Zadnji točkovi slabo koče
- vlajko bgd
- Poruka: 76
- Član foruma od: nedelja, 16. maj 2010. u 09:33h
Zadnji točkovi slabo koče
Problem je kao u naslovu a auto Orion '89. Nazad su doboši. Primećivao sam i pre da mi ručna slabije hvata iako se ne može povući više od 4 zuba. Skorije sam s ćaletom raskopao sve kočnice da ispregledam šta se dešava. Napred zamenio pločice i to je ok. Međutim, primetim prilikom probe da mi prednji točkovi pre blokiraju i prokližu nego zadnji. Nazad doboši jesu trošeni ali ništa alarmantmo. Pakne ima još sigurno 3mm a zatezači su negde na pola. Ništa nije zaglavljeno ni zapeklo a ipak mi loše koči nazad. Gde da tražim problem?
- shomicus
- Poruka: 677
- Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h
Re: Zadnji točkovi slabo koče
Moze da bude vise stvari,kocioni cilindri,zakrceno crevo pa nema doba protok ulja,peti cilindar ako ga ima.....
- vlajko bgd
Hvala!
Ipak, ovo sve što si naveo čini hidraulički deo kočnice (nožna). Ručna bi pored toga morala biti dobra a nije. Na četvrtom zubu čupam ručicu iz poda a ipak ne drži dobro. To me i buni u celoj priči. Može li sajla negde da glavi i stvara osećaj jakog zatezanja na ručici a da zapravo ne vuče paknove dovoljno? Malo mi ovo neverovatno al' ajde da pitam.
Ipak, ovo sve što si naveo čini hidraulički deo kočnice (nožna). Ručna bi pored toga morala biti dobra a nije. Na četvrtom zubu čupam ručicu iz poda a ipak ne drži dobro. To me i buni u celoj priči. Može li sajla negde da glavi i stvara osećaj jakog zatezanja na ručici a da zapravo ne vuče paknove dovoljno? Malo mi ovo neverovatno al' ajde da pitam.
- shomicus
razradi makaze rucne
- vlajko bgd
Jesu makaze ručne onaj mehanizam sa polugom koju povlači sajla pa ta poluga istiskuje paknove? Nalazi se pod dobošem? To lepo radi.
- shomicus
onda jedino sajla,da nije zaribala
- vlajko bgd
Uh. I o tome sam razmišljao ali bi morala zaglavljivati i kad se otpusti. Verovatno bi grejalo točkove.
Nemam ja baš puno iskustva oko ovih stvari ali onako logički...

Nemam ja baš puno iskustva oko ovih stvari ali onako logički...