Gume
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Re: Gume
za milana gt, evo ako hoces da stavljas sire, elem koliko us ove sire od 205 -225
http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i- ... A-/4270769
http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i- ... A-/4270769
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
meni su sad na autu sve 4 gume 225/45 i na felnama nema razlike u odnosu na 205/50 jedina razlika je sto 225/45 mozes lakse da nadjes jer je dimenzija dosta standardnija, 225/50 nama ne odgovara jer je guma visa (odgovara za A6, 407..) tako da dare slobodno mozes da trazis i 225/45
sent from white land..
sent from white land..
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Da postoje Syneris..ako ciljas na povoljnije a OK gume razmisli i o ovome http://www.coningdoo.co.rs/pretraga/ ..
-
- Poruka: 58
- Član foruma od: subota, 20. nov. 2010. u 23:30h
pa da povoljnije ima sava uhp ta dimenzija i tigar ove syneris
ali ja hocu mislenje za kvalitet prema hankook nokian bridgestone
taj segment guma
ovde u makedonija su povoljnije SAVA ali kakve su na kvalitet za naprimer normalna voznja u teku godine i prelaz negde do 8000 km godisno
ali ja hocu mislenje za kvalitet prema hankook nokian bridgestone
taj segment guma
ovde u makedonija su povoljnije SAVA ali kakve su na kvalitet za naprimer normalna voznja u teku godine i prelaz negde do 8000 km godisno
- Cedo
- VIP
Drugar ima syneris na GSi-ju, malo jaci gas u drugoj i krenu da proklizavaju sve u šeeees`..vidim da link vise ne prikazuje ono sto bi trebao, uglavnom ima Bravuris2 u toj dimenziji za 100 evritja...
- batarihter
- Poruka: 473
- Član foruma od: utorak, 5. okt. 2010. u 17:38h
Interesuje me koliko guma sme da bude "stara",tj ako je u dobrom stanju i ima dobru saru???Konkretno me interesuje da li je guma sa DOT-m 0204 "stara"
I da li neko zna da mi nesto kaze za marku gume "CHAMPIRO"HVALA!! 

Ford Sierra 2.0i DOHC
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...
- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Guma stara 8 godina koje god da je marke, i kakvu god saru da ima, traba je izbegavati.
4-5 godina bi bila donja granica za starost guma.
4-5 godina bi bila donja granica za starost guma.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- popovicvl
- Poruka: 5658
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Ja sam na starom autu potrosio dva seta Tigar Prima (iste kao Syneris samo su u V indeksu, a Syneris u W-Y). Gume su vrh, dobro drze, dobre na vlaznom. Syneris mora biti samo bolja. Osim toga nose indeks W-Y (270-300 km/h!).
Veze nema sa gumama. Suza nema sa vozacem 1 t, kako nece proklizavati. Dovoljno je da su jos amorizeri izduvani i eto proklizavanja.cedo86 piše:Drugar ima syneris na GSi-ju, malo jaci gas u drugoj i krenu da proklizavaju sve u šeeees`
- Cedo
- VIP
Oozbiljno...vidim moram da napisem siri izvestaj, covek ganja ove masine zadnih 10god i namenjao se svakakvih guma, naravno da je tako lagan i jak auto u stanju da potpise svaku gumu ali ova mu se pokazala najgore, apsolutno nije u stanju da se nosi sa snagom automobila..inace, cisto informativno, kadjo je u besprekornom stanju, licno ga je restaurirao do poslednjeg detalja..
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ma kakav Tigar preskupi su za ono sto nude pa jos je cena bez carine,a na Kosovu su jeftiniji nego kod nas
Winter1 moze da prodje ali za dve zime najvise i Hitris nije losa guma. Ali za cenu Winter1 ima bar pet boljih modela drugih marki. Barum na primer izbacio je trecu generaciju Polaris 3,kao i Sava i Debica,dok Tigar i dalje fura isti dezen vec 15g

Winter1 moze da prodje ali za dve zime najvise i Hitris nije losa guma. Ali za cenu Winter1 ima bar pet boljih modela drugih marki. Barum na primer izbacio je trecu generaciju Polaris 3,kao i Sava i Debica,dok Tigar i dalje fura isti dezen vec 15g
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

ako naleti neko na ovakvu saru fulda kristal oko 6 mm jednu rasparenu neka mi javi na pp slika govori zasto, jbg
- Wellisha
-
- Poruka: 499
- Član foruma od: utorak, 9. nov. 2010. u 17:49h
..iz ličnog iskustva na službenim kolima se neslažem sa Nesom. Sa Savom koja se za naše jadno tržište radi u Poljskoj smo mnogo lošije prošli nego sa Tigrom koji je bar "taze" u odnosu na Mishelin koji je duplo skuplji a ušao je u treću godinu nemontiran. Kada bi te gume imale GPRS u sebi od nastanka do prve montaže na felnu svašta bi nama ispričale. Ja sam sebi pazario nove Tigrice Wintere i to po receptu jednog starijeg i iskusnijeg vozača a on glasi ovako:
- prvo spremiš majtorsku kesu pažnje (čitaj: vinjak, coca-cola, kafa) i odeš u vulkanizersku radnju za koju si čuo da ima najveći promet ili još bolje ako nekog iz nje znaš. Tamo dok daješ "kesu pažnje" zamoliš za najsvežije gume i nesekiraš se jer ako ih nemaju rećiće ti kada stižu.
- prvo spremiš majtorsku kesu pažnje (čitaj: vinjak, coca-cola, kafa) i odeš u vulkanizersku radnju za koju si čuo da ima najveći promet ili još bolje ako nekog iz nje znaš. Tamo dok daješ "kesu pažnje" zamoliš za najsvežije gume i nesekiraš se jer ako ih nemaju rećiće ti kada stižu.

..prdnuh u čabar sa mirisom benzina i zadnjom vučom pa sada čađavim sa minivenom 

- mbole
- Poruka: 14979
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
GPRS - General packet radio service - nacin prenosa podataka za mobilnu telefonijuWellisha piše:Kada bi te gume imale GPRS u sebi od nastanka do prve montaže na felnu svašta bi nama ispričale
GPS - global positioning system - sistem koji daje trenutnu lokaciju uredjaja
tako da ce pre biti da si mislio na GPS

Djak pesak 

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
BF Goodrich G-force Winter... Posle 3 meseca i otp. isto toliko hiljada km po suvom, kiši i snegu, mogu da kažem da sam izuzetno zadovoljan. Sjajno uravnotežene performanse, mooožda im je malo slabije držanje na suvom (poredeći sa letnjim gumama) ali su zato na mokrom i na snegu vrhunske. Ovde kao i da nisu čistili, ulice su katastrofa, magistrala samo za nijansu bolja. Nisam mogao da verujem iz kojih su me smetova danas čupale i kuda sam se provlačio zadržavajući upravljivost.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Of skroz, nije im to ni namena, ali sam upravo zato i napisao... omogućavaju sasvim lepu vožnju i po suvom, zaboraviš da si na zimnjačama. 

pozdrav, Bojan