Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Zadnji distanceri mondeo mk3

Opruge, amortizeri, ramena, diskovi, čeljusti, doboši...
Odgovori
Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Zadnji distanceri mondeo mk3

Poruka od Neša » četvrtak, 28. avg. 2014. u 14:41h

Da li je pametno koji mm izbaciti zadnje točkove,koliko je to dobra ideja mehanički i estetski kod ovog mondea? Odmah da kažem da ne planiram drugu dimenziju točkova ni spuštanje.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Zadnji distanceri mondeo mk3

Poruka od milan_gt » četvrtak, 28. avg. 2014. u 14:59h

[youtube][/youtube]

do 5mm mozes distancere bez velikih zahvata, ako hoces vise onda bas moras da se naplacas

Neša
VIP

Poruka od Neša » četvrtak, 28. avg. 2014. u 15:06h

pa to,išao bih na neki minimum i samo nazad. Ne bi trebalo da trpe amortizeri,a jel moraju drugi duži šrafovi?
Duratorq DI 16v

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 28. avg. 2014. u 15:14h

Do koliko bi ih izbacio?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

SimkeFordMK3
Poruka: 719
Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h

Poruka od SimkeFordMK3 » četvrtak, 28. avg. 2014. u 15:29h

Ne moraju duzi srafovi... samo ce matica manje da uhvati berzon... posto je to mala razlika... kada bi hteo 1.5cm oda bi morao sve da menjas ovako ne...
imas pun net oglasa za distancere... a najjednostavnije ti je da odes kod nekog "pismenog" strugara da ti to napravi... kad kazem pismenog mislim na iskustvo.. da je to pre radio... ;)
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama..:) "

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 28. avg. 2014. u 15:35h

To da li moraju duži šrafovi zavisi i od felni, jer nemaju sve felne istu debljinu kroz koju prolazi brezon. Ako je prečnik navoja 12mm, matica nikako ne sme da uhvati manje od 12mm dužine navoja.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » četvrtak, 28. avg. 2014. u 15:47h

5mm je beznacajno, ili se dovuku do ruba ili tu negde ili nista, dalje nista bez velike felne i spustanja, to je neka zaokruzena celina koja ima smisla a posto ti to ne planiras....... E sad kad odlucis da to odradis kako valja, pricam uopsteno, onda treba pripaziti i na trag tockova, ne mozes ga samo pozadi razvuci a napred nista.. Mislim da Mondisi ne bi smetalo jedno 2-2.5cm nazad i 1.5-2cm napred (ili podjednako) zavisno od sirine originalne fabricke felne, to mi ostaje neka neodradjena stavka koju vec dugo zamisljam na autu.. Da trazim aftermarket felne isao bih na 8 cola felnu i recimo et35 i odma' resio stvar..
Poslednja izmena: Cedo, na dan četvrtak, 28. avg. 2014. u 15:51h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 28. avg. 2014. u 15:51h

na bmw-u je razlicit trag napred/pozadi bas se ovih dana bavim s tim kako da ove 20" od insignije upasujem na imaginarnog F10 :)

a ti moras 18" da stavis, one su izbacenije za 12.7 mm u odnosu na 16 i 17, ako ces 16" da izbacujes to je bar 20mm a onda trebas skupe distancere sa brezonima..

Cedo
VIP

Poruka od Cedo » četvrtak, 28. avg. 2014. u 15:57h

I na tvom Mondeu je razlicit :) tako je na svakom autu, uglavnom u zavisnosti od vuce negde je sire napred negde nazad, nije pozeljno u vecoj meri menjati taj odnos..

