Cudna potrosnja ulja Ford Sierra 2,0
Moderator: Dragomir
- slobodan007
- Poruka: 16
- Član foruma od: nedelja, 22. nov. 2009. u 20:14h
Cudna potrosnja ulja Ford Sierra 2,0
Imam problem sa potrosnjom ulja na mojoj Sieri. Auto je kod prethodnog vlasnika stajao oko godinu dana i ne znam da li je uopste upaljen za to vreme, a i kada sam ga kupovao nismo ga palili jer nije imao benzina (mada bi ga u svakom slucaju uzeo jer je cena bila povoljna, a limarijski je dosta dobar). I podjem da ugradim plin (nekih 30km od mene), naravno proverim ulje na meracu, dodjem kuci, predjem jos nekih 60 km, sacekam da se ulje slegne, izvadim merac, a on suv. Sipam litar ulja, merac pokaze istu kolicinu koja je bila pre nego sto sam posao. Znaci na 120km motor je potrosio litar ulja! Sutradan opet predjem nekih 70-80km, proverim ulje, nije potrosio nista, merac pokazuje istu kolicinu kao kad sam posao. Uvece na 50 km potrosi oko pola litra. Uzmem i zamenim ulje i filter i na nekih stotinak kilometara, uglavnom po lokalu potrosi nekih 100ml. I da prilikom stelovanja plina, majstor je malo vise turirao motor i iz auspuha je izasao oblak plavog dima, a i sada prilikom malo jaceg ubrzavanja primetim plavi dim u ogledalu. Pa me zanima sta je sa tim motorom, zasto ponekad trosi mnogo ulja, a ponekad ne trosi uopste ili nesto vrlo malo, da li su karike, gumice na ventilima ili nesto trece?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Cudna potrosnja ulja Ford Sierra 2,0
Dok ne otvoriš motor možeš samo da bajaš u pasulj.
Za početak merenje kompresije pa sve ostalo... ako je dobra kompresija ondak je nešto sa glavom u maleru i to može da se sredi za pristojne novce.
Za početak merenje kompresije pa sve ostalo... ako je dobra kompresija ondak je nešto sa glavom u maleru i to može da se sredi za pristojne novce.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!