Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Problem sa karburatorom pomagajte

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Miljan
Poruka: 2
Član foruma od: četvrtak, 23. apr. 2009. u 17:51h

Problem sa karburatorom pomagajte

Poruka od Miljan » petak, 24. apr. 2009. u 16:42h

Imam Ford fiestu 1984 godiste 1100 kubika,nedavno sam je kupio majstor kaze da je sve ok sto se tice masine a karburator mi ne valja,trosi mi 15 litara benzina na 100 km,sumnjam da nije odgovaracuji karburator za fiestu.Da li neko moze da mi posalje neku sliku odgovaracujeg karburatora koji ide za taj model ili ako neko zna gde bih mogao kupiti isti ili popraviti ??? unapred zahvalan

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Re: Problem sa karburatorom pomagajte

Poruka od Neša » petak, 24. apr. 2009. u 19:57h

Ja preporucujem da pogledas na otpadu. Sa nekog stranca skini karburator...
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Problem sa karburatorom pomagajte

Poruka od van » ponedeljak, 27. apr. 2009. u 09:31h

Karburatori uopste nisu komplikovane naprave , pogotovu ti prosti . Imas ler disnu sa svojim kanalom za usis vazduha i goriva i ona ti je odgovoran za rad od lera do 1/4 gasa otprilike . Imas glavnu diznu , koja je odgovrna od 1/8 gasa do punog gasa , imas korektor za vazduh koji je odgovoran za smesu od 2/3 gasa ( od prilike ) . Imas emulzivnu cevcicu koja mesa gorivo i vazduh iz glavne dizne i korektora za vazduh . Imas i pumpicu ubrzanja , koja strcne malo benzina kada se pomera leptir gasa na napred . Imas jos i plovak i ventil koji plovak zatvara i to ti je to .
Uzroci velike potrosnje : los iglicasti venti ( ne dihtuje ) , los nivo plovka ( previsok ) , lose montirana glavna dizna , zapusn korektor za vazduh ili emuzcivna cevcica na strani dve vuce vazduh , za pusen dovod vazduha u ler diznu ( vuce samo gorivo ) .... Problemi sa ventilima na pumpi za ubrizgavanje .
Montiras lambda sondu od 25 e na bubanj potoku, spojis je sa unimerom i vozis i citas napon koji on daje .I znas sta je sa karburatorom , u kom rezimu daje vise goriva i sta je odgovorno za to ....
A mozes i kecev karburator da stavis....

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“