Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ljudi pomagajte struja

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
igor x
Poruka: 60
Član foruma od: subota, 7. maj 2011. u 11:21h

Ljudi pomagajte struja

Poruka od igor x » sreda, 25. maj 2011. u 18:17h

Imam problem taman sam mislio da sam sredio auto opet taa jeb struja cekicko Upitanju je Fiesta 1.1 mk3 zamjenio sam onaj razvodnik na koji se kace kablovi kupio nove motokraft svijecice kupio nove kablove silikonski sve je bilo u redu nedelju dana i sad opet pecka negdje dodje mi da ga pecnem i zapalim . Bas kad sam vozio ribu kuci u sto to mrzim pecka na leru a kad se ubrza sve je Ok dali neko ima neko misljenje dali da izolujem malo kablove pri dnu kako to da rijesim dali da izolujem sve oko kablova dali da izolujem sve ispod haube ako moze ko da mi pomogne ??? :suicide: ??????/////

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Re: Ljudi pomagajte struja

Poruka od stefan milanov » sreda, 25. maj 2011. u 19:43h

pecka????????? :wtf: gde pecka? sta pecka? kako pecka?

igor x

Poruka od igor x » sreda, 25. maj 2011. u 19:54h

PECKAA izmedju kablova i svijecica cuje se tak tak tak kad se to desi osjeti se i na gasu otvorim haubu misleci mozda je osigurac za plin ono nije .Stavio nov osigurac opet isto tako i na plin i benzin .Racunam kablovi svijecice novi sta bi moglo biti sad da ga jeb vise kad dali nesto struja zeza u sistemu li sam ja nesto pomjeso isao u servis kazu nemamo objasnjenje kaze neki djavoli usli u njega da ne uzima previse struje nov mi je i akumulator stabi moglo biti ????????? :suicide:

paun1
Poruka: 502
Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h

Poruka od paun1 » sreda, 25. maj 2011. u 20:27h

kaze neki djavoli usli u njega... To su gremlini hahahaha

igor x

Poruka od igor x » sreda, 25. maj 2011. u 21:02h

AAA ne znam sta zborim mene kad auto zeza a znam da je nesto orginal i mukom placeno pobjesnim mogu ubit covijeka ali sad sam se smirijo nije to nista jednom sam ga ostavio na sred raskrsnice i otiso kuci pjeske . Ako neko moze nek odgovori ako ne nista ,necu mu prilaziti neko vrijeme da ga ne zapalim bolje i po nega a i mene pozz i hvala :ozid:

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » sreda, 25. maj 2011. u 21:09h

Ja sam imao bag na Sierri 1.8 cvh da mi se to "cak" čulo na svakih 30 sekundi.

Uglavnom kad se desi "cak" vidim varnicu u pravcu alternatora... šta je bilo u pitanju ne bih znao zato što sam ubrzo prodao auto :)

Trebalo bi oterati kod nekog dobrog autoelektričara koji bi hteo da se potrudi da dijagnostikuje zbog čega se to dešava ali čim se pojavljuje varnica znači nešto ima lošu izolaciju.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

igor x

Poruka od igor x » sreda, 25. maj 2011. u 22:19h

Znaci i tebi se to desavalo u onda mu je to neki veci problem samo da skupim malo para pa kod dobrog elektricara zaa svijecice sam dao 25 evra i za kablove isto i kad ono djavo neda mora nesto da zeza samo kad krene nema kraja . Sredio sam sve oko motora sve je savrseno samo ta struja .Dobro hvala ti rodjeni izgleda da je to neka veca zezancija mislio sam da mogu nesto sam da odradim ali ipak mora majstor hvala jos jednom
:ford:

milivojekg
Poruka: 252
Član foruma od: subota, 27. mar. 2010. u 18:08h

Poruka od milivojekg » sreda, 25. maj 2011. u 23:15h

A kapu na razvodniku jesi li zamenio?Ona moze da ima toliko sitne pukotine da maltene ne mogu da se uoce.

igor x

Poruka od igor x » četvrtak, 26. maj 2011. u 09:16h

Meni na fiesti ima kao kutija kockastog oblika u zdnjem dijelu motora povise filtera za ulje to je taj razvodnik zamjenio sam tj u servisu ,lijepo na njemu pisu brojevi tj redosljed kako ustekati kablove on nema ono klasicno ko na juga i bacaju 1 i 4 ,,2 i 3 to je neki taj sistem sve je ovaj novo kablove sam narucio silikonske za iestu , a nisam spomenuo da sam prije ovog problema isto kupio kablove nove silikonske i opet bilo isto sad sam komplet zamjenio sve od tog razvodnika svjecica i opet kablova i nista pecka i pecka sad se spremam kod majstora pa cu vidjeti sta je pozzz
thumbsuph

igor x

Poruka od igor x » ponedeljak, 30. maj 2011. u 12:08h

Dali neko strucan ima da mi odgovori posto sam obisao sve elektricare na primorju i nijedan nezna sta je . Kupio sam ponovo nove kablove i svjecice i opet bacaju varnice izmedju kablova i svjecica na srednja dva kabla ,nakon sto sam kupio dva dana bilo je Ok kad evo opet ako ne poludim bice dobro . Dali da kupim kablove sa nekog fokusa ili najnovije fieste ? Ja imam neki blentav predlog da plasticnom selnom stegnem kabal sa svjecicom tj onu stipaljku da ne izlazi ona varnica iz kabla nemogu vise da bacam pare ,nadam se da ne smaram pozzzz

igor x

Poruka od igor x » četvrtak, 2. jun 2011. u 09:30h

E ovako ako iko bude imao ovaj problem kao ja necuven ,a ne vidim da je neko imao bar po postovima ,ali hvala svima na odgovorima i dobro namjernim savjetima. Posle ko zna koliko pregleda struje mogu i studiju napisati o tome na kraju se doslo do zakljucka da peckanje novih kablova i svijecica izazivaju lanac i lancanisi koje sam nove stavio .To je bilo ponovo skinuto sada stavljen novi spaner i lanci su pomjereni za jedan zub u nazad sve je vraceno i montirano sada ovaj problem posle duzeg vremena rijesen tako da ako u buduce neko bude imao slican problem neka ovako uradi da se ne bi kidao ko ja i rasipao lovu okolo mislim da je ovo dobar savjet i hvala svima jos jednom pozz

Turbo Force
Rostilj majstor
Poruka: 386
Član foruma od: sreda, 15. okt. 2008. u 16:14h

Poruka od Turbo Force » četvrtak, 2. jun 2011. u 11:11h

Evo jedan savet koji su meni rekli kad sam kupio nove kablove.
Kablove treba obavezno pricvrstiti da ne landaraju i da ne vise pogotavu ako je ispod izduvna grana, razlog je taj sto u kablovima ima neki prah koji se rastrese ako kablovi nisu pricvrsceni i posle na tom mestu dolazi do probijanja kablova. Ovo u principu vazi za sva vozila kojima vise kalovi.

igor x

Poruka od igor x » nedelja, 5. jun 2011. u 18:15h

Vidis za to nisam znao zapamticu thumbsuph

mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 7. jun 2011. u 11:14h

Sve vezano za elektricnu instalaciju paljenja (razvodnik, svecice, kablovi svecica, bobina...) nije posao autoelektricara vec automehanicara.

Znaci, nemojte za to ici kod majstora koji nije "nadlezan". Mogu oni to da urade, kao sto mogu i mehanicari da ti promene zice, sijalice, ventilator... ali jednostavno imate mnogo vece sanse da se kvar otkrije ako idete kod odgovarajuceg majstora, kome je to u "opisu posla".
Djak pesak :)

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 7. jun 2011. u 12:10h

Poslednji post nisam razumeo, zašto bi mehaničar bolje poznavao sistem paljenja od električara, a opet sam kažeš da mehaničar može da petlja oko instalacije ali šanse da...? Uopšte nisam razumeo. Potrebno je elementarno poznavanje nekih osnova elektrotehnike ili prostije elektronike koje ne znaju ni mnogi električari, ali mehaničari? :wtf:
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

mbole

Poruka od mbole » utorak, 7. jun 2011. u 13:55h

Jednostavno sistem paljenja motora oduvek spada pod deo koji radi automehanicar (ja sam licno to radio svojevremeno u zastavinom servisu kao automehanicar). Zasto je to tako... imam par rezona al mislim da bi otisli u off topic diskusiju.
To koiko je taj sistem komplikovan, i sta treba da poznajes da bi mogao da ga radis nema veze sa tim sta je ciji posao. Pa i sistem ubrizgavanja goriva je komplikovan, ima gomilu elektronike, pa su mehanicari morali da ga nauce.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 7. jun 2011. u 14:06h

Mislim da je tu bitnije otići kod majstora koji poznaje dotično vozilo ili barem marku, sa sve specijalizacijom na istoj, a ne kod svaštaroša koji rade sve, od veš mašine preko drvenih taraba do zupčenja dizela.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

mbole

Poruka od mbole » utorak, 7. jun 2011. u 14:50h

Slazem se.
Danas se servisi opredeljuju uglavnom za neku marku i rade kompletnu pricu (limarija je posebna stavka).
Nekada su takvi bili retki (sto je i logicno, posto si imao mali broj zastupljenih marki, zastavu uglavnom), i uglavnom si imao posebno mehanicara, elektricara...

igor x

Poruka od igor x » petak, 10. jun 2011. u 18:27h

Maa svi su oni isti samo pare da ti uzmu cast izuzecima ali danas je tako kako je dok se nedigne kuka i motika na ove odozgo :lele:

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“