Slika

SimkeFordMK3

Poruka od SimkeFordMK3 » četvrtak, 28. avg. 2014. u 16:33h

iskreno nisam za distancere samo na jednoj osovini.. .kao sto rece Cedo ili sve ili nista... nije bezveze 'vabrika napravila da pozadi tockovi budu malo uvuceniji...pa bolje uzmi neke aftermarket felne sa vise Jota i uvucenijim srcem (sto manji ET <35) pa ces zadrzati fabricku razmeru odnosa na prednjoj i zadnjoj osovini a tockovi ce biti na istom pravcu kao i ranije... ja sam tako uradio i resio se tog zazora ruba od sirine felne..
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama..:) "

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2783
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » četvrtak, 28. avg. 2014. u 20:21h

@edo: Da li si siguran da na Mondeu napred felna od 8 cola može u ET 35.
Kod mene 7 cola i ET 43 sa gumom 205-55-16 deluje knapirano - mada pogledaj i ovo ET 40 - to bi mislim bio maksimum.
http://www.talkford.com/topic/221830-ne ... mk3/page-2
Slika Slika

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 28. avg. 2014. u 20:27h

ma Cedo je u Kubura style-u :D

Cedo
VIP

Poruka od Cedo » petak, 29. avg. 2014. u 00:56h

@Lale
Napisah "recimo", nisam 100% precizirao thumbsuph al to je tu negde, par mm tamo vamo, poenta je da bih isao maksimalno na rub, koliko situacija dopusta.. Dobre stvari si se dotakao, napred i nazad je dosta razlicita situacija kod Mondea, zato i rekoh gore da bi nesto veci distanc trebao nazad da se popravi ta situacija, previse su siroki nazad rubovi, bokovi se bas sire ka spolja, za razliku od recimo kuburine ibice gde se spustaju pravo na tocak, plus je kod mondea sama ivica ruba naglasena i samo ona bezi jos 2cm od tocka i od onako vec solidno sirokog ostatka karoserije.. E sad moglo bi se ici skroz na rub ali ta 2cm izbacenog dela ne bi mogla da prime tocak dovoljno kad je auto pod opterecenjem, mislim moglo bi sa nekim drugim setupom al to je vec nesto trece, malo je zeznuta situacija, treba to sve fino iskalkulisati, svaki auto je prica za sebe.. Moje 17ke su kriminalno uvucene, sa 18kama je mnogo bolja situacija i u prvo vreme mi je bilo zadovoljavajuce, sad bih jos malo :D ..

Slika

SimkeFordMK3

Poruka od SimkeFordMK3 » petak, 29. avg. 2014. u 01:15h

Nikad nije dosta... Ista priča je i sa čipom/remapom :D

@lale

Može bez problema, što je manji Et sve širu gumu možeš da staviš...jer felna bezi napolje...
Ja imam felne 8J ET 30 gume 225/45/R17
I ima još fore... Mogu opušteno da montiram i 245/45 e sad druga je stvar kako bi to ružno izgledalo...

Neša
VIP

Poruka od Neša » petak, 29. avg. 2014. u 09:33h

išao bih na po 5mm neznam da li bi se to uopšte i primetilo. Moram da uzmem u obzir i to da nas je često petoro u kolima i pun gepek..
Duratorq DI 16v

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 29. avg. 2014. u 10:23h

pa ako se lepo primeti 12.7 mm primeti se i 5

SimkeFordMK3

Poruka od SimkeFordMK3 » petak, 29. avg. 2014. u 10:56h

Sve se primeti... e sad pitanje je da li ces ti biti zadvoljan dobijenim... sve zavisi sta zelis da postignes.. ali ne ocekuj previse... drasticne raszlike mozes dobiti jedino sa dosta ulaganja, jer oni distanceri sa brezonima su veoma skupi... :ozid:
moj ti je savet da se raspitas koliko bi te izasli distanceri od 5mm , pa ako nisu mnogo namontiras, ako ti se ne svidi kako cuce, stavi ih na net i prodaj ih.. :D

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2783
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » petak, 29. avg. 2014. u 19:14h

Mondeu mk3 treba šira felna.Fabrička od 6,5 inča po meni je uska, za tako velik auto, i to dolazi najviše do izražaja kad se auto gleda od nazad i ne izgleda lepo (kao slon sa nogama od jarca :) ). Mislm, da prvo teba odrediti maksimalnu širinu felne uz najminimalniji pozitivni ET, a guma koja će se montirati ne treba da ima balon.E...sad to zahteva probe, a to većina nas nije u mogućnosti.Koristimo tuđa iskustva.Ja sam sa ET 43 napred zadovoljan ali nazad ne.
Slika Slika

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 29. avg. 2014. u 19:24h

nije mondeo najgori..

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika