Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Cudna potrosnja ulja Ford Sierra 2,0

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
slobodan007
Poruka: 16
Član foruma od: nedelja, 22. nov. 2009. u 20:14h

Cudna potrosnja ulja Ford Sierra 2,0

Poruka od slobodan007 » petak, 19. avg. 2011. u 13:56h

Imam problem sa potrosnjom ulja na mojoj Sieri. Auto je kod prethodnog vlasnika stajao oko godinu dana i ne znam da li je uopste upaljen za to vreme, a i kada sam ga kupovao nismo ga palili jer nije imao benzina (mada bi ga u svakom slucaju uzeo jer je cena bila povoljna, a limarijski je dosta dobar). I podjem da ugradim plin (nekih 30km od mene), naravno proverim ulje na meracu, dodjem kuci, predjem jos nekih 60 km, sacekam da se ulje slegne, izvadim merac, a on suv. Sipam litar ulja, merac pokaze istu kolicinu koja je bila pre nego sto sam posao. Znaci na 120km motor je potrosio litar ulja! Sutradan opet predjem nekih 70-80km, proverim ulje, nije potrosio nista, merac pokazuje istu kolicinu kao kad sam posao. Uvece na 50 km potrosi oko pola litra. Uzmem i zamenim ulje i filter i na nekih stotinak kilometara, uglavnom po lokalu potrosi nekih 100ml. I da prilikom stelovanja plina, majstor je malo vise turirao motor i iz auspuha je izasao oblak plavog dima, a i sada prilikom malo jaceg ubrzavanja primetim plavi dim u ogledalu. Pa me zanima sta je sa tim motorom, zasto ponekad trosi mnogo ulja, a ponekad ne trosi uopste ili nesto vrlo malo, da li su karike, gumice na ventilima ili nesto trece?

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Cudna potrosnja ulja Ford Sierra 2,0

Poruka od Markedjani » petak, 19. avg. 2011. u 13:59h

Dok ne otvoriš motor možeš samo da bajaš u pasulj.

Za početak merenje kompresije pa sve ostalo... ako je dobra kompresija ondak je nešto sa glavom u maleru i to može da se sredi za pristojne novce.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“