alnaser,ventilator hladnjaka
Moderator: Dragomir
- zekavr
- Poruka: 440
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 10:16h
alnaser,ventilator hladnjaka
Potrebna mi je pomoc,naime kada mi ford (1.6 efi,77kw)postigne radnu temperaturu,kazaljka dostigne N i malo iznad,upali se ventilator,onda mi alnaser jedva okrece ili skoro i nimalo i cd player u kolima se ugasi!!! kako da razdvojim ove tri stvari ili nadjem jeftino i jednostavno resenje???MOLIM SVE NA FORUMU KOJI IMAJU NEKO RESENJE DA MI ODGOVORE 

- zekavr
Re: alnaser,ventilator hladnjaka
zaboravio sam da napomenem da savrsno pali,tj okrece alnaser na nizim temperaturama motora...a sto mi ventilator ugasi c/i upli cim se ventilator ugasi? 

-
- Poruka: 364
- Član foruma od: utorak, 30. mar. 2010. u 19:33h
cekaj,zasto ti se alnaser okrece kad se upali ventilator,palis i gasis auto ili?
ili si mislio na alternator

Endura DE
- MaxBunker
- Poruka: 238
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 23:36h
Nema tu puno filozofije ili pogađanja, sa strujom se ne treba zaje*avati. Otiđi kod auto-električara pa po redu, izmjeri napon sa ugašenim autom, pa provjeri punjenje, ispitaj motor ventilatora, a moguće je i da je samo ostario akumulator.
- zekavr
alnaser lepo radi kad palim auto na nizim temperaturama,na visim zakaze,a kade skoci temperatura,ventilator se upali i skroz ugasi radio cd u kolima,a alnaser onda tesko ili uopste nevrti,kao da ga nesto koci 

- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
pogledaj ovde http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =38&t=8564 i ovde http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =38&t=8381 nadam se da ce ti koristiti 

- zekavr
po svemu sudeci alnaser,hvala svima na pomoci
jos ovo da pitam,jel normalno da mi temperatura stoji visoko kod slova N,malo cak i iznad???

jos ovo da pitam,jel normalno da mi temperatura stoji visoko kod slova N,malo cak i iznad???

- stefan milanov
kazaljka ne bi smela da stoji od sredine navise...
- zekavr
da zamenim li termostat?koji da stavim?
- stefan milanov
prvo skini stari termostat i proveri ga, ako imas mogucnosti 
Uploaded with ImageShack.us. ako ga nemozes proveriti, za tvoj auto je potreban termostat koji pocinje otvaranje na temperaturi od 85-89 stepeni. original motocraft, oko 20 eura.... kod mene na orionu stavljen od zastave (350 din, otvara na 88 stepeni), funkcionise dobro skoro 2god

Uploaded with ImageShack.us. ako ga nemozes proveriti, za tvoj auto je potreban termostat koji pocinje otvaranje na temperaturi od 85-89 stepeni. original motocraft, oko 20 eura.... kod mene na orionu stavljen od zastave (350 din, otvara na 88 stepeni), funkcionise dobro skoro 2god
- zekavr
20 e za termostat?
.stavicu i ja zastavin,sta mu fali 

- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
pa original je original, ako ti je ovaj sto je stavljen kada je auto sastavljan trajao 250k km, ti uzmes ponovo original i miran si dok ti se auto ne raspadne, ali ako uzmes zastavin i strepis kada ce se sjebati, a ti krenes na more nege
....... a nije sada nesto mnogo skupo koliko problema moze da naprvi......

Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Zastava je sinomim za kvalitet i dugotrajnost... posebno tih delova iz male privrede.zekavr piše:20 e za termostat?.stavicu i ja zastavin,sta mu fali
Manje više na svakom drugom matorom fordu motorcraft termostat=20 godina dobrog rada.
Proceni da li je to mnogo para.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Sredina i krajevizekavr piše:20 e za termostat?.stavicu i ja zastavin,sta mu fali

A i to sto nije zastavin (ti su bili pomoz boze), posto zastava vec duze vreme ne postoji.
Kad bi video kako ih prave... ne bi ni pitao.
Djak pesak 

- zekavr
znaci,original je original,pitam se dali se original delovi mogu naci u vranju ili treba da ih narucim???
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
pa mala privreda je cudo, i zbog toga ti ne bi predlozio jedino ako imas nekoga ko radi pa da ti potvrdi da je original......
mislim da je bolje da narucis ovde http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... an#p122355
mislim da je bolje da narucis ovde http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... an#p122355
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- zekavr
hvala na pomoci,moracu da nabavim sto pre 

- zekavr
da podelim nesto sa FORDASIMA,neverovatno je to koliko problma moze da izazove nezategnuta klema+ na akumulatoru,ler gas je stabilniji i popravilo se ponasanje alnasera,ko bi rekao