Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Cougar Zetec 2.0, Čudno ponašanje posle zamene akumulatora

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
smiljanicn
Poruka: 2
Član foruma od: utorak, 4. jan. 2011. u 13:01h

Cougar Zetec 2.0, Čudno ponašanje posle zamene akumulatora

Poruka od smiljanicn » četvrtak, 1. sep. 2011. u 22:59h

Zdravo svima,

Skoro sam zamenio dotrajali akumulator novim Vartinim, i primetio problem. Istog momenta desilo se nesto jako cudno, auto se u pocetku gasio samo pritiskom na kvacilo,ali i kada dam malo gasa skala se spusti ispod 800 obrtaja, auto se malo zagusi i ugasi. Dok sam ga odvezo u obližnji servis, ugasio mi se pri zaustavljanju na semafor.

Vrlo neprijatna situacija jer tada i servo otkaze! majstor ga je navodno sredio, kao i većina kvazi majstora izdeklamovao mi je predavanje bolje nego neki moj profa sa faksa i rekao da ne brinem, i "Samo po gasu!", valjda se oni tako pozdravljaju kao i mi rudari sa "Srećno!".

Problem iskreno se nije javio do skoro, servisirao sam klimu kod autoelektricara, to je proslo ok, ali kad sam uzeo auto ista stvar!. Ler ne drzi posle davanja gasa u neutralnoj brzini, majstor mi je rekao da je samo skidao kleme sa akumulatora dok je radio servis.

E sad, citao sam u user manualu da kad se skinu kleme postoji procedura od par minuta da se auto pusti u neutralnoj brzini da radi par minuta i da ce se kompjuter restartovati na normalu. To sam uradio i opet nista. Iskreno ne daje mi se ponovo 3000din sa stelovanje ler gasa svaki put kad skinem kleme.

Molim nekog strucnjaka medju nama za neki savet! :(

Ford Cougar 2.0 Zetec, 1999 god.

Nemanja :lele:

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Cougar Zetec 2.0, Čudno ponašanje posle zamene akumulato

Poruka od van » četvrtak, 1. sep. 2011. u 23:07h

Ваљда се ресетује комп , па му треба мало времена док поново покупи податке , Вожња од 15ак минуа је довољна да се све среди . Ако ти се и после 2 дана дешава исто , онда треба тражити проблем на другој страни .

smiljanicn
Poruka: 2
Član foruma od: utorak, 4. jan. 2011. u 13:01h

Re: Cougar Zetec 2.0, Čudno ponašanje posle zamene akumulato

Poruka od smiljanicn » petak, 2. sep. 2011. u 12:48h

Presao sam oko 500km, malo bolje se ponasa, ali opet i se gusi i ponekad iskljuci!

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“