Focus trese na leru
Moderator: Dragomir
- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Focus trese na leru
Imam sledeci problem sa Focusom 2002. god. 1.6 ztec! Radjen mu je veliki servis, menjane svecice i kablovi jer je jedan probio skroz. Nakon tog servisa restartovan je kompjuter ali se auto ponasa na sledeci nacin:
U voznji besprekoran, kompresija merena i ista je na svim cilindrima 12, na vruce, ne bas preciznim instrumentom zato i pokazuje vise od fabricke, ali ej ista na svim cilindrima. Medjutim, kad stisnem kvacilo kako bih stao (ne pri menjanju brzina) ler padne na ispod 800, auto pritrese kao da ce da se ugasi, ali se nikako ne gasi i vrati ler nesto ispod 800 obrtaja i tako na dalje radi ok, dakle u gradskoj voznji je to najizrazenije, kod voznje podji stani svaki put kad duze zadrzim kvacilo on priterse oborivsi broj obrtaja. Takodje kad je to pocelo da se desava upalio je i lampicu za gresku pri radu motora, onu narandzastu-zadnaj u donjem levom uglu table. Majstor kaze da na dijagnostici prijavljuje gdesku u varnici (u prevodu sa engleskog), on je sredjivao nesto, prao i cistio step motor sta li vec, vrati sve nazad i to je radilo kako treba kratko vreme, ali se simptom vratio nazad posle krace voznje. Step motor inace odradi svoje kako valja, kad je hladan proj obrtaja je oko 1200 i onda lepo padne na nesto izpod 800, po kazaljci i dijagnostici. Sta je u pitanju da li mi neko moze reci?
Hvala!
U voznji besprekoran, kompresija merena i ista je na svim cilindrima 12, na vruce, ne bas preciznim instrumentom zato i pokazuje vise od fabricke, ali ej ista na svim cilindrima. Medjutim, kad stisnem kvacilo kako bih stao (ne pri menjanju brzina) ler padne na ispod 800, auto pritrese kao da ce da se ugasi, ali se nikako ne gasi i vrati ler nesto ispod 800 obrtaja i tako na dalje radi ok, dakle u gradskoj voznji je to najizrazenije, kod voznje podji stani svaki put kad duze zadrzim kvacilo on priterse oborivsi broj obrtaja. Takodje kad je to pocelo da se desava upalio je i lampicu za gresku pri radu motora, onu narandzastu-zadnaj u donjem levom uglu table. Majstor kaze da na dijagnostici prijavljuje gdesku u varnici (u prevodu sa engleskog), on je sredjivao nesto, prao i cistio step motor sta li vec, vrati sve nazad i to je radilo kako treba kratko vreme, ali se simptom vratio nazad posle krace voznje. Step motor inace odradi svoje kako valja, kad je hladan proj obrtaja je oko 1200 i onda lepo padne na nesto izpod 800, po kazaljci i dijagnostici. Sta je u pitanju da li mi neko moze reci?
Hvala!
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Focus trese na leru
Bombina kao posledica losih kablova ili vuce fals vazduh
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- oristic
Odakle krenuti sa otklanjanjem kvara? Gde bi mogo da vuce fals vazduh i kako da ustanovimo da li je bobina ispravna ili nije?
Da napomenem da je auto extra radio do velikog servisa, na otvorenom, a i po gradu u voznji je pefektan, dakle ide kao nezdrav, nema nikakvog seckanja niti trzanja!
Da napomenem da je auto extra radio do velikog servisa, na otvorenom, a i po gradu u voznji je pefektan, dakle ide kao nezdrav, nema nikakvog seckanja niti trzanja!
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Pogledati crevo uljnih para u sredini glave.
bombinu je najlakse ispitati ako se stavi nova pa proba
Auto se ponasao dobro do velikog servisa koliko sam mogao da zakljucim iz tvog prvog posta ?
Majstor koji je radio veliki servis ima li iskustva sa zetek-s motorima i da li ima alat za zupcenje ?
Deluje mi kao da nije dobro uzupcen
bombinu je najlakse ispitati ako se stavi nova pa proba
Auto se ponasao dobro do velikog servisa koliko sam mogao da zakljucim iz tvog prvog posta ?
Majstor koji je radio veliki servis ima li iskustva sa zetek-s motorima i da li ima alat za zupcenje ?
Deluje mi kao da nije dobro uzupcen
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- milanbil
- Poruka: 779
- Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h
Ja imam isti problem, ama baš isti. Kad voziš u gradu na svakom stajanju imam utisak da će da se ugasi, ali se to nikad ne desi.
Trse u leru. Izgleda da je to mana ovog focusa, jer si ti trći koji se žali na slične probleme u poslednja 5 dana.
Javljaj kako si rešio problem.
Trse u leru. Izgleda da je to mana ovog focusa, jer si ti trći koji se žali na slične probleme u poslednja 5 dana.
Javljaj kako si rešio problem.
- milanbil
- Poruka: 779
- Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h
Šta si napravio sa autom. Jel si rešio poroblem?
- oristic
jesam, javljam se sa malim zakasnjenjem, jedna svecica je bila losa, kako neznam, ali sad radi kao sat!