kocnica fokus problem
-
- Poruka: 29
- Član foruma od: nedelja, 17. jun 2012. u 01:28h
kocnica fokus problem
cao drugari. od pre par dana nozna kocnica kad je stisnem cuje se kao da ispusta vazduh,cuje se neko sistanje neznam kako da objasnim....znaci auto u stanju mirovanja i stiskam kocnicu i to se cuje...jel ima neko slicno iskustvo i u cemu je problem...u pitanju je fokus tddi 02god... hvala unapred.
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Re: kocnica fokus problem
To mi zvuči kao servo pojačivač, najbolje postavi nekog da pritisne kočnicu a ti prati i osluškuj kod serva.
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
-
- Poruka: 878
- Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h
Mozda je i ono vakum crevo za kocnice. meni je ono pravilo probleme vise puta. Doduse, meni je pucalo pa je kocnica bila tvrda, prvo je ispustalo dok je rupa bila manja.
- Mare TDCi
- Poruka: 397
- Član foruma od: petak, 13. sep. 2013. u 16:07h
''Slabo mi vata'''

Digresija mala, šalim se

Digresija mala, šalim se

911s [SK] piše:Kad neko ima godina a budala je, tu samo ilovača može da prevaspita.
- Daki_81
- kvaju
- Poruka: 161
- Član foruma od: sreda, 23. jul 2014. u 15:47h
Kada pritisnem kočnicu čuje se neko škripanje vani, čak se mislim malo i unutra čuje papučica kad je stisnem, i pustim.
Više se čuje kad je auto još hadno, dali se još kome to dešava?
Focus tddi 2003
Više se čuje kad je auto još hadno, dali se još kome to dešava?
Focus tddi 2003
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
А да нису поједени пакнови до краја ?
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1400
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
Ni ja nisam zadovoljan kocnicama, juce ga dignem 160 i krenem da kocim, kocnica otvrdnula a auto nije stao, 3 puta je stisnem u leru i vise ne moze, danas sam poskidao sva vakum crijeva i nigdje nije naceto, kontam da je do pumpe. Pored toga sto ne koci trosi 10-12 litara opet :-) Ja ne cujem zvukove te al nisam ni osluskivao, skripanje je obicno znak istrosenosti plocica i diskova ili loseg kvaliteta
Sent from my D2005 using Tapatalk
-
- Poruka: 2093
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Pa kad ides 160 hoce malo vise i da trosi
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1400
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
Ma nece, nisam presao 100 mjesec dana. Garant je tu negdje problem, oko vakuma, ovo je prvi put da me kocnica zeza
- daki_st
- Poruka: 472
- Član foruma od: nedelja, 2. mar. 2014. u 16:38h
Ja ne znam da li je ovo problem, kada auto radi u mestu, i pritisnem kocnicu ispusta vazduh. ne znam da li je ovo problem
-
- Poruka: 29
- Član foruma od: nedelja, 17. jun 2012. u 01:28h
isto je tako i meni... kako da resim to mislim koliko je to evra
neznam ili se malo tripujem ali kao da mi auto malo slabije vuce i malo tezi mi je servo kad motam....

- kvaju
- Poruka: 161
- Član foruma od: sreda, 23. jul 2014. u 15:47h
Neznam, auto koči ok, nemam zamjerki nikakvih.van piše:А да нису поједени пакнови до краја ?
Al provjeriti cu kod majstora kad išao. Najviše se čuje kad tek auto upalim i krećem, poslje se ništa ne čuje.
- JuSkE
- Poruka: 194
- Član foruma od: utorak, 22. jan. 2013. u 18:44h
- Kontakt:
Da li neko zna informativno koliko kosta ju prednji i zadnji diskovi sa plocicama i sa zamenom?
Diskovi su mi pojedeni i prednji i zadnji po 2-3mm, a na plocicama isto toliko jos mesa ima...
Diskovi su mi pojedeni i prednji i zadnji po 2-3mm, a na plocicama isto toliko jos mesa ima...
Ford Focus 1.8 TDCi 85KW 115KS Ghia 2002god
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Pa ti spremi oko 200€ za dobar set sa zamenom..
- SimkeFordMK3
- Poruka: 719
- Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h
Ili... Odeš na otpad i prevrneš svaki mogući disk dok ne nađeš u full stanju... Može da se nađe skoro kao nov... Mnogo bolje rešenje nego kupovati kineze... :-) i znaš da je original... e sad što kaže Milan ako hoćeš nešto dobro onda spremi lovu... ^_^
koliko sam ja ispratio na forumu dosta kolega je imalo probleme sa zamenskim diskovima.. Dešavalo se da se krive, zezaju... Najbolje rešenje novih su keramički... Ali to ima svoju cenu...
Što se tiče pločica uzmeš najskuplje koje imaju i nećeš pogrešiti..
koliko sam ja ispratio na forumu dosta kolega je imalo probleme sa zamenskim diskovima.. Dešavalo se da se krive, zezaju... Najbolje rešenje novih su keramički... Ali to ima svoju cenu...
Što se tiče pločica uzmeš najskuplje koje imaju i nećeš pogrešiti..

RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama.."
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21505
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Kupiš Textar ili Ate i znaš šta si kupio.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
- Poruka: 878
- Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h
ja sam napred menjao prosle godine. Prednji diskovi oko 2500 komad. Prednje plocice 50e original. Imas i duplo jeftinije trw, textar,ate i lukas. Zadnje plocice su oko 2000 komplet a za original ne znam. Meni su diskovi napred bili pojedeni 7-8mm a nazad su i dalje isti. Pojedeni oko 2mm i jos stoje fabricke plocice do pola pojedene. Kaze mi majstor da cu promeniti jos dva puta prednje dok zadnje dodju na zamenu jer se malo trose. Prednje diskove izbegavaj 'brembo'. Ja sam ih uzeo na akciji 3000 komad ali nisu mogli da se montiraju zbog nekih distancera koji idu uz njih. dr.Dragomir preporucuje delfi diskove.
- Daki_81
Delfi prednje sam ugradio kod Dragomira i sasvim dobro se ponašaju oko 25 000 km...
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /