Obrtaji...
Moderator: Dragomir
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Obrtaji...
Primetio sam jos odavno nesto cudno kod fokusa,al evo tek veceras se setih da pitam sta je. Kada se auto u prvoj dovede do 4 i po,cak 5 hiljada obrtaja,i kada se prebaci u drugu obrtaji,zakucaju,jaako sporo padaju,i jednostavno je nemoguce nastaviti ubrzanje,nego ubacivanjem u trecu brzinu,gde onda obrtaji padnu,i povuce normalno. Da li to ima veze sa blokadom,ili plivajucim? Ovo prvo je meni palo na pamet,a drugo su mi rekli da moze biti.
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
- sasa_f1
Re: Obrtaji...
Sto znaci da je losa i da ne hvata kako treba? Ja znam da to nije bas uobicajena situacija,to uradim jednom u 100god. ali vidim da ne bi trebalo tako da bude.
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Da.
Jedini nacin da se obrtaji menjaju a da se ne menja brzina auta je ako lamela proklizava.
Ako se desava samo u tako ekstremnim situacijama, jos moze da se vozi, ali spremaj polako novce.
Jedini nacin da se obrtaji menjaju a da se ne menja brzina auta je ako lamela proklizava.
Ako se desava samo u tako ekstremnim situacijama, jos moze da se vozi, ali spremaj polako novce.
Djak pesak 

- sasa_f1
Znam ja da me to ceka,procenio sam posle zime da cu morati da uradim ceo set... Hvala!
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Nemoj da vozis preko 4000 obrtaja,to je zesce silovanje za dizela,jer tvoj focus isporucuje najvecu snagu na 3800 o/min
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- sasa_f1
Samo sam cekao da se neko javi sa tom pricom. Znam ljudi, ne brinite, kazem vam to uradim jednom u 100 god,nisam lud da vozim tako...