Pozdrav svima, juce je pocela da curi rashladna tecnost sa veoma cudnog mesta. "Rupa" se nalazi pozadi odmah ispod izduvne grane, na samom dnu glave odmah iznad bloka, morao sam da skinem intercooler da bih sa ogledalom i lampom uspeo da vidim o cemu se radi. Prvo sam mislio da je rec o inbus srafu medjutim nema nikakav nagovestaj da se moze skinuti/osrafiti a najblizi opis bi bio da je to cep bloka iliti "freeze plug-core plug", samo sto je mnogo manji, cini mi se da je precnik manji od 10mm. Koliko mogu da vidim ima ih 2 medjutim mesto je prilicno nepristupacno i mozda ima jos nekih koje nisam uspeo da vidim.
Dobro sam proverio i tecnost definitivno izlazi iz te rupe, ne sliva se odozgo. Ako neko ima ideju sta je to i o cemu se radi bio bih mu veoma zahvalan, osedeo sam trazeci ceo dan na netu, pozdrav!
Mondeo '97 1.8TD "freeze plug"
Moderator: Dragomir
- Mosha
- Poruka: 272
- Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
- Kontakt:
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Mondeo '97 1.8TD "freeze plug"
Cepovi na glavi motora ili na bloku.Pod uticajem loseg antifriza ili nemanja antifriza (nemislim da sada je los antifriz nego nekada nije bio kvalitetan)cepovi su istrulili.Potrebno je zamenuti,a strugar ti moze napraviti nove ili da nadjes polovne ali dobre
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek