Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Velika potrošnja goriva ili?

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Čeda
Poruka: 9
Član foruma od: sreda, 1. dec. 2010. u 23:46h

Velika potrošnja goriva ili?

Poruka od Čeda » petak, 17. jun 2011. u 22:25h

Čeda iz Kragujevca, ford fokus 2.0 tdci 2005 karavan,
Zdravo ljudi, problem sa smradom izduvnih gasova još uvek nisam rešio, ali neznam da li potrošnja goriva ima veze sa tim.
Potrošnja mi je 11, 13l/100, jeste većinom gradska vožnja kad sam na semaforu i leru kompjuter bukvalno radi kao da je sekundara i diže potrošnju, kada sam na otvorenom putu i kad poništim potrušnju potrošnja je oko 6 čak i 5l ali u gradu kad je proverim uvek zateknem preko 10l.
Jel to normalno sa potrošnjom i da li može da se skine katalizator ako on utiče na smrad i potrošnju?
Pozdrav

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Re: Velika potrošnja goriva ili?

Poruka od darko darko » subota, 18. jun 2011. u 00:17h

zavisi sta smatras gradskom voznjom, po otvorenom bih rekao da je normalna, koliko toliko, ali grad je jedna voznja kada nije u spicu sa malo semofora, a druga u spicu gde ga forsiras obilazis, palis klimu i stojis po 5 min sa klimom u mestu pa krenes 5 metara, mada ne bi trebao bas preko 9, pa taj smrad neznam sta da kazem, trebao bi dragomir da da sud, katalizator nekad je zaprljan sacuvaj boze, nekada nije, moze da zeza i pumpa dizne i turbina, protiv takvih kvarova ide ulje fabricki propisano, filter orginalan za naftu svakih 20 000 i nafta sa mola, mogao bi neki aditiv za podmazivanje dizni, a katalizator moze majstor da pogleda, mozes cak da ga prodas, (katalizator) , neka neko otvori pa neka vidi u kakvom je stanju, ako nevalja neka izvadi ono sace i neka vrati lonac- ili cev, unutra ima platine koja je skuplja od zlata, ona vredi oko 50 jevrea, jeli auto pusi, koja boje dima, i kada..................
ako te interesuje guglaj po netu u vezi katalizatora posto vidim da sumnjas u to........
zna katalizator da gusi, a to bi zezalo potrosnju, turbinu, eger, e sada, ako nebrines za ekologiju i tehnicki izduvnih gasova skini ali kako sam ti rekao.......

Čeda

Poruka od Čeda » ponedeljak, 20. jun 2011. u 11:45h

Nema dima to sve ok, ali kad je hladan oseća se smradm ima malo i neravnomeran rad kao da blago zadrhti auto. Zna da blago guši auto do recimo 2000 obrtaja na leru, ovako ide ok. Ma gradska vožnja bez klime i par semafora nije Beograd 15h preko Gazele. Kada bih ga ostavio na leru da radi potrošnju diže brzo jednom sam zatekao da je pisalo preko 20l, da li je to normalno, jer troši gorivo a nema kilometre pa se tu buni? Uglavnom kad proverim potrošnju posle odredjenog vremena ona je preko 10l.
Hvala na pomoći

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 20. jun 2011. u 11:57h

@Darko
Nekada su davali par desetina evra za polovan katalizator, danas daj Bože da dobiješ 1000 dinara :)
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

darko darko

Poruka od darko darko » ponedeljak, 20. jun 2011. u 22:36h

911s [SK] piše:@Darko
Nekada su davali par desetina evra za polovan katalizator, danas daj Bože da dobiješ 1000 dinara :)
pa jbm ga, nesto mi ostalo u secanju , moj agreska
elem, moj savet, nadji bosistu i stavi na test kom, ili nadji ko ima dobar komp, pa uradi test, nije misli to sada nesto papremo skupo, bar sam ja platio na dobrom mestu 20 eura kod bosiste, i zna ces sigurno dali ima problema, ja mislim da ima, ali da nenagadjam, ovako ce biti sigurno...

Čeda

Poruka od Čeda » sreda, 22. jun 2011. u 00:21h

Čekaj, jel sumljas na dizne ili ? Danas sam uradio tehnički i izduvni gasovi su mi perfektni.

darko darko

Poruka od darko darko » sreda, 22. jun 2011. u 16:21h

pa onda ako ti smrdi a gasovi bato perfektni, to znaci da nisi navikao na dizela, drugo ako stuca nesto i zeza najbolje je test da pokaze gresku, a ako ne onda si kao onaj iz filma sto mu sve nesto auto zeza a on dobar, mada potrosnja u gradu je verovatno veca, nemoze niko preko foruma da nagadja, niko nezna kakva je ta tvoja gradska voznja, mozda je i ok, to je moja ideja sta bi ja uradio, objasnio bi bosisti i trazio test, pa sta bude, ali to je predlog, ne resenje kvara, ako nije papreno skup test, i ako je snj test komp nemoj ni da radis.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“