Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus mk1 - ABS lampica

Opruge, amortizeri, ramena, diskovi, čeljusti, doboši...
Odgovori
bojsa
Poruka: 50
Član foruma od: utorak, 9. avg. 2011. u 17:38h

Focus mk1 - ABS lampica

Poruka od bojsa » nedelja, 10. mar. 2013. u 18:43h

Opet ja, stalno novi problem, ali sta da radim resavam jedno po jedno :)

Na instrument tabli su mi skoro uvek upaljene lampice za ABS i rucnu. Kazem skoro uvek, zato sto ponekad sve proradi, cak i cujem kako ABS "cangrlja" kad kocim, ali to je uvek relativno kratko. Pretpostavljam da to cangrljanje znaci da sam cilindar radi? :wtf:

E sad, Dragomir je povezao dijagnostiku i proverio senzore i rekao da su svi ispravni i da je verovatno otisao ABS modul. To mi apsolutno ima smisla, a ni sam modul nije previse skup, nasao sam ga za 40-ak evra. Ipak, ne bih da ga menjam ukoliko to nije nuzno.

Posto nisam bio lenj, nasao sam gde se nalazi ceo modul i pomerio sam kutiju sa osiguracima i malo ispomerao konektore i kad god promrdam malo modul, pogase mi se lampice i ABS proradi, tako da me zanima da li je to mozda do kontakata ili je ipak ceo modul gotov. Nazalost, malo je prostora, a nisam hteo niti mogao da uklonim celu kutiju sa osiguracima da bih tacno video sta se tu desava. :/

Unapred hvala na savetima i predlozima!

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Focus mk1 - ABS lampica

Poruka od van » ponedeljak, 11. mar. 2013. u 13:03h

А dа провериш све контакте на џековим од сензора на точковима ?
Poslednja izmena: van, na dan ponedeljak, 11. mar. 2013. u 18:01h. Ukupno izmenjeno 1 put.

bojsa

Poruka od bojsa » ponedeljak, 11. mar. 2013. u 14:34h

To je Dragomir proverio, kaze tu je sve u redu :/

matke
VIP
Poruka: 308
Član foruma od: subota, 17. okt. 2009. u 21:45h

Poruka od matke » nedelja, 17. mar. 2013. u 00:21h

nije problem da se vozi,samo sto kad je upaljena lampica ne radi abs vec koci bez njega ;)

bojsa

Poruka od bojsa » četvrtak, 21. mar. 2013. u 14:03h

Sad kad je kisa je posebna prica, po 3-4 puta mi ABS proradi na kratko u toku jedne voznje od 20-ak minuta... gov*no raspalo... :suicide:

goxy62
Poruka: 31
Član foruma od: subota, 9. jan. 2010. u 15:54h

Poruka od goxy62 » sreda, 1. maj 2013. u 12:29h

možda kasno ali ja sam na mondeo mk2 imao isti slučaj pa mi je automehaničar gurnuo ruku u posudu za ulje kočnica i pomerio neki plovak ili tako nešto i gle čuda više negori abs lampica tako da kažeš dragomiru ili nekom drugom majstoru, da ti to proveri a ne da menja abs. drugi put mi se to desilo dve godine kasnije ali kada sam menjao kočioni cilindar pozadi pa je morao kompjuter da se resetuje i bilo je sve uredu. i danas je tako.

bojsa

Poruka od bojsa » nedelja, 5. maj 2013. u 22:10h

Taman se ponadao, ali mislim da nije do toga, ocistio sam onaj konektor na toj posudi i prodrmao plovak, moze li mozda taj senzor da crkne ili slicno?

Odgovori

Povratak na „Trapovi, kočnice i gume“