Prednji trap: -2.5º
Zadnji trap: -3.6º
Iako sam mislio da ce veci problem jedenja guma biti nazad, zapravo je napred. (zbog tezine motora, logicno)
Auto mi je za neverovatnih 10.000km sasvim solidne gume (sara 6mm) sravnio na nulu iznutra. Nazad je bila malo bolja situacija.
Doslo vreme da se kupe druge gume, i stvarno ne planiram da ih bacim posle 10.000km. Treba mi vasa pomoc, i misljenja.
Da bih smanjio minus na tocku postoje, za mene prihvatljive, dve opcije...
Opcija broj 1: Camber bolts (ekscentricni srafovi)

Mogu da se nadju uglavnom preko, kod nas tesko. Na aliju ih ima, ali nisam siguran u dimenzije i da li odgovaraju za prednji trap, cak iako oni kazu da odgovara i za prednji i za zadnji.
Kod strugara da ih pravim, verovatno da moze, ali opet, dimenzije su mi problem. Da ne davim puno, evo klipa kako to radi...
[youtube][/youtube]
Ono sto me buni kod ove opcije je, da li to moze na prednji trap fokusa zbog toga sto je namenjen za ovakvo kacenje amortizera...

...a na fokusu je ovakvo...

Amortizer je sa glavcinom spojen jednim srafom koji se odvija kljucem 15. Taj sraf nema maticu na drugom kraju, kao u navedenim slucajevima gore, vec se kod fokusa provlaci kroz jedan krug glavcine, kaci amortizer pa se srafi u drugi krug glavcine (nadam se da cete razumeti sa slika). Znaci na drugom kraju nema matice. Tako da nemam ideju kako bi to moglo da se izvede da se taj sraf provuce tu, sa kontra maticom, i da radi posao koji treba.
Opcija broj 2: Camber plates
Ovo su zapravo solje amortizera koje mogu da se steluju. Idu od najjednostavnijih, do vise komplikovanih, gde mozete da stelujete ugao amortizera kako vam dune.
Meni interesantna opcija je sledeca:

Znaci treba mi samo da dobijem ovaj hod, gde amortizer moze da ide vise ka krilu ili motornom prostoru i da tako kontrolisem + i - na tockovima.
Jedan video i o tome...
[youtube][/youtube]
Velika mana ovoga je sto se takodje tesko nalazi kod nas, a preko su poprilicno skupe. Neka moja opcija za ovo bi bila da to napravim kod strugara, ali ne vidim nacin kako da resimo kacenje samog amortizera za ovu pokretnu plocu.
Jos jedan primer podesivih ploca je ovo, s tim sto mi apsolutno nije jasno kako ovo radi...

Izvinjavam se na duzini posta, nadam se da cete naci vremena i zivaca da ga ispratite. Jako bi mi znacili vasi saveti, ideje, misljenja, itd jer se prolece blizi.