niko te nije napadao, ti si taj koji je postavio temu "posle generalne izbacuje ulje na merac" sada odjednom te to ne interesuje sto izbacuje, hteo je da ti samo lepo kaze da ces dobiti samo odgovore od laika, majstori nebi se ustrucavali da daju dijagnozu za takav kvar preko tastature, covek ima pravo da kaze svoje misljenje jer je ovo forum, niko nije zeleo da se osecas uvredjeno, nego da ti pomogne savetom, po meni jedinim pravim odgovorom ovde, ali kako ko to protumaci, ali budi frajer pa javi sta se desava sa motorom ubuduce, bas na ovu temu, zivo me interesuje sta ce da budedjekic piše:BojanM piše:Prijatelju...
Prijatelju,
Ne razumem zasto si se ti ovde nasao "uvredjeno" pa ovako da odgovoris na moju poruku,nisam rekao da neko ima obavezu niti sam trazio bespotrebne odgovore,vec samo strucno misljenje ako uopste postoji.
Ja nisam ni ocekivao da ce mi neko uraditi generalnu preko kompa niti da me neko pozove da dodjem da mi uradi za dzabe, vec sam smatrao da ima strucnih ljudi koji ce znati kada im opisem u cemu je problem.
Ja da sam bio u mogucnosti da sam resim problem nebih se ovde ni obracao za pomoc vec bih se trudio da ja nekome pomognem ili sedim i pijem hladno pivo.
Kao sto si i spomenuo forum je namenjen za razmenu informacija a meni je upravo samo ona potrebna i nista drugo bez finansijske nadoknade koja se naravno i podrazumeva.Ne razumem svrhu foruma i ovog druzenja ako ne pomognemo jedno drugome vec se prepucavamo ovako.Nije moj licni utisak vec cinjenicno stanje i jako prosto i lepo objasnjeno da izbacuje kapljice ulja a za pravog majstora je to sitnica.Pitanje je bilo prosto i svaki ozbiljan majstor bi trebao da zna zasto moze da izbacuje ulje kada izvadim merac i da li je to normalno,kao sto se zna da kad ne radi sijalica ili nema struje ili je ona crkla,zasto pametovati.Ne razumem zasto majstori "cuvaju tajne" ili ih prosto i neznaju a zele da docaraju drugima da su sveznalci i da je ovo za njih prava sitnica.
Pa da li postoji 100 razloga zasto baca ulje .... ?
Kao sto ti spomenu "nista licno protiv tebe" ali mislim da su komentari poput ovoga suvisni i da treba napraviti jedan ozbiljan i drustveni forum,a ne kada je drugome potrebna pomoc iznositi bespotrebne stvari i napadati me.
Veliki pozdrav
Ulje sam zamenio na 500 km i presao na 10-40 kao sto je i nekada bilo,a dotezanje glave nije predvidjeno vec se odmah steze na 11 kg i to je to.panchevac piše:idi neka ti majstor dotegne glavu motora,ako si presao 1000km,zameni obavezno ulje,filter i teraj![]()

@ van, kada god sam kupovao forda dizela, jedino sam gledao na merac, jer ako ne duva na merac motor je dobar, kompresija ventili, ja sam sa mojim presao 340 000 i malo pocinje da duva na merac, znaci da mu ide vreme polako ili za remont ili za kapiju, kod wv se negleda na merac nego na cep od glave bas kada je upaljen motor, to je moje misljenje e sada kako kome odgovar tako neka radi.