Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Gumice ventila i ostalo

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

rile
Poruka: 132
Član foruma od: subota, 18. sep. 2010. u 11:32h

Re: Gumice ventila i ostalo

Poruka od rile » četvrtak, 21. okt. 2010. u 08:54h

Moj je i dizelas mrgreen ulje i filetere otpisujem odmah, sipano skoro 5w30 i zamenjeni svi filteri sem goriva. I vidim svima se nesto cuje i lupka u kabini pa da pitam i ja o cemu je kod mene rec. I ne cuje se klapkanje nego kao da se neka pcela zaglavila u ventilaciji :D

chiwek
Poruka: 5
Član foruma od: ponedeljak, 15. avg. 2011. u 19:08h

Poruka od chiwek » ponedeljak, 15. avg. 2011. u 19:14h

Znam na sta mislis, cuje se i kod mene, ali samo kad pustim kvacilo, kad pritisnem ne cuje se. Ponosni sam vlasnik Fieste Zetec 1.25, trosi mi ulje :( oko 1l na 1000km.
sipam 10w40, znam da je fabricki 5w30 ali ma koga da sam pitao svi kazu sipaj 10w40 nije to nov auto pojesce ti sintetiku za cas.. E sad, procitah da je neko ovde sdipao 15w40(mineralno ulje) i da je to trosio jos vise. Pa sta mislite da li vredi probati da sipam u njega 5w30 da proverim hoce li trositi pre nego sto odem kod majstora da otvorimo glavu, zamenimo gumice, ventile? Karike nisu jer na iberlauf nema buke a i auto vuce odlicno, ne bi ga nista dirao ali 1l na 1000km je puno, strah me d ne zaboravim da mu dospem i ode... Unapred hvala

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 15. avg. 2011. u 19:27h

Zahvali im se svima i reci da ti daju pare da sad popravis motor...

mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 15. avg. 2011. u 21:38h

Odakle ljudima uopste ideja da u motor treba sipati neko drugo ulje osim onoga koje je propisala fabrika?
Verovatno Zika, Mika i Laza iz komsiluka imaju par doktorskih disertacija vise od ljudi koji su taj motor projektovali i proracunali koje ulje u njega treba da ide :vid budale:

Sipaj bre ono sto je fabrika propisala, i pozdravi komsije, nek ti kupe bar gajbu piva, kad vec nece da plate generalnu.
Djak pesak :)

chiwek
Poruka: 5
Član foruma od: ponedeljak, 15. avg. 2011. u 19:08h

Poruka od chiwek » sreda, 17. avg. 2011. u 18:04h

Hvala na odgovorima ljudi,

Jbg, lepo si reko 'vid budale' :)

komsije vise-manje, ja sam uglavnom pitao "majstore" i svi su mi rekli 10w-40 tako da znam da kod njih otici necu :)

Jbt, jel moguce da ljudima sugerisu da sipaju pogresno ulje kako bi brze bolje dosli nazad kod njega(majstora) da ih odere..

Tuga..

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » sreda, 17. avg. 2011. u 20:19h

rece da ti lupa kada stisnes kvacilo?

Bojim se da ce biti problem u aksijalnom luftu radilice
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 17. avg. 2011. u 22:26h

Jock, obrnuto:
chiwek piše:Znam na sta mislis, cuje se i kod mene, ali samo kad pustim kvacilo, kad pritisnem ne cuje se.
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“