Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Problem sa ler gasom Ford Sierra

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
slobodan007
Poruka: 16
Član foruma od: nedelja, 22. nov. 2009. u 20:14h

Problem sa ler gasom Ford Sierra

Poruka od slobodan007 » subota, 21. maj 2011. u 12:10h

Evo kupih i treću Sieru. Čoveku stajala u garaži, cena kolko da nije džaba (i to u ratama), a ja posle prodaje prošlog Forda vozim Juga. E sad bih imao nekoliko pitanja za iskusnije članove foruma, naime prva Siera je imala karburator, proizvedena 1982 i sa njom nisam imao baš nikakvih problema. Druga je bila 1988, EFI, vozio sam je 9 godina, malo problema sa protokomerom posle ugradnje plina, ništa strašno, a ova ima neki dvogrli karburator sa nekom elektronikom, pali na ''pola ključa'', ali čim se malo zagreje gubi ler i ugasi se. U vožnji vuče bolje nego prethodna. Godište 1987 sa većim farovima, mislim da je MK2. Pa me interesuje šta bi mogao da bude kvar. Evo postavio sam sliku tog karburatora pa se nadam da ćete mi pomoći, svaki savet je dobrodošao.

slobodan007

Re: Problem sa ler gasom Ford Sierra

Poruka od slobodan007 » sreda, 25. maj 2011. u 17:33h

Malo sam čačkao i obrtao jedan šrafčić, sada ima ler, ali je neravnomeran i hoće da se ugasi kada mu naglo dodam i oduzmem gas. I hoće da detonira iz karburatora kada joj naglo oduzmem gas. I da, primetio sam jednu polugicu (klipčić) koji ide gore dole i udara u polugu gasa, probao sam da odmaknem polugu od njega, onda se ler normalizuje, a klipčić i dalje ide gore dole samo sada ne udara nigde. I nije mi jasno čemu služi ona kutija sa elektronikom pored motora, liči mi na kompjuter, samo mi je nejasno šta će joj kada koliko vidim ima običnu pumpu za benzin i karburator.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » sreda, 25. maj 2011. u 17:51h

Elem taj karb je elektronac a ta kutija što liči na kompjuter reguliše ler i paljenje,zove se ESC modul.

Imam lepu šemu i podatke za taj karb ali veliki problem je što je to skenirano iz nekog starog ruskog priručnika :)

Koji je motor u pitanju ?

Pretpostavljam 2.0 ?
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

slobodan007

Poruka od slobodan007 » sreda, 25. maj 2011. u 18:17h

Motor je 2.0, ne bih je još vozio do majstora, a razmišljam da joj ubacim običan karburator (od Taunusa npr) pošto ih imam nekoliko i da izbacim ovu elektroniku, mada će to verovatno povećati potrošnju.

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » sreda, 25. maj 2011. u 19:56h

slobodane imam autodatu za veliki broj karburatora a medju njima i za tvoju sieru, jedini problem je sto je u pdf obliku a ja neznam kako da to ubacim na forum. posalji tvoj email, poslacu ti komplet autodatu za karburatore

slobodan007

Poruka od slobodan007 » sreda, 25. maj 2011. u 21:35h

Može adresa mi je [email protected] i hvala unapred.

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » sreda, 25. maj 2011. u 23:19h

Тај модул је компјутер за паљење и има у себи мап сензор . На карбу негд етреба да имаш лер дизну , обично је са стране , негде близу поклопца . Скини је и продувај је , сем ако и она није под електронском контролом .

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » četvrtak, 26. maj 2011. u 11:28h

slobodan007 piše:Može adresa mi je [email protected] i hvala unapred.
saljem sada, nadam se da ce ti pomoci, za tvoj auto strana 144 pozzzz

slobodan007

Poruka od slobodan007 » subota, 13. avg. 2011. u 17:48h

Evo drugari da napisem sta je bilo i da zakljucamo temu, probao sam sve i svasta sa karburatorom, ali uzalud: i dalje pali na "pola kljuca" radi par minuta (ili 2-3km) i onda se ugasi, baca vatru iz karburatora prilikom startovanja, pustim pola sata da se ohladi, krene opet lepo par klometra pa ponovo problemi. Skinem ovaj karburator i stavim obican sa drugom usisnom granom, upali, vozim se normalno, ostavim da prenoci, kad ujutru nikako da upali. Tacnije upali samo kada mu pomerim razvodnik. Pretposravim da je problem negde u struji, pa izbacim razvodnik i onu kutiju i sravim obican razvodnik sa platinama, drugu bobinu, auto radi kao nov. Pali lako, dobro vuce, jedino na benzinu malo stuca pvih par kilometra (karburator je od Taunusa i ima rucni sauh), na plinu nema nikakvih problema. Pretpostavljam (nisam majstor, ali volim da brckam i popravljam svoj auto) da je kvar bio u onoj kutiji sa elektronikom ili razvodniku, u svakom slucaju hvala svima koji su pisalil u ovoj temi i pomogli mi da osposobim mog Forda.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“