Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

FOKUS 1.8 TDCi 100 KS TURBINA

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
novajlija
Poruka: 15
Član foruma od: ponedeljak, 14. feb. 2011. u 17:06h

FOKUS 1.8 TDCi 100 KS TURBINA

Poruka od novajlija » ponedeljak, 14. feb. 2011. u 17:18h

NEDAVNO SAM RADIO TZV.VELIKI SERVIS, ODNOSNO MENJAO SAM KAIŠEVE I ŠPANER KAO I GREJAČE. OD TADA NISAM VOZIO NA DUŽIM REALCIJAMA. PRE NEKI DAN KRENEM ZA BEOGRAD I NA AUTOPUTU MI SE POVREMENO NIJE UKLJUČIVALA TURBINA. POSEBNO SE UOČILO KADA SAM KRENUO NA USPONU KA RAŽNJU. 2500 OBRTAJA, JEDVA 80 NA SAT U ČETVRTOJ. U PETOJ NI DA ČUJE. NAKON TOGA NA RAVNOM PUTU, ''GAS DO DASKE'' JADVA DOĐE DO 3000 OBRTAJA I OKO 125 DO 130 NA SAT. DEFINITIVNO OD TURBINE NISTA (RANIJE GAS DO DASKE HOĆE I DO 200). MOŽE LI NEKO DA MI KAŽE ŠTA MOŽE DA BUDE. JOŠ I POTROŠNJU POVEĆAO. U DECEMBRU PRE ZAMENE KAIŠEVA TROŠIO U PROSEKU 5 DO 5,5 L, A SADA OKO 7 L. UNAPRED HVALA.

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Re: FOKUS 1.8 TDCi 100 KS TURBINA

Poruka od darko darko » ponedeljak, 14. feb. 2011. u 17:37h

vozis pod malim obrtajima, kakva ti je temperatura, to se i meni desilo na mondeu ali je stari motor, i bar dva puta tako, drzao sam ga na leru par minuta na 3 -4 000 obrtaja i sada radi normalno, pazi mora da radi minut na leru kada ga gazis pre gasenja motora, takodje ford dizel voli malo po gasu da mu ga se da mrgreen , ne preterano ali kada je radna temperatura gas, probaj malo da ga produvas po gasu .
ja sam vozio pod malim obrtajima, vozio sam kratke relacije da nije moggao da nabije radnu temperaturu, vozio dam tako da smanjim potrosnju max, pocepan mi je auspuh, mozda je on zapusio, siptomi su nece da ubrzava i nece u brdo da ide, e sada probaj pa vidi dali je isti problem, znaci nabije radnu pa drzi malo upaljenu turbinu na leru, da dobro nabije temperaturu.....
koje si ulje sipao, marku i gradaciju??

novajlija

Poruka od novajlija » ponedeljak, 14. feb. 2011. u 18:12h

Imao je radnu temperaturu, a i auspuh mi je dobar. Ulje je original, nemogu napamet da kažem koje, ali sipano u ovlašćenom servisu, isto tako i filteri ulja i goriva su original. Probao sam u vožwi da ga ''produvam'' ali i dalje ne reaguje. Bojim se da je turbina ili nešto oko nje.

Turbo Force
Rostilj majstor
Poruka: 386
Član foruma od: sreda, 15. okt. 2008. u 16:14h

Poruka od Turbo Force » ponedeljak, 14. feb. 2011. u 19:19h

Proveri da nije spao zeger koji drzi polugicu od vakuma ispod turbine. Malo verovatno ali desava se.

harlekin
Poruka: 23
Član foruma od: nedelja, 6. feb. 2011. u 16:20h

Poruka od harlekin » ponedeljak, 14. feb. 2011. u 19:35h

Prekontroliši sve pod haubom.
Imao sam sličan problem, turbina nije radila. Međutim, meni je spalo crevo, majstor ga čini mi se nazva vakuum crevo (vidi se na slici, strelica pokazuje na njega), računar je to prepoznao i prebacio se u safe režim.

