Iskustva na tehnickom pregledu
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Iskustva na tehnickom pregledu
Danas sam bio na tehnickom pregledu i nisu hteli da mi daju papir.Naime kazu da nevaljaju kocnice, narocito zadnje.
Izmerene vrednosti su bile:
NAPRED 3 kN- 3 kN
NAZAD 1 kN - 1 kN
Bacili su se u neku pricu kako to nije ukupno 55% (?) i tako dalje i tako dalje.
Koliko to treba da budu vrednosti?
NAPRED 3 kN- 3 kN
NAZAD 1 kN - 1 kN
Bacili su se u neku pricu kako to nije ukupno 55% (?) i tako dalje i tako dalje.
- shomicus
- Poruka: 677
- Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h
Re: Iskustva na tehnickom pregledu
Pa vrednosti su otprilike 500din po prednjim i 500din po zadnjim tockovima,to ti je ukupno karton na 100% kocione sile. 
ja pred tehnicki menjao diskove,plocice,razradjivao celjusti,paknove,sajlu rucne on kaze nije dobro,sta cemo?Pa sta me pitas sta cemo,koliko?I sa 1000rsd sve je ok,koci ko blesav.

ja pred tehnicki menjao diskove,plocice,razradjivao celjusti,paknove,sajlu rucne on kaze nije dobro,sta cemo?Pa sta me pitas sta cemo,koliko?I sa 1000rsd sve je ok,koci ko blesav.
- popovicvl
Iskreno neiskusan sam sa dripcima,ali moram reci da su mi bili sumljivi.Sve nesto se motaju oko kola,pa ne mogu da nadju broj motora i tako dalje.
Znaci idemo dalje.
Znaci idemo dalje.
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
zadnji tockovi treba da koce min 55 % od kocione sile prednjih tockova . U tvom sluvacaju moraju da budu min 1.6 . Stavi dva tri dzaka cementa u gepek pokazace kako treba vid budale
- popovicvl
Znam da je u vezi peti kocioni cilindar, ali da li oni to znaju.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ne mora da bude zbog njega, nego zbog mase i većeg pritiska na valjke, a samim tim će i kočiona sila biti jača.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- zx3
- Poruka: 308
- Član foruma od: nedelja, 12. okt. 2008. u 21:02h
Ja sam bio na tehničkom sa mojim novim Fokusom prva registracija. Kaže čovek nije to, to, ali ajde pošto smo komšije, i da dotegneš ručnu ne hvata lepo. vid budale 

Ma samo da je turbo pa nek je i dizel.
- knez91
-
- Poruka: 2312
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
ma i 200 po prednjim je dosta...
mada ja mislim da to nema toliko veze jer je napred motor pa je sila trenja veca(zbog tezine), zavisi i od stanj amortizera
ja sam imao slican problem ali meni je bio vise od 50% razlike na zadnjim tockovima ali izmedju levog i desnog :-|
e sada dosao je neki lik mrcina (100kg
) naslonio se na zadnji kraj i tako smo pokusavali 5.6 puta i na kraju smo uspeli da doteramo izmedju 50%naravno oni su poceli pricu trebas to srediti jer ako naglo zakocis mozes se okrenuti
sada malo castio 400din (bilo1100din ja dao 1500) i sve ok.....
do sada sam imao par naglih kocenja i nisa nisam osetio( to je bilo sa 60km/h na 0km/h)
mada ja mislim da to nema toliko veze jer je napred motor pa je sila trenja veca(zbog tezine), zavisi i od stanj amortizera

ja sam imao slican problem ali meni je bio vise od 50% razlike na zadnjim tockovima ali izmedju levog i desnog :-|
e sada dosao je neki lik mrcina (100kg

sada malo castio 400din (bilo1100din ja dao 1500) i sve ok.....
do sada sam imao par naglih kocenja i nisa nisam osetio( to je bilo sa 60km/h na 0km/h)
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9918
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
popovicvl piše:Danas sam bio na tehnickom pregledu i nisu hteli da mi daju papir.Naime kazu da nevaljaju kocnice, narocito zadnje.
NAPRED 3 kN- 3 kN
NAZAD 1 kN - 1 kN
komso gde si terao na tehnicki?
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
-
- VR
- Poruka: 634
- Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h
Znam da nema veze sa gore navedenom temom ali da li je pocelo da vazi 2 * godisnje tehnicki za nas sto vozimo "malo" starije drtine?
- knez91
-
ne razumem te kako ako vozis stariji auto pa da ti tehnicki pude na svake 2 god
ja sam cuo da ce za automobile starije od 15god biti dva tehnicka tokom 1god
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Mislim da jeste jer sad kad sam obavljao tehnicki na svom dodje jedan sa audijem starijim i dok je pricao tamo sa majstorima skontao sam da dolazi na taj drugi godisnji pregled,sad mislim da sam dobro cuo..inace dok su svim drugima pregledavali sve zivo po autu i oko njega meni samo kocnice i izduvne gasove,izgleda Ford ima protekcijutaunus76 piše:Znam da nema veze sa gore navedenom temom ali da li je pocelo da vazi 2 * godisnje tehnicki za nas sto vozimo "malo" starije drtine?

Covek i rece 2 *(puta) godisnjeknezevic piše:ne razumem te kako ako vozis stariji auto pa da ti tehnicki pude na svake 2 god

- knez91
-
ok moja gresa nisam shvatio njegove simbole
a ipak sam i ja dobro cuo samo koja je granica za dvs puta da ides na teh mislim koliko ti treba auto biti staro.

a ipak sam i ja dobro cuo samo koja je granica za dvs puta da ides na teh mislim koliko ti treba auto biti staro.
-
- VR
- Poruka: 634
- Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h
15 leta pa dva puta na godinu (sta jos bese ono dva puta na godinu kad bih mogo da se setim ...)