pomoc izbacio mi vodu???
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 38
- Član foruma od: ponedeljak, 27. sep. 2010. u 17:13h
pomoc izbacio mi vodu???
imam forda eskorta mk3 86 godiste 1300 kubika i desalo mi sledece. prije 2 mjeseca sam ravnao glavu i bilo je sve u redu, presao nekih 1500 km i juce mi je podigao temperaturu i nesto klokoce u motoru kao da negdje vuce vodu a cim otvorim cep izbaci mi vode sigurno litar do dva to se sve desavalo posle predjenih 200km. odmorio je 3 sata i u povratku sa puta nikakvih problema, temperatura na pola (normalna). pomozite ako ste imali slicnih problema. pozzzzz
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: pomoc izbacio mi vodu???
За почетак , немој никада да отвараш чеп за сипање воде када је мотор врео . Вода пот притиском чључа на вишој температури , негде око 110-115 степени ( зависи од притиска ) . Када отовриш чеп , притисак опадне и вода моментално прокључа и појави се огромна количина паре и која избаци кипућу воду , а то може да изазове озбиљне опекотине
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
Meni to izgleda ko da ti samo ne radi ventilator...ako si vozio nazad bez problema i nisi imao stajanja,motor se hladi od same cirkulacije vazduha...probaj prvo to..upali ga na mjestu i cekaj...
-
ventilator radi, termostat otvara, sva crjeva vruca znaci propusta vodu. dal je moguce da termostat zastopa a upali se ventilator
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Termostat ne mora skroz da zaglavi. Moze da radi donekle, ali da ne otvara skroz.
I kad zaglavi potpuno ne mora da zaglavi u zatvorenom polozaju, vec moze i u poluotvorenom.
I kad zaglavi potpuno ne mora da zaglavi u zatvorenom polozaju, vec moze i u poluotvorenom.
Djak pesak 

- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Standardna prica,proveriti termostat,termoprekidac,ventilator. Ako nije nista od toga onda je do samog motora,pa samo vi ravnajte glave kod svakakvih ljudi..izravnjas je i bacis.
-
zamjenjen termostat, gumica i dihtung i izgleda da je sad sve u redu. vidjecu na malo duzu relaciju kako se ponasa... hvala na savjetima puno...