Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

pomoc izbacio mi vodu???

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
mufo
Poruka: 38
Član foruma od: ponedeljak, 27. sep. 2010. u 17:13h

pomoc izbacio mi vodu???

Poruka od mufo » četvrtak, 8. sep. 2011. u 08:28h

imam forda eskorta mk3 86 godiste 1300 kubika i desalo mi sledece. prije 2 mjeseca sam ravnao glavu i bilo je sve u redu, presao nekih 1500 km i juce mi je podigao temperaturu i nesto klokoce u motoru kao da negdje vuce vodu a cim otvorim cep izbaci mi vode sigurno litar do dva to se sve desavalo posle predjenih 200km. odmorio je 3 sata i u povratku sa puta nikakvih problema, temperatura na pola (normalna). pomozite ako ste imali slicnih problema. pozzzzz

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: pomoc izbacio mi vodu???

Poruka od van » četvrtak, 8. sep. 2011. u 10:01h

За почетак , немој никада да отвараш чеп за сипање воде када је мотор врео . Вода пот притиском чључа на вишој температури , негде око 110-115 степени ( зависи од притиска ) . Када отовриш чеп , притисак опадне и вода моментално прокључа и појави се огромна количина паре и која избаци кипућу воду , а то може да изазове озбиљне опекотине

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » četvrtak, 8. sep. 2011. u 16:30h

Meni to izgleda ko da ti samo ne radi ventilator...ako si vozio nazad bez problema i nisi imao stajanja,motor se hladi od same cirkulacije vazduha...probaj prvo to..upali ga na mjestu i cekaj...

mufo

Poruka od mufo » četvrtak, 8. sep. 2011. u 20:31h

ventilator radi, termostat otvara, sva crjeva vruca znaci propusta vodu. dal je moguce da termostat zastopa a upali se ventilator

mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 8. sep. 2011. u 20:35h

Termostat ne mora skroz da zaglavi. Moze da radi donekle, ali da ne otvara skroz.
I kad zaglavi potpuno ne mora da zaglavi u zatvorenom polozaju, vec moze i u poluotvorenom.
Djak pesak :)

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 8. sep. 2011. u 21:22h

Standardna prica,proveriti termostat,termoprekidac,ventilator. Ako nije nista od toga onda je do samog motora,pa samo vi ravnajte glave kod svakakvih ljudi..izravnjas je i bacis.

mufo

Poruka od mufo » nedelja, 11. sep. 2011. u 10:04h

zamjenjen termostat, gumica i dihtung i izgleda da je sad sve u redu. vidjecu na malo duzu relaciju kako se ponasa... hvala na savjetima puno...

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“