1.8 TDCi gubi snagu u voznji
Moderator: Dragomir
- bkrmar
- Poruka: 110
- Član foruma od: petak, 24. sep. 2010. u 19:00h
1.8 TDCi gubi snagu u voznji
Vec drugi put za nedelju dana mi se desava da auto u sred voznje drasticno izgubi snagu (kao da je prestala turbina da radi) na 10ak sekundi i posle toga sve normalno. Da li neko zna sta to moze da bude? Mozda regulator pritiska turbine?
Hvala
Hvala
I mene je pogodila finansijska kriza. Jedem budjave sireve, pijem stara vina i vozim auto bez krova.
- zoradonjic
- Poruka: 100
- Član foruma od: nedelja, 20. dec. 2009. u 12:02h
- Kontakt:
Re: 1.8 TDCi gubi snagu u voznji
Može li još detalja (crni dim.....)?
- bkrmar
Mislim da nema, odnosno nisam primetio. Pa bukvalno je tako kako sam opisao. Znaci sve je normalno, auto ide super i odjednom kada hocu da dam gas ,recimo da preteknem nekoga, nista se ne desava, gotovo da ni ne ubrzava. Cini mi se da se cuje pistanje turbine. To traje nekih 20 sekundi i onda odjednom pistanje prestane i onda je sve normalno.
I mene je pogodila finansijska kriza. Jedem budjave sireve, pijem stara vina i vozim auto bez krova.
- Shelby
- Poruka: 1272
- Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h
Probaj da ocistis ERG ventil .
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ja bih rekao da je tebi neko crevo napuklo.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- bkrmar
EGR je blokiran. Juce sam primetio da posle voznje, kada ugasim motor, se cuje neko sistanje i crvrcanje iz oblasti turbine, wastegate-a i EGR... Mozda je vakumski problem, odnosno neko crevo ko sto rece Markedjani...