sasa_f1 piše:Da osvezim temu jednom mojom mukom, cisto da se jos neko ne zajebe ovako...
Mesec dana mi lupa nesto na trapu, i mesec dana (do danas) je trajala bitka STA LUPA u prednjem desnom tocku.
Pocelo da lupa nesto na trapu, onako na sitno...ponekad i na vece rupe.
Posumnjali na amorte. Otisli odradili tvrdo punjenje, jer jesu popustili malo, seo u auto vozili malo, opet lupa.
Komsija i ja pregledali na kanalu ceo trap, nista cudno ne mozemo da provalimo. Jedino sto smo uspeli da nadjemo jeste kao trag udarca na sasiji iznad balans stangle kod tocka, ali smo ustanovili da ima dosta mesta tu kad je auto na zemlji, i da nema sanse da tu lupa...
Pregled kod trapadzije, kaze jedino kugla ima malo lufta, i da je moguce da ona lupa, sve ostalo je odlicno. Krenem po kuglu, cale me izmalerise da ne lupa kugla tako, svratim kod jos jednog trapadzije usput, opet pregled, opet ustanovljena desna kugla. Odem kupim je, zamenim, probam, OPET LUPA!
I danas vec onako iznerviran, jer svaki taj udarac kao da mi u mozak cuka, pricam sa komsijom koji se razume malo vise od mene, i kaze mi da sumnja da odozdo nesto udara, kaze da je zvuk metalan, da je to zato sto mi je spusten auto, i covek provali da lupa samo kad je auto u levoj krivini i kad u njoj prelazi preko neravnina ili rupa.
Znaci kad je opterecen na tu stranu. I da mi odlicnu ideju...
Skinem desni tocak, namazem sve sto je blizu sasije pastom za zube. Znaci, balans stanglu, deo stabilizatora, i poluosovinu.
Provozam auto po 2-3 mesta gde je uvek lupalo u voznji, dodjem kuci skinem tocak i imam sta da vidim. Jebeni navoj koji ide iz jabucice na stabilizatoru je malo duzi, i u voznji pod opterecenjem leve krivine, udara o deo sasije odozdo. Sto ce reci, skine se stabilizator skrati jedan od navoja na njemu i to je to....
A mene je kostalo 60e + 3000din....
Eto, cisto da se neko ne zajebe kao ja....
E sad se vratite na ono boldovano iz prvog quote-a.
Lupkanje na sitno je ostalo i dalje.
Zapravo, kad god tocak ide dole, znaci maalo brzi prelaz preko lezeceg, ili neka rupa, ili kad prelazim na nizi deo asfalta, nesto lupi kod desnog tocka. Sitnije lupkanje, zvuk ne mogu da opsiem. Kao da nesto ima luft npr.
Danas se zainatim i odem kod trapadzije u Mirijevo, pojasnim sve, covek pregleda - nista. Kaze sve je super utegnuto. Stavi auto na treskalicu - nista. Sedeo sam unutra, na treskalici se nijednom nije cuo taj zvuk.
Konstatacija je bila sledeca - "slusaj, nemoj da se nerviras, pojacaj muziku, uhvati devojcicu za ruku i vozi"

Krenem do AP Sport-a, oni ne rade, zakasnio sam.
Odem po preporuci kod nekog matorog u kraju, cist old school, detaljno mi covek pogleda sve - nista. Kaze sve je odlicno, utegnuto, nema sta da lupa na trapu.

Dodjem kuci, skinem desni nosac motora, palo mi na pamet da je mozda on dobio neki luft, mada bi se izvalilo u voznji - nista. Nosac odlican.
Idemo dalje...pricam sa drugarom, kaze solja. Znam vec da je skoro nemoguce proveriti solju tek tako. Al podignem auto, cimao tocak gore dole par puta, vukao dole, koliki je hod amorta, samo da dobijem taj zvuk - nista.
Da li iko od vas ima neki pametan predlog sta bi to moglo biti?? Sta jos proveriti?
Jednostavno ne volim kad auto nije utegnut kako treba, i svaki taj zvuk me u mozak udari.
Rekose mi da obavezno odem u AP Sport kod Viktora, kazu ako on ne nadje sta je, nece niko. Sutra planiram da odem. Ali bi mi svaka ideja, i savet dobro dosao.