Neobičan problem
- Estariol
- Poruka: 960
- Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h
Neobičan problem
Sa letnjim gumama - komplet, 4 x Tigar Sigura, sve u redu.
Stavio zimski komplet, nazad prošlogodišnje Fulda Kristall Montero 3, napred starijeTrayal T-200, krenem, auto vuče u levo. Zamenim levi sa desnim pošto nisu smerne gume, auto vuče u desno. Naduvam desnu gumu za 0.2 bara više, i dalje isto.
Sve u svemu, nije do mehanike.
Jel moguće da gume nisu jednako potrošene?
Ili da točku koji vuče u stranu treba balans?
Stavio zimski komplet, nazad prošlogodišnje Fulda Kristall Montero 3, napred starijeTrayal T-200, krenem, auto vuče u levo. Zamenim levi sa desnim pošto nisu smerne gume, auto vuče u desno. Naduvam desnu gumu za 0.2 bara više, i dalje isto.
Sve u svemu, nije do mehanike.
Jel moguće da gume nisu jednako potrošene?
Ili da točku koji vuče u stranu treba balans?
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...
- mbole
- Poruka: 14922
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
- Estariol
Re: Neobičan problem
E, to nisam proverio, trebalo bi da jesu jer sam gume dobio na njima uz auto i kupljene su (gume) zajedno od strane prethodnog vlasnika...
-
- Poruka: 140
- Član foruma od: nedelja, 2. maj 2010. u 14:30h
Mislim da se ne trebaš sekirati, gume su u pitanju. Same po sebi su loše napravljene, imaju lošu usmjerenost šare prilikom vulkanizacije.
Meni se to dešavalo nekoliko puta sa novim tigricama i savkama, na službenom autu.
Kolega koji je vozio isto model auta kao i ja imao je isti problem samo što je kod njega vukao u drugu stranu. U svim slučajevima su bile u pitanju zimske gume. Kod mene su vukle u desno a kod njega u lijevo.
Bili smo se baš zainteresovali za to ali smo dobili pojašnjenje u servisu da je u pitanju problem sa gumama nižeg razreda kvalitete i da je to čest slučaj, samo neko to primjeti neko ne. Može se riješiti donekle reglažom trapa ali je to po meni bacanje para. Nikada nije toliko vukao da bi predstavljalo problem.
I sada imam problem na potpuno novom službenom, do sada sam prešao 30000 Km pa je sigurno da nisu trapovi u pitanju.
Meni se to dešavalo nekoliko puta sa novim tigricama i savkama, na službenom autu.
Kolega koji je vozio isto model auta kao i ja imao je isti problem samo što je kod njega vukao u drugu stranu. U svim slučajevima su bile u pitanju zimske gume. Kod mene su vukle u desno a kod njega u lijevo.
Bili smo se baš zainteresovali za to ali smo dobili pojašnjenje u servisu da je u pitanju problem sa gumama nižeg razreda kvalitete i da je to čest slučaj, samo neko to primjeti neko ne. Može se riješiti donekle reglažom trapa ali je to po meni bacanje para. Nikada nije toliko vukao da bi predstavljalo problem.
I sada imam problem na potpuno novom službenom, do sada sam prešao 30000 Km pa je sigurno da nisu trapovi u pitanju.
- Estariol
Palo mi je na pamet da tu gumu što vuče okrenem na istoj felni(tj. da mi vulkanizer to uradi
) pa da vidim šta ću dobiti, pošto nema definisan smer okretanja.

- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Гума је конусан и увек ће да вуче на страну где је мањи обим . Можда то визуелно не може да се примете , али волан каже своје . Ставио сам пре пар дана мнове зимске гуме уместо 6-7 година старих тг 620 , са којима је ауто вукао у страну . Мислио сам да је проблем у трапу . Ставио нове зимске гуме , ауто иде савршено право .
Наравоученије : баци те гуме и стави нове
Наравоученије : баци те гуме и стави нове
-
- Poruka: 140
- Član foruma od: nedelja, 2. maj 2010. u 14:30h
Evo informacija iz prve ruke: juče sam montirao na službeni auto prošlogodišnje zimske gume Firestone "neki", koje su vukle kada su prvi put montirane.
Gume su prešle 10-ak hiljada, auto je ukupno prešlo 32000 Km. Opet vuku u desno, iako sa ljetnim gumama auto nije viklo nigdje. Sad, da li sam ja bio te sreće da sam pogodio kombinaciju guma na točkovima kako su bile montirane prošle godine iako nisam obilježio niti je vulkanizer pazio, ali situacija je ista kao prošle godine.
Ponavljam, to mi se dešavalo sa Savom S3 i Tigrom Wintera na dva Partnera koji sam prije vozio kao i sada na Fabiji. Sva auta sam preuzeo nova takoda nema šanse da su trapovi u problemu.
Da li ima neko logiščije objašnjenje od onoga što sam ponudio ranije?
Na Mondeu imam Tigar Wintera i ne vuku nigdje.
Gume su prešle 10-ak hiljada, auto je ukupno prešlo 32000 Km. Opet vuku u desno, iako sa ljetnim gumama auto nije viklo nigdje. Sad, da li sam ja bio te sreće da sam pogodio kombinaciju guma na točkovima kako su bile montirane prošle godine iako nisam obilježio niti je vulkanizer pazio, ali situacija je ista kao prošle godine.
Ponavljam, to mi se dešavalo sa Savom S3 i Tigrom Wintera na dva Partnera koji sam prije vozio kao i sada na Fabiji. Sva auta sam preuzeo nova takoda nema šanse da su trapovi u problemu.
Da li ima neko logiščije objašnjenje od onoga što sam ponudio ranije?
Na Mondeu imam Tigar Wintera i ne vuku nigdje.