Letva volana? Focus mk1
- sasa_f1
- Poruka: 10030
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Letva volana? Focus mk1
Ljudi, vec nekih mesec dana imam neki cudan zvuk na trapu. Skoro sam bio na pregledu i centriranju, zemenjeni su stabilizatori (imali su onaj klasican njihov zvuk lupkanja) ali ovaj zvuk je ostao. Trapadzija rekao da su svi sileni, gumice balans stangle i kugle dobri. Moja sumnja je letva volana. Za sad ne gubi ulje. Obicno se cuje na visinskim prelazima (kao na snimcima), ali se cuje i kad se smota malo jace pa u tom zaokretu dobijem isto zvuk kao na snimku. Desilo mi se cak i da se cuje u mestu na onaj prvi trzaj volanom, tj pocetak motanja. Da li ona ovako zvuci kada je pred smrt?
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Letva volana? Focus mk1
Krajevi spona na letvi?
- sasa_f1
- Poruka: 10030
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Rece da su dobri... Jel postoji neki nacin da se to vizuelno proveri? Tipa da se gleda iz kanala gde ce i sta da lupi?
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
pa il to il oni krajevi letve na sta idu spone..
dok ti mrdas volanom neko skolovan gleda
dok ti mrdas volanom neko skolovan gleda

- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Мени са такав сличан звук чује када идем у рикверц па притиснем кочницу . Чује се тук из десног точка . Код мене је летва добила луфт , ништа страшно , али волан није онолико савршено прецизан колико је био и осетљивији је ауто на колотраге . Кугле и крајевеи спона добри , нови стабилизатори , добри силент блокови .
Једино споне на летви да имају луфта или сама летва .
Једино споне на летви да имају луфта или сама летва .
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
a kad je ugasen auto i seckas volan levo-desno? ima li tog zvuka 
kraj spone ako ima luft, bar kod mene na fiesti primer, levi tocak...cucni pored auta i uhvati za unutasnji deo gume tako da ti ruke budu u raspodnu "petnaest do tri" i cimaj na sitno... (oponasaj skretanje stocka) kod mene bese neki luft od ~1cm... kupio kraj spone a stara se raspala prilikom skidanja

kraj spone ako ima luft, bar kod mene na fiesti primer, levi tocak...cucni pored auta i uhvati za unutasnji deo gume tako da ti ruke budu u raspodnu "petnaest do tri" i cimaj na sitno... (oponasaj skretanje stocka) kod mene bese neki luft od ~1cm... kupio kraj spone a stara se raspala prilikom skidanja

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam