Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Eskort Mk3 1.1 par pitanja

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
backarelli
Poruka: 418
Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2011. u 01:07h

Ford Eskort Mk3 1.1 par pitanja

Poruka od backarelli » četvrtak, 1. sep. 2011. u 01:38h

Žao mi je, što je moj prvi post u ovoj temi, a ne u "pretstavljanju članova" , pa se unapred izvinjavam članovima, kao i moderatorima foruma. Kasnije ću se sigurno predstaviti, jer već duže vreme provodim na ovom forumu, pa mi se svakako dopada. Sada me je,moram priznati, mala muka naterala da otvorim ovu temu.
Najme, posedujem vrlo redak model (bar ga ja nisam vidjao) Eskorta, tako da ne mogu naći mnogo informacija o njemu. Planiram sa njim na duži put (Grčka) ,te su mi preko potrebni vaši saveti. Ovde ću samo na kratko napomenuti, da mi mehanika nije strana i da radim kao serviser viljuškara (Linde). Ranije (moram priznati) i nisam bio neki ljubitelj Forda (sem Kaprija MK1,MK2 i Taunus-a 17m PP serija) sve dok nisam došao do ovog zanimljivog Eskort-a, koji me je doveo do vas.
Eskort ću opisati u odgovarajućoj temi detaljnije... najme, godište je 1981 motor 1.1 sa zupčastim kaišem. Prvo sam se olešio tražeći zazor podešavanja ventila, sve dok nisam saznao da su hidraulični i samoštelujući. Takodje me zanima, kako naštelovati paljenje, kad on ima nekih 5-6 brojeva kod remenice (gde se uperi strob) ? Jedva sam predihtovao razvodnik (nisam mogao naći odgovarajući semering) , te mi je sada potrebno da naštelujem paljenje. Imam nalepnicu na prednjem veznom limu (koja je još u životu) gde vidim da je ugao 12 stepeni, platine na 0.45mm i svećice na 0.4mm . Koja je potrebna vrednost na remenici, kada se uperi strob ? Takodje me zanimaju vaša iskustva sa ovim motorom. S`obzirom da idem na dalji put (uradio sam ful servis) , da li se kod tog motora mogu desiti neki ne predvidjeni kvarovi (pucanje bregaste...itd) ? Kao što sam pročitao na forumu, da su vlasnici "Kenta" prezadovoljni iako drnda i zveči i da retko ostavlja na cedilu, kakva je situacija sa ovim motorom. Ima li on neki nadimak kao što ga ima "Kent" ?
Pošto vidim da u tom godištu ima dva tipa tog motora sa zupčastim kaišem (jedan je GMA 55ks drugi GPA 59ks) ,kako da znam koji je moj ? Ako je verovati saobraćajnoj dozvoli, na njoj piše 40,4kw, što znači da je GMA, medjutim, nemam poverenja u saobraćajnu ...

PozzzZZZ :)
Slika Dizne su mi propale, ulje na turbo-crevu, otiš`o mi zamajac *ebem li mu kevu - TDCi

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“