drugačije čuje kad radi na benzin...Naime, pri nižim obrtajima
čuje se neko - kao metalno zveckanje (malo liči na zvuk dizela). Traje veoma kratko...
Recimo da sam prvi put to primetio na planinskom usponu, jer sam vozio na benzin.
Kad se prebaci na gas taj zvuk nestaje...Inače, drugih problema nema, auto vuče i na bezin i na gaz jako dobro...
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
Re: Focus - rad motora - benzin/gas
Mislis li na zvuk u narodu poznat ''cuju mu se ventili'' kad motor povlaci tj. iskljucivo pod opterecenjem ili se to cuje i na ler gasu,ili na manjem broju obrtaja? ako je ovo prvo,lose gorivo si sipao,losa smjesa (ili nemas sluha pa ga dugo drzis u vecoj brzzini na strani
) sala je samo u zagradi...

- milanbil
Da, pri opterećenju se čuje, na ler gasu ne. Čak i kad turiram nema promene zvuka....
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
koje ulje sipas ?
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- milanbil
ford formulu 5w30
- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
i moj glas ide za- lose gorivo (promeni pumpu na kojoj sipas gorivo)
- Stefan_focus
- Poruka: 214
- Član foruma od: sreda, 6. okt. 2010. u 18:19h
Ja te razumem jer i mene to nervira, cuje se bas kao dizelas prilikom malog gasa tj. kad krecem sa jako malim gasom i kad dostignem otprilike 1600obrataja nestaje "dizel" zvuk i posle je sve ok (u voznji se nista ne cuje)... Ja resavam ovaj problem pre nego sto krenem dam malo veci gas i tako
a kad nemam goriva dobar mi je taj zvuk 

- milanbil
Ma neka se čuje, samo da nije ništa ozbiljno...I to što kažeš...Daš malo jači gas pri polasku i to je to...