Edit: Nisam pomenuo da su mi fabričke 175/70 - 13 82 a zbog budžeta mi je palo na pamet da uzmem "broj manje", 165/70 - 13... Jbg, razlika u ceni je i do 500-600 dinara, Wintera i Barum u toj dimenziji su 3900 u Coningu.
Gume
- Estariol
- Poruka: 959
- Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h
Re: Gume
Imam pitanje: da li bi Eskort mk.6 karavan sa 1.4 motorom bio pretežak za indeks 79(437kg)? Fabričke gume su mi sa indexom 82(475kg). Ne uspevam da nađem podatak o težini koju nose pojedini točkovi mog auta, pa bih bio zahvalan na tome ako neko zna ili ako imate neki link na kom se to vidi. 
Edit: Nisam pomenuo da su mi fabričke 175/70 - 13 82 a zbog budžeta mi je palo na pamet da uzmem "broj manje", 165/70 - 13... Jbg, razlika u ceni je i do 500-600 dinara, Wintera i Barum u toj dimenziji su 3900 u Coningu.
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Au prijatelju da ti nije to malo usko
Neće biti problema i ako uzmeš taj indeks 79
Neće biti problema i ako uzmeš taj indeks 79
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- BojanM
- BOFH

- Poruka: 7128
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Estariol, a zašto si dva puta u 24h u istu temu poslao istu poruku (ako zanemarimo jedan smajli)? Original juče, pa kopija danas...
A 165 jeste malo uzano, ali ako ne planiraš da pređeš ograničenje brzine na otvorenom putu i mudro usporiš pred krivinom, biće i to dovoljno.
A 165 jeste malo uzano, ali ako ne planiraš da pređeš ograničenje brzine na otvorenom putu i mudro usporiš pred krivinom, biće i to dovoljno.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Estariol
- Poruka: 959
- Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h
Jbg, post je u dnu prethodne stranice, pa sam se uplašio da će proći neprimećen... 
Znam da je usko, al jbg, 4 meseca čekam platu, možda ću morati i da pozajmim za gume. Cena polovnih je nerealna, traže i 5000 za par, pa ako je nova 3900, bem li ga...?
Inače, nikad nisam pretovaren, a u proseku vozim 90 na sat, ZR - NS, ako se to podrazumeva kao prekoračenje. A u krivine po gradu ponekad uđem malo žustrije, tj. dodam malo gasa kad sam već u krivini, al uvek u drugoj brzini. Kontam da će to uticati na stabilnost.
Jel to važi i ako stavim te gume nazad?
Napred imam nove fabričke zimske, a imao sam 2 okretanja prošle zime, nazad su bile Trayal T-200 od kojih je jedna dobila jaje pa mi skreće auto zbog njih sada, a ne bih da stavljam letnje nazad, tek će tada da klizi. Nema leka za Trayalke ni sa balansiranjem...
Znam da je usko, al jbg, 4 meseca čekam platu, možda ću morati i da pozajmim za gume. Cena polovnih je nerealna, traže i 5000 za par, pa ako je nova 3900, bem li ga...?
Inače, nikad nisam pretovaren, a u proseku vozim 90 na sat, ZR - NS, ako se to podrazumeva kao prekoračenje. A u krivine po gradu ponekad uđem malo žustrije, tj. dodam malo gasa kad sam već u krivini, al uvek u drugoj brzini. Kontam da će to uticati na stabilnost.
Jel to važi i ako stavim te gume nazad?
Napred imam nove fabričke zimske, a imao sam 2 okretanja prošle zime, nazad su bile Trayal T-200 od kojih je jedna dobila jaje pa mi skreće auto zbog njih sada, a ne bih da stavljam letnje nazad, tek će tada da klizi. Nema leka za Trayalke ni sa balansiranjem...
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...
- Markedjani
- Predsednik kluba

- Poruka: 21697
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
stavi 215/45-17... nema potrebe za 40 profilom na mondeu.Mosha piše:Odlicno, onda menjam sire sl. put, bolje ce da cuce

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9969
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
te imam ja na focusu isto letnjemilan_gt piše:sad nadjoh nove 215/50-17 letnje Nexen N3000 zaboravih koja tacno nedelja '08 za 120e obe, u pon mi salje![]()
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- macaneli
- VIP
cena nove je 100e,hebem li ga za te pare radi posao,mada kad je velika kisa u krivini hoce malo da proklize ako preteras sa gasom
- Daniel
- Poruka: 6094
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
Gume
A znamo da milan ima malo tezu nogu xD
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
-
Grafit
- Poruka: 378
- Član foruma od: četvrtak, 17. nov. 2011. u 21:02h
Držite se proizvođačkih uputa i odgovarajućih zamjenskih veličina!
Valjda gume kupujete, po pretpostavci, za par sezona. A ne za par mjeseci ukupno...
I ne samo da nova guma "glavu čuva", već i namjenska.
Valjda gume kupujete, po pretpostavci, za par sezona. A ne za par mjeseci ukupno...
I ne samo da nova guma "glavu čuva", već i namjenska.
- milan_gt
- Poruka: 11708
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
joj kako bih voleo to na par sezona da menjam gume..ni sam ne znas..uglavnom godisnje idu 3 para letnjih + 2 para zimskih izdrze 2 zime..
nove toyo proxes 225/45-16 http://www.kupujemprodajem.com/4-nove-g ... id=5770508
sent from white land..
nove toyo proxes 225/45-16 http://www.kupujemprodajem.com/4-nove-g ... id=5770508
sent from white land..
- macaneli
- VIP
a brate jel ti vozis brdo ili krug???milan_gt piše:uglavnom godisnje idu 3 para letnjih + 2 para zimskih izdrze 2 zime..
sent from white land..
Na prvom focusu sam imao gume Firenza i bio sam zadovoljan sa njima,drzale su dobro + su bile cvrste