restartovanje kompjutera!!
Moderator: Dragomir
- nele.85
- Poruka: 19
- Član foruma od: petak, 20. nov. 2009. u 18:19h
restartovanje kompjutera!!
Zamenio sam ulje,filter za ulje i filter za gorivo na mondeu 2.0 tdci 2002.god. i upalio auto, auto je radio jedan minut i prilikom dodavanja gasa poceo je da se gusi i ugasio se i vise nisam mogao da ga upalim. Daljom analizom problema ustanovio sam da se pumpa za gorivo uopste ne pali i da ne pumpa gorivo kroz filter. Jednostavno nema struju a auto je inace radio kao sat pre toga. Zaboravio sam, kada dam kontakt skazaljka na brzinomeru i obrtomeru prvo ode do kraja u desnu stranu (na maximum) a zatim se vrati na pocetni polozaj, to nikada nije radio do sada. Predpostavljam da je kompijuter ocitao neku gresku ili nesto slicno i da je blokirao paljenje odnosno dovod struje do pumpe, zato mi i skazaljke flesiraju. Da li postoji nacin da se kompijuter restartuje manuelno bez lap topa, posto mi je auto zarobljen u garazi nemogu nikako do majstora? Na VW znam da moze i ranije sam radio to dok sam vozio VW ali ne znam da li je to moguce i kod Mondea!
Mondeo 2.0 TDDI
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Re: restartovanje kompijutera!!
Skini kleme sa akumulatora na nekih pola sata...
- nele.85
Re: restartovanje kompijutera!!
Hvala puno na savetima, probacu kasnije u garazi pa javljam da li sam resio problem!
Mondeo 2.0 TDDI
- nele.85
Re: restartovanje kompjutera!!
Resio problem, restartovao sam komp i sada radi, a skazaljke su flesirale zbog akomulatora morao sam da ga dopunim a uskoro cu morati i da ga zamenim! Hvala na savetima! 

Mondeo 2.0 TDDI