Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fokus 1.8 tdci kais pisti...

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
djovcic
Poruka: 3
Član foruma od: utorak, 19. apr. 2011. u 10:05h

Fokus 1.8 tdci kais pisti...

Poruka od djovcic » utorak, 19. apr. 2011. u 10:25h

Kao sto rekoh u naslovu kais (mislim da je onaj spoljni EK ili tako nesto) pisti non stop.
fokusa posedujem godinu dana i poceo je da skripi zimus ali ono minut dva ujutru pa posle prestane (sto sam ja pripisivao hladnoci i vlaznosti) medjutim sada kako je otoplilo pisti stalno, e sad sto ga duze vozim manje se cuje.
Moje pitanje je da li je to do kaisa (nije menjan kada sam ga kupio rekao majstor da nije bilo potrebe) ili moze biti nesto ozbiljnije.

dax92

 
Poruka: 7631
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Re: Fokus 1.8 tdci kais pisti...

Poruka od dax92 » utorak, 19. apr. 2011. u 11:10h

Moze biti da je vec star, pa bi ga tebalo zameniti, a mozda je samo popustio, i treba da se zategne.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Poruka od oristic » utorak, 19. apr. 2011. u 13:57h

pk kais se ne steze rucno??? mogu da budu dve stvari, spaner ili kais! Trebalo bi zamenitu oba ako niej radjen skoro servis kad se to menja!

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » utorak, 19. apr. 2011. u 14:13h

Pk kais.roleri,pumpa vode,spaner,remenica alternatora,remenica radilice su moguci uzroci skripanja
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

djovcic

Poruka od djovcic » sreda, 20. apr. 2011. u 14:30h

Znaci treba krenuti od najeftinje opcije zameniti kais pa videti sta ce biti, e sada pitanje za Dragomira koliko je komplikovana zamena samog kaisa da probam sa tim pa da vidim dalje,i da li ova pojava moze da prouzrokuje vece kvarove da ne cekam puno da ne napravim vece sr..e.
Hvala inace svima na pomoci lepo je videti ovoliko odgovora za kratko vreme...

bkrmar
Poruka: 110
Član foruma od: petak, 24. sep. 2010. u 19:00h

Poruka od bkrmar » sreda, 20. apr. 2011. u 15:10h

U princilu ne moze da ti napravi veci problem jer PK kais ne pokrece nista vitalno za rad motora i ako pukne ili nekim cudom prezupci nece napraviti stetu za razliku od zupcastog kaisa. Vrlo je moguce da je kais ili pumpa za vodu a mozda i jedno i drugo jer PK kais pokrece pumpu za vodu. I meni cuje malo skripanja, a majstor mi je rekao da je pumpa za vodu pri kraju.
U servis na zamenu, a ako nije majstor ti vrati tvoj stari kais ili pumpu i vozi dalje. :D
I mene je pogodila finansijska kriza. Jedem budjave sireve, pijem stara vina i vozim auto bez krova.

djovcic

Poruka od djovcic » sreda, 22. jun 2011. u 11:33h

Pozdrav ljudi evo da se javim kako se sve zavrsilo.
Na kraju je kais prestao da pisti sam od sebe?
Da li je zbog toplog vremenasto je doslo ko zna,ali sada imam drugi problem kojo je postao izrazen dolaskom toplih dana naime trosi mi rashladnu tecnost i to bogami 1l na 20-ak dana.(procesljao sam forum) i video neke temekoje imaju slocnosti sa mojim slucajem pa se pitam da li je to cest boljka kod fordova posto vidim da nisam jedini i naravno kako do toga ma prvom mestu i dodje.E sada da li je moguce i da su te dve stvari povezane (kais i tecnost).
I jos samo jedna sitnica da li se nekome desavalo da mu se svetla na kontrolnoj tabli ugase u voznji to se meni s vremena na vreme desi,znaci tabla sve radi samo nema osvetljenja tada ja upalim ugasim svetl i ona proradi.Sve pohvale za forum stvarno covek moze mnogo toga da nadje i dosta dobronamernih i dobrih ljudi na jednom mestu. :ford:

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“