Zamjena Gumica Na Ventilima
Moderator: Dragomir
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
Re: Zamjena Gumica Na Ventilima
Jesi li vadio razvodnik iz glave ili si samo pobrkao kablove? jeste,1 3 4 2...
za ovaj motor bi trebalo da se mjenjaju srafovi,ne mjenjaju se za radilicu ali za glavu da...
steze se u 4 faze,prva na 25,pa na 55 pa dva puta po 90'...redosljed je bitan ko i za svako stezanje... (autodata) pa kako si izvadio slomljeni sraf,skidao opet sve? i sad opet hoces da popustas da bi zavrnuo taj jedan sto fali...da ti se ne izlome i drugi srafovi,posto nisu predvidjeni za vracanje a i dihtung kad se stegne nebi trebalo da se popusta...
za ovaj motor bi trebalo da se mjenjaju srafovi,ne mjenjaju se za radilicu ali za glavu da...
steze se u 4 faze,prva na 25,pa na 55 pa dva puta po 90'...redosljed je bitan ko i za svako stezanje... (autodata) pa kako si izvadio slomljeni sraf,skidao opet sve? i sad opet hoces da popustas da bi zavrnuo taj jedan sto fali...da ti se ne izlome i drugi srafovi,posto nisu predvidjeni za vracanje a i dihtung kad se stegne nebi trebalo da se popusta...
- adnan89
- Poruka: 349
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h
tako sam i stezao. vidjet cu sutra da kupim 8 sarafa i gotovo. ne mora to biti ARP. 
bitno mi je ovo bilo, 1-3-4-2, da mogu to poslagat.

bitno mi je ovo bilo, 1-3-4-2, da mogu to poslagat.
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Ti meni ne verujes..ccc..
Opet kazem,steze se po onome sto pise na dihtungu,svaki je drugaciji i normalno svaki se drugaciji steze.

Opet kazem,steze se po onome sto pise na dihtungu,svaki je drugaciji i normalno svaki se drugaciji steze.
- goja
Ja bih rekao da ono sto pise na dihtungu treba da bude samo prepisano sa fabricki odredjenih priteznih momenata a svaki pritezni momenat se odredjuje po proracunu samog srafa,materijala,zilavosti,cvrstoce,duzine,debljine i sta ti znam cega sve ne...kako bi se odredjivala jacina pritezanja srafova na lezajevima radilica i klipova?
- adnan89
jedan na prema ofrljne, like this 1:010215120
i ja sam siguran da idu novi sarafi sa dihtungom, ipak se tu mnogo grije, dolazi do istezanja, slabljenja materijala i tako dalje
i ja sam siguran da idu novi sarafi sa dihtungom, ipak se tu mnogo grije, dolazi do istezanja, slabljenja materijala i tako dalje
- adnan89
danas kupio 3 sarafa za 1,5 €...
. polovni jesu al radi... naime poredam 1-3-4-2 i jok, ni da cuje. dan sam se vrzmao, tam vam, fali plina ovo ono kad za 45° sam promasio bregastu prilikom uzubcivanja. ima neka jebena tacka na bloku i ja po njoj isao, dok danas sasvim slucajno nisam vidio da ima gore na 12h tacka malo veca od ove koja stoji na 21h (po satu
) i onda je na pola kljuca ufatio. sutra cu probati napraviti benzin, da mogu ga barem upaliti tako i na leru da radi. fkt mi je bezze da kad mi nestane plina ja ne mogu pomaknut auto bez vuce. ili cu ganjat usisnu sa karburatorom i prepravit plin i gotovo.

- goja
ako ti nije stigao ventile,imao si vise srece no pameti,narodski receno...kako nisi obratio paznju kad si postavio bregastu na polozaj bregova,za 45' je velika razlika...zato sam te pitao jesi li vadio razvodnik,posto je malo vjerovatno da se motor ne javi pri verglanju ako je sve uzupceno kako treba i razvodnik postavljen kako treba...doduse,na ovom motoru mozes samo da omanes za 180' sa razvodnikom...