Grebanje i tropkanje oko klinastog kaiša. focus
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 7
- Član foruma od: ponedeljak, 1. avg. 2011. u 11:45h
Grebanje i tropkanje oko klinastog kaiša. focus
Imam ovaj problem od skoro. Prvo je bio povremen, a od pre neki dan se to tropkanje čuje kad god upalim auto. Zvuk dolazi iz dela gde se nalazi klinasti,ali ne mogu da tvrdim da je bas on u pitanju. Zvao sam jednog majstora i telefonom mu objasnio o čemu se radi. On kaze da je najverovatnije automatski zatezač klinastog kaiša. Vidim da ovde na forumu ima odličnih majstora (pozdrav Dragomire), tako da mislim da sam na pravom mestu
.Takodje me interesuje da li moze biti još nešto u pitanju i da li ovaj kvar može u toku vožnje napraviti još veću štetu? Želim još da napomenem da kod mene u gradu ne postoji majstor kome bih poverio auto, i da mi je jedina opcija Niš na oko 100 km od kuće pa zbog toga pitam da li je bezbedno da vozim auto do tamo ili moram kako god umem da se snadjem kod mene u Surdulici? Veliki pozdrav!

- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Re: Grebanje i tropkanje oko klinastog kaiša. focus
Ako se ne varam imamo isti problem,ja moj auto vozim tako vec 20-ak dana. Za dan dva idem da menjam zatezac (pk kaisa ako se ne varam) Koliko sam upucen,ne moze da napravi veliku stetu...
-
Meni majstor kaze da ne moze da napravi veliku stetu osim ako se podvuče ispod zupčastog kaiša pa pokida i njega. Ne znam da li me loži da odem što pre kod njega ili je to stvarno može da se desi. Kolko će da te kosta zamena zatezača?
- sasa_f1
Pa verujem da je i to moguce,ali moras bas da budes baksuz...
Uglavnom,ako mozes zameni,ja nisam zato sto sam cekao mog majstora da dodje sa odmora,pa sam ga i vozio tako.
Tacnije kad bolje razmislim,kod mene je taj kais prekriven zastitom,tako da i ako pukne,spadne,ne moze da dodje u kontakt sa kanalnim...

Tacnije kad bolje razmislim,kod mene je taj kais prekriven zastitom,tako da i ako pukne,spadne,ne moze da dodje u kontakt sa kanalnim...
-
Sale da te pitam jos nesto, posto slabo baratam izrazima. Da li je zatezač isto što i španer? Pitam zbog toga što sam posle kupovine auta(novembar prosle godine) radio veliki servis, i tad mi je majstor menjao pored klinastog kaiša i španere... Posle toga sam prešao 9 hiljade km a ne verujem da se to toliko brzo troši...
- sasa_f1
Nije spaner je na zupcastom,a zatezac na kanalnom kaisu. Gore sam se zajebao. Ako kanalni pukne moze,ali tesko,da osteti ili pokida zupcasti,zato sto je zasticen maskom.
I bilo bi lepo da se predstavis u temi namenjenoj za to...
I bilo bi lepo da se predstavis u temi namenjenoj za to...
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Ne pratiš, predstavio se po PS-u 

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- sasa_f1
Izvinjavam se.... 

- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Moze biti remenica alternatora,kais,roleri i spaner.PK kais nemoze da podleti pod zupcasti.Odvezi se do Nisa kod majstora
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
Remenica alternatora je u pitanju, sa nekim nastavkom... Samo nisam mogo da je zamenim jer nisam mogao da nadjem odgovarajuću u celom Nišu !?? Majstor mi kaze da mi je menjan alternator i da je stavljen od c maxa. Ne znam da li da mu verujem jer mi kaze da je zbog remenice stradao i zatezač i hteo je da mi menja i kaiš koji je nov, a koji su mi njegovi majstori stavili pre 8 meseci... Znači nisam rešio problem. Ovo je oznaka sa remenice koju nisam mogo nigde da nadjem: INA F - 233508.1 germany 61 R 1016 Da li to moze negde da se nadje (remenica sa nastavkom), ili, ukoliko je stvarno menjan, da li moze da se nadje ceo originalni alternator i koliko to otprilike kosta? Inače, Dragomire, odvezao sam auto, po tvom savetu do Niša i nazad bez ikakvih problema... okačio sam i par slika kao što sam obećao, vise nisam stigao zbog obaveza. Pomagajte. Pozdrav!
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Imam ja te remenice posto ih menjam sedmicno 1-2
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- sasa_f1
Meni danas auto bio kod mehanicara 2 sata. Nije nasao nista sto bi moglo da prouzrokuje takav zvuk. Sve je pokusao... Cak i kais kad skine cuje se i dalje. Kaze da je moguce da se cuje lanac(uljne pumpe ako sam skontao) koji se u principu nikad ne menja. Rekao mi je da vozim tako,da zanemarim to,sem ako se zvuk promeni ili pojaca... 

-
Meni su majsrori rasturili auto, našli šta nije u redu (remenica alternatora i zatezač, tako su mi rekli), ali nisu imali novu remenicu, a ja im nisam dao da mi menjaju samo zatezač, tako da su mi sve vratili kako je bilo i gle čuda, sada se ništa ne čuje! Ja sam posle toga prešao jedno 500km bez problema... Da li je moguće da se nešto samo olabavilo, pa kad su oni ponovo montirali delove da su lepo stegli i rešili problem? Mada, ipak ću da se čujem sa Dragomirom oko delova...