Slika

novajlija

Poruka od novajlija » ponedeljak, 14. feb. 2011. u 20:33h

Hvala harlekin na fotografijama i objašnjenju. Pogledaću sutra pod haubu, ali koliko mi se čini polomljen mi je plastični deo na tom vakuum crevu pa sam ga sam zalepio, al i dalje isto radi (moguće je da je to u pitanju). Usput, može li to negde da se kupi. Kod nas u Vranju teško?

Izvinjavam se na neznanju, ali za zeger na turbini ne znam gde je. I to ću proveriti sutra. U svakom slučaju hvala.

Usput, kako da prepoznam da li je računar u safe mode-u.

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » ponedeljak, 14. feb. 2011. u 22:23h

novajlija piše:Imao je radnu temperaturu, a i auspuh mi je dobar. Ulje je original, nemogu napamet da kažem koje, ali sipano u ovlašćenom servisu, isto tako i filteri ulja i goriva su original. Probao sam u vožwi da ga ''produvam'' ali i dalje ne reaguje. Bojim se da je turbina ili nešto oko nje.
probao sam i ja u voznji, nije hteo, ali samo u mestu kad ga dobro isturiram onda sutra ide pun gas, isto kratke relacije prvo, kada je trebalo dalje nce nikako u brdo i nece da ubrzava, takodje potrosnje ode, to mi se desilo dva puta, ako nadjes kvar napisi,....

harlekin
Poruka: 23
Član foruma od: nedelja, 6. feb. 2011. u 16:20h

Poruka od harlekin » ponedeljak, 14. feb. 2011. u 22:42h

novajlija piše:
Servis, dijagnostika.
Meni su vratili crevo na mesto ali su morali izbrisati grešku iz računara.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » utorak, 15. feb. 2011. u 07:19h

novajlija piše:Usput, može li to negde da se kupi. Kod nas u Vranju teško?
Nevezano za konkretno polomljen deo na crevu - za nove delove imaš Gorana "Mond Auto" na forumu (http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... f=61&t=321), polovno - ne znam da li neko sa foruma rastura nekog focusa poput tvog pa bolje juri po otpadima (hvale ljudi ekipu Simo&Gile iz Mojsinja), a svi šalju kurirskom službom pa - ako postoji na lageru - za jedan dan imaš potreban deo, gde god dinar važi kao platežno sredstvo. thumbsuph
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » utorak, 15. feb. 2011. u 11:11h

Zovi Dragomira da ne nagadjamo ili idi u Nis u ovlasceni servis
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

novajlija

Poruka od novajlija » utorak, 15. feb. 2011. u 14:57h

OK. Hvala svima. Harlekin mi je poslao fotografiju (vakuumsko crevo obeleženo strelicom) sa mogućim problemima. Mislim da je to u pitanju jer sada malo bolje vuče, ali ću u svakom slučaju da skoknem do Niša u ovlašćeni servis na dijagnostiku i pregled. Hvala svima. Kad završim napisaću šta je bio problem.

novajlija

Poruka od novajlija » ponedeljak, 7. mar. 2011. u 18:55h

Malo vise vremena mi je trebalo da odem do Nisa na dijagnostiku. Navedeni problem sa turbinom je pogresna dijagnoza. U stvari, problem je bio na senzoru temperature (mislim da je IAD senzor, ali nisam siguran) koji se nalazi na desnoj strani hladnjaka. Prosto, spao je konektor i senzor je javljao motoru temperaturu od -40. Cim je senzor ponovo povezan i prijavio temperaturu od +35 motor je zivnuo i sada radi kao i ranije. Hvala svima koji su se potrudili da mi pomognu, ali mislim da je ipak najbolje na dijsgnostiku, pa sve ostalo. Pozdrav.

