Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

restartovanje kompjutera!!

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
nele.85
Poruka: 19
Član foruma od: petak, 20. nov. 2009. u 18:19h

restartovanje kompjutera!!

Poruka od nele.85 » subota, 10. sep. 2011. u 21:47h

Zamenio sam ulje,filter za ulje i filter za gorivo na mondeu 2.0 tdci 2002.god. i upalio auto, auto je radio jedan minut i prilikom dodavanja gasa poceo je da se gusi i ugasio se i vise nisam mogao da ga upalim. Daljom analizom problema ustanovio sam da se pumpa za gorivo uopste ne pali i da ne pumpa gorivo kroz filter. Jednostavno nema struju a auto je inace radio kao sat pre toga. Zaboravio sam, kada dam kontakt skazaljka na brzinomeru i obrtomeru prvo ode do kraja u desnu stranu (na maximum) a zatim se vrati na pocetni polozaj, to nikada nije radio do sada. Predpostavljam da je kompijuter ocitao neku gresku ili nesto slicno i da je blokirao paljenje odnosno dovod struje do pumpe, zato mi i skazaljke flesiraju. Da li postoji nacin da se kompijuter restartuje manuelno bez lap topa, posto mi je auto zarobljen u garazi nemogu nikako do majstora? Na VW znam da moze i ranije sam radio to dok sam vozio VW ali ne znam da li je to moguce i kod Mondea!
Mondeo 2.0 TDDI

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Re: restartovanje kompijutera!!

Poruka od Dusan64 » subota, 10. sep. 2011. u 21:50h

Skini kleme sa akumulatora na nekih pola sata...

nele.85

Re: restartovanje kompijutera!!

Poruka od nele.85 » nedelja, 11. sep. 2011. u 14:38h

Hvala puno na savetima, probacu kasnije u garazi pa javljam da li sam resio problem!
Mondeo 2.0 TDDI

nele.85

Re: restartovanje kompjutera!!

Poruka od nele.85 » nedelja, 11. sep. 2011. u 21:53h

Resio problem, restartovao sam komp i sada radi, a skazaljke su flesirale zbog akomulatora morao sam da ga dopunim a uskoro cu morati i da ga zamenim! Hvala na savetima! thumbsuph
Mondeo 2.0 TDDI

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“