Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Letva i hidropodizaci

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
jegor
Poruka: 16
Član foruma od: ponedeljak, 19. jul 2010. u 11:50h

Letva i hidropodizaci

Poruka od jegor » ponedeljak, 19. jul 2010. u 15:34h

Pre dva meseca sam uzeo Focusa 1.6i Zetec, 2001. god.
Od pocetka se na neravnom terenu cuje kako lupka letva volana. Skidao sam je dva puta i nosio kod coveka u NS koji navodno radi letve, ali lufta i dalje ima. Bio sam u Temerinu u kazu jednom od boljih servisa i rekli su mi da vozim tako dok god ne pocne da curi ulje ili da se pojaca lupanje i na ravnom terenu. Da li je ovo ispravna dijagnoza? Inace, na letvi ne curi ulje i ovaj sto ju je otvarao kaze da izgleda sasvim u redu. Da li da se pouzdam u to da vozim do daljnjeg, ili imate druge preporuke?

Moj drugi problem je sto se, kada je zagrejan auto, prilikom paljenja cuju hidropodizaci. U GRAND-M su mi rekli da sipam gusce ulje(Motorcraft 10-40) i da ce to resiti problem.
Kada je auto hladan, auto pali bez zvuka lupkanja. U oba slucaja auto upali bez problema. Da li se slazete da menjam ulje? Posto sam ulje menjao pre nekih 2000km, da li je ovo urgentna stvar da se odmah uradi?

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Re: Letva i hidropodizaci

Poruka od Neša » ponedeljak, 19. jul 2010. u 17:03h

Proveri da ne lupaju stabilizatori.

Tvoj motor nema hidropodizace. Nije hitno da menjas ulje vec posle 2000km. Koje ulje si sipao?
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

stefan
Poruka: 40
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 12:05h

Poruka od stefan » ponedeljak, 19. jul 2010. u 17:39h

Ja sam na eskortu imao problem sa lupanjem na neravnom putu, u pitanju su bile gumice balans stangle, imale su luft koji je bio jedva uocljiv. posle zamene nema vise lupanja...
Slika

jegor

Poruka od jegor » ponedeljak, 19. jul 2010. u 21:00h

U pitanju je ulje Formula F 5w-30. Ovaj majstor u Temerinu mi rece da je na kanalu skontao luft u letvi. Kod tri majstora sam proveravao trap i svi su rekli da je sve u redu. Da li to onda isljucuje stabilizatore i balans stanglu?
Ako nisu u pitanju hidropodizaci, sta bi onda moglo da zvecka povremeno pri paljenju zagrejanog auta?

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » ponedeljak, 19. jul 2010. u 23:30h

Tvoj problem je u desnom amortizeru.Stavi nove amortizere i resices lupanje
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

jegor

Poruka od jegor » utorak, 20. jul 2010. u 08:14h

Da li bi zamena vrste ulja resila drugi problem koji sam opisao?

Da li mozete da mi date preporuku za korektan servis u Novom Sadu?

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » utorak, 20. jul 2010. u 11:37h

Ford servis MEZE u Temerinu ;)
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

jegor

Poruka od jegor » sreda, 4. avg. 2010. u 12:25h

Bio sam kod jos par majstora u NS i svi se slazu da je u pitanju luft u letvi. E sad, kazu nije nista hitno da se remontuje ili menja.
IPak sam krenuo da se raspitujem i kazu ima original letvi oko 500e i nekih kopija koje su oko 300e (za kopije ne mogu da mi garantuju odakle ce stici - Italija, Francuska, Kina...).
Takodje, google-ajuci naisao sam i na Hidraulik iz Cacka koji rade servo letve. Jel ima neko iskustva sa njima i da li su gore navedene cene novih letvi realne?

jegor

Poruka od jegor » četvrtak, 16. jun 2011. u 10:08h

I ovde da se odjavim. Problem je resio majstor Lemi iz Veternika. U pitanju je bio neki lim ispod instrument table, koji je lupao po sasiji (ako sam ja dobro razumeo). Dakle, letvu radio dva puta bez potrebe. Svaka cast svima koji su gledali moj auto u NS i Temerinu, njih 10.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“