Xygo
Poruka: 2
Član foruma od: ponedeljak, 21. mar. 2011. u 17:42h

Poruka od Xygo » ponedeljak, 21. mar. 2011. u 17:54h

Slika[/quote] Ako neko zna gde moze da se kupi ovaj deo sto je oznacen strelicom posto je meni polomljen :wtf: A nigde nisam uspeo da pronadjem,hvala u napred....

milutin
Poruka: 155
Član foruma od: ponedeljak, 16. avg. 2010. u 15:01h

Poruka od milutin » ponedeljak, 21. mar. 2011. u 18:45h

harlekin piše:
novajlija piše:
Servis, dijagnostika.
Meni su vratili crevo na mesto ali su morali izbrisati grešku iz računara.
aj ja jedno glupo pitanje. Jel se obavezno prebaci u safe mod kada spadne crevo sa turbine?
Tj. posto mi je spalo crevo i ja ga vratio, jer moram da odem do Gagija da mi ponisti gresku?

Xygo
Poruka: 2
Član foruma od: ponedeljak, 21. mar. 2011. u 17:42h

Poruka od Xygo » ponedeljak, 21. mar. 2011. u 18:58h

Meni su rekli kad nabavim taj deo koji nedostaje,i da obavezno idem na dijagnostiku.Ali opet to je rekla kazala.... :ozid:

sasaeuro
Poruka: 12
Član foruma od: petak, 24. jun 2011. u 17:31h

Poruka od sasaeuro » petak, 1. jul 2011. u 17:48h

Pozdrav svima iz Niša!
Ja sam Saša i taksista sam a vozim Fokusa 1,8 TDCI karavan iz 2002. godine sa 115 KS.
Imam jedva vidljivu naprslinu na ovom crevu koje se vidi gore levo u uglu ispod filtera za gorivo na Harlekinovoj fotografiji. Izduvni gasovi mi bacaju nečistoće na gore ka haubi i miris se oseća u kabini pošto je crevo ispred filtera za kabinu-klimu.
Pomalo osećam da mi auto slabije vuče a i sve češće se pojavljuje crn dim kada naglo dodajem gas.
Originalno crevo mi je skupo (pedesetak eura) i čeka se na njega jer ga u Nišu nema.
Ima li neko informaciju za neki rasturen 1,8 TDCI sa eventualno dobrim crevom a za ne tako velike pare jer je nemaština velika?
Obzirom da je ovo moj prvi post unapred se izvinjavam ako nešto nije urađeno kako treba (mladi smo naučićeno se)- šalim se naravno jer 50 godina nije malo!

harlekin piše:Prekontroliši sve pod haubom.
Imao sam sličan problem, turbina nije radila. Međutim, meni je spalo crevo, majstor ga čini mi se nazva vakuum crevo (vidi se na slici, strelica pokazuje na njega), računar je to prepoznao i prebacio se u safe režim.

Slika

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » petak, 1. jul 2011. u 18:53h

Zovi Simu iz Mojsinja i poslace ti deo na kucnu adresu ;)
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Shelby
Poruka: 1272
Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h

Poruka od Shelby » petak, 1. jul 2011. u 20:15h

@ sasaeuro
Prvo se prestavi i procitaj pravila foruma ...
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... p?f=5&t=49

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » četvrtak, 7. jul 2011. u 22:13h

shelby 32 piše:@ sasaeuro
Prvo se prestavi i procitaj pravila foruma ...
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... p?f=5&t=49
+1
Moj otac poznaje ljude koji uvoze i rastavljaju Focuse, i preko jih nabavljam sta god mi treba za Focusa polovno. Okacicu njihvo broj kad nadjem. Inace su negde oko Lazarevca.

A i meni je puklo (tj, ja sam polomio :suicide: ) ono crevo gore sto je oznaceno strelicom!! hahahaha Pokuso sam da izvadim plastiku koja je ostala u onom gumenom delu, ali nije uspelo. Samo sam okrenuo strane, i radi normalnoo. Nije spadao do sad (oko mesec dana).
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“