Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Trosi vodu, majstor kaze dihtung glave???

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
pavke_88
Poruka: 209
Član foruma od: utorak, 22. dec. 2009. u 16:54h

Trosi vodu, majstor kaze dihtung glave???

Poruka od pavke_88 » četvrtak, 26. maj 2011. u 09:25h

Problem se pojavio jos zimus, naime o cemu se radi, primetio sam da auto pri hladnom paljenju trese kao da nema jedan cilindar i da nakon par sekundi ( 10, 15) slozi rad, a i poceo je vodu da trosi, ne nesto osetno ali vremenom sve vise i vise... sva creva sam proverio, neka sanirao koja su bila summnjiva ali problem nije nestao. Problem je poceo sve ucestalije da se pojavljuje, tako da sada trese i kada je auto vruc, mozda nakon 15 min posto auto ugasim pa upalim on opet trese pa slozi nakon nekoliko sekundi. Juce sam biokod majstora i stavljao je onaj instrument kojim je sabio pritisak u bocu kako bih video da li pusta negde, tako da je na kraju uspostavio da je problem dihtung glave. Da li postoji neki konkretan simptom kada popusti dihtung jer mi nije u prilogu da to sredjujem ukoliko mi to nece resiti problem. Napomenuo bih da auto ne trosi ulje, ne mesa ulje sa vodom, niti nabija preveliki pritisak u boci, nisam primetio jos ni da ima mehurice u boci dok radi. Jedina stvar osim datih simptoma koje sam uocio jeste to da kada sam zracio vazduh u sistemu, nakon par minuta rada, voda iz boce je pocela da kulja, tj da izlazi van boce tako da dok sam ja uspeo da zatvorim bocu, izaslo je gotovo 2 litara iz sistema, sad da li je to normalno, nisam uspeo da se informisem. Sta mi je ciniti? Hvala unapred na pomoci.
Ford Sierra 2.0i GL DOHC - zakon. :)

Turbo Force
Rostilj majstor
Poruka: 386
Član foruma od: sreda, 15. okt. 2008. u 16:14h

Re: Trosi vodu, majstor kaze dihtung glave???

Poruka od Turbo Force » četvrtak, 26. maj 2011. u 09:41h

Obicno kad rikne dihtung na auspuh izlazi beli dim (bar je tako bilo u mom slucaju) ali sve zavisi koliko je dihtung iskrivljen ili progoreo. Ako je iskrivljen obavezno proveri blok da nije na nekom mestu ulegao inace ima da se namenjas dihtunga, a glavu proveri posle skidanja.

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » četvrtak, 26. maj 2011. u 11:26h

ako prodjes samo sa dihtungom, na konju si....

pavke_88

Poruka od pavke_88 » četvrtak, 26. maj 2011. u 11:45h

Sutra cu skinuti glavu da je nosim na obradu, promenicu i gumice ventila i dihtung poklopca ujedno, pa cu videti. Da li ce mi oni tamo kada odnesem glavu na obradu odmah reci da je dihtung u pitanju tj da li ce oni tamo videti to ostecenje ili ako je ne daj boze glava prsla? :(

Cika Dule
Poruka: 443
Član foruma od: sreda, 5. maj 2010. u 12:52h

Poruka od Cika Dule » četvrtak, 26. maj 2011. u 13:38h

proveri u kakvom su ti stanju cilindri, da ne odradis glavu ekstra pa posle da probije na dole.
Na plin se kuva, na naftu se greje a na benzin se vozi!

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » četvrtak, 26. maj 2011. u 13:40h

Verovatno ti negde napuk'o dihtung... ako je samo on ima leka da ne puca više.

Ima metalni dihtung da se kupi za DOHC ;)

Ako je i glava pukla negde traži odmah drugu i nemoj da te levate sa kojekakvim varenjem,repariranjem da ti otimaju pare.

A vidim da ću ja preventivno staviti metalni dihtung... mnogo su nežni ovi obični.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

stefan milanov

Poruka od stefan milanov » četvrtak, 26. maj 2011. u 14:36h

moj savet je da cim nosis glavu na obradu tj ravnanje, obavezno pre obrade zahtevaj od majstora da provere glavu da nije negde napukla, ako je ona ok, onda je ravnajte da ne bi bacio pare za ravnanje, a posle da imas isti problem i dalje. moj drug je na courieru imao slicne simptome, odneo glavu, poravnali mu je, sredii ventile, stavio je i ponovo isto, (pritisak u boci za dolivanje, voda na izduvnoj grani, los rad, tesko paljenje. savetujem jos jednom , pre ravnanja glave OBAVEZNO proveriti glavu da nije napukla (ne samo vizuelno, postoji aparatura za to) i nakon toga ostalo

pavke_88

Poruka od pavke_88 » četvrtak, 26. maj 2011. u 15:31h

Znaci provera glave i metalni dihtung kao potencijalno tj trajno resenje. :) Da li se simptomi naprsle glave i napuklog dihtunga razlicito manifestuju??? Da ne bude posle ipak nesto trece u pitanju pa bude ono da sam dzabe krecio :) Nadam se da nisam dosadan ovakvim pitanjima i pretpostavkama ali sam imao loseg iskustva sa majstorima jer su mi cesto davali pogresne dijagnoze vezano za ovaj auto...

stefan milanov

Poruka od stefan milanov » četvrtak, 26. maj 2011. u 15:44h

slicni su simptomi, ali ti nemas neki veliki izbor.... skidas glavu, testiras je na naprsline, ravnas je, sredjujes ventile, novi dihtung i to je to. testiranje glave zadnji put u nisu kostalo 20eura, ravnanje isto toliko, za sredjivanje ventila i gumice neznam...sve ukupno, otprilike ne vise od 100e, pod uslovom da sam skines i vratis glavu :ozid:

pavke_88

Poruka od pavke_88 » četvrtak, 26. maj 2011. u 16:50h

Nista drugo mi ne preostaje nego kljuc u ruke i na posao :) Nadam se da cu proci samo sa dihtungom... :(

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“