Gume
- SimkeFordMK3
- Poruka: 718
- Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h
Re: Gume
Imam Goodyear Efficient Grip na Mondeu u Y brzinskom indexu. Kada sam montirao gume na bosch-ovoj balanserki koliko grama mi je pokazala na felnama toliko je bilo i sa gumama što znači da će pre biti da mašina na kojoj je tvoj majstor radio ne ispravna ili on ne zna posao ili si ti kupio gume za bacanje, nego što gume ne valjaju.... ja sam prezadovoljan... vozio sam ih i po kiši i po suvom osećaj je kao da sam na šinamadragan.pv piše:Vladimire banalizujes neke stvari uz prilicno tvrd stav kao da si sve gume ovog sveta probao i znas apsolutnu istinu. Da si se bar malo ogradio pa da kaze covek...
Deklaracija je jedna stvar a praksa druga. I meni su na fokusu goodyear sa a-a deklaracijom pa su gume boolja. Efficient grip tacnije, jedva sam ga izbalansirao. Sa druge strane, mislen pilot exalto pe2 mislim cak slabije deklarisan u 270 ili 300 indeksu, naci cu ako nekog zanima radi diskusije, sam u sm stavio na auto i doterao do bg nebalansirane i nisu tresle.uopste. Na ravnim felnama, balans je kasnije bio po 10,15 i na jednoj 20gr.
Dunlop sportmaxx rt sa pocetka proizvodnje je imao falinke, tek se popravio sa promenom smese. Deklaracija je naravno bila ista. Eto toliko znaci...
I to su sve konkretna iskustva sa tzv premijum ( iako ne volim da tako klasifikujem) proizvodjacima koji imaju tehnologiju da naprave kakvu gumu hoce, i imaju reputaciju da sacuvaju, i odgovornost prema istoj...
Ne kazem da je svaka top guma krs niti obavezno vrh, ali bih svakako imao puno nepoverenje prema nekim cunga lunga gumama, sta god pisalo na njima. Ne kazem da su obavezno lose, ali treba biti jako obazriv... U tancine u ponasanju da ne ulazim. To je tek posebna prica, pogotovo na malo zahtevnijem autu.
Na kliju sam vozio mislen pe2 i sad vozim dunlop rt, i prosto je neverovatno koliko su razlicite...
I bas me zanima, ako hoces da napises, koji je to vulkanizer imao tako genijalan stav da je guma za koju on nije cuo po defaultu sranje?

RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama.."
- dragan.pv
- Poruka: 407
- Član foruma od: subota, 7. apr. 2012. u 17:35h
ok...
za pocetak, gume su balansirane na tri razlicita mesta kod tri razlicita majstora. kupljene nove u beogumi ( ne znam otkud ti ovaj deo sa bacanjem, mozda mislis da sam kupio neke polovnjace koje je neko bacio u smece? ),i tu montirane prvi put, tresle. sledecu letnju sezonu vracene na iste felne na kojima zimske nisu tresle, u drugom servisu, u sm, opet tresle. treci put prebacene na trecem mestu na drