Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

pomoc oko mono point

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
baze
Poruka: 42
Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 18:29h

pomoc oko mono point

Poruka od baze » nedelja, 17. apr. 2011. u 19:36h

zdravo svima imam problem sa karburatorom ili mono point om ,radi se o fiesti 1.1 i imao sam vecu potrosnju i benzin mije isao u ulje uzeo sam sa iste fieste karburator zamenili ga i sad je stvar ok ,pa me zanima dali da promenim na mom karburatoru samo diznu(novu) ili da trazim polovni karburator,dizna kosta 50 eura nova a toliko negde kosta i karburator,a vidi se da dizna pusta visak goriva zato jer kad radi auto na leru pocne da pravi brazdice od benzina,a sa novim karburatorom to se ne desava,i tu je dilema dali sa promenom dizne stvar ce da bude resena ili mora se kompletan karburator traziti,hvala vam puno.

MaxBunker
Poruka: 238
Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 23:36h

Re: pomoc oko mono point

Poruka od MaxBunker » nedelja, 17. apr. 2011. u 21:14h

Ako je to fiesta '94 godište, onda tu nema nikakvog karburatora. A benzin do kartera, ako već nemaš mehaničku pumpu, može doći samo kroz stubline, pored karika.

baze

Poruka od baze » nedelja, 17. apr. 2011. u 21:36h

kako sam promenio karburator stvar se resila znaci rec je kod mono pointa dali da promenim samo diznu ili kopletan deo od usisne grane do filtera za vazduh,i pored stubine mislim da bi rebalo i sad da pusta ali vise taj problem nema a i potrosnja smaljena u lokalu za dva do dva ipol litre .a radi se o 94 godiste tako je.

paun1
Poruka: 502
Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h

Poruka od paun1 » nedelja, 17. apr. 2011. u 22:13h

Druze nevalja ti gumica na dizni ;) zato pusta goriva mnogo...to se meni desavalo kod mene na fiesti isto trosio je nenormalno mnogo i mesao ulje i gorivo...zamenom gumice resen problem.. thumbsuph

baze

Poruka od baze » nedelja, 17. apr. 2011. u 22:35h

o kojom gumici je rec tamo ima dve ako se nevaram paune ako mozes konkretnije dami objasnis.

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » ponedeljak, 18. apr. 2011. u 08:35h

Prvo , nemoj da mesas karburator i kuciste sa leptirom i diznom od mono point sistema ubrizgavanja . Jeste da izgledaju slicno , ali nemaju blage veze jedno sa drugim . Zbunjujes kada kazes da si zamenio karburator .Znaci vise nije injection , sada je karburator ?!?!?!?
Sto se tice gumice , dizna je zadihtovana pomocu jedne male i jedne velike gumice , ako bilo koja od te dve ne dihtuje , benzin izlazi nekontrolisano pored dizne . Ako nije do toga , moze da bude do regulatora pritiska goriva ( da ne leru drzi veci pritisak ) , da ti se iz nekog cudnog razloga zaglavio TPS senzor na poziciji pun gas ( ovo je hipoteticki ) , ili da ti j e crklo vakum crevo za map senzor , pa MAP ocitava atnosferski pritisak , tj. pun gas ...
Ako nije do ovoga , onda su gremlini mrgreen

paun1
Poruka: 502
Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h

Poruka od paun1 » ponedeljak, 18. apr. 2011. u 09:52h

Skini diznu i vidi u kakvom su stanju gumice.Jedna ide gore na vrh dizne ,a jedna mala dole.Isto tako proveri regulator pritiska.Ako ti je otisla gumica pasuje od polu-spojke za vodu 3/4 ili 1/2 ne secam se bas... thumbsuph

van
VIP

Poruka od van » ponedeljak, 18. apr. 2011. u 19:05h

ako se proverava regulator pritiska ? Video sam na auto dati da se meri pritisak negde gore na pbodu kucista usisa . Valjda se todsrafi neki sraf i zasrafi se nesto ??? I meri se pritisak . 0.7 bara ler , bara3 pun gas .

baze

Poruka od baze » utorak, 19. apr. 2011. u 14:42h

hvala vam

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » četvrtak, 21. apr. 2011. u 09:33h

van piše:ako se proverava regulator pritiska ? Video sam na auto dati da se meri pritisak negde gore na pbodu kucista usisa . Valjda se todsrafi neki sraf i zasrafi se nesto ??? I meri se pritisak . 0.7 bara ler , bara3 pun gas .
kod mene na orionu, postoji fabricki ugradjen ventil na kucistu usisa sa crnim cepom (isto izgleda kao sto je ventil na tocku, sa sve iglicom u njemu). i tu sam sam merio pritisak, i to obicnim manometrom za kontrolu pritiska u gumama. po nekim podacima koje sam nasao na bugarskom forumu, za moj auto 1,3 cfi,j6a, na leru (idle)pritisak treba da bude 1bar, kod mene pokauje 1,1bar. nisam probao pod punim gasom, koliko sam razumeo tu(posle regulatora) se meri samo na leru i minut nakon gasenja motora ne skidas manometar, pritisak ne sme pasti ispod 0,5 bara.(probacu uskoro), a citao sam da pritisak pumpe(treba meriti pre regulatora pritiska) ne sme biti manji od 3 bara.manometar posle merenja obavezno produvaj vazduhom.

van
VIP

Poruka od van » četvrtak, 21. apr. 2011. u 23:15h

Na auto dati ima crtez gde pokazuje na neki deo kucista , sa strane dizne ka soversajbni . Posto je crtez , nije bas najjasnije ...
Provericu jos jedno u auto dati da li sma lepo zapamtio 0.7 bara i 3 bara .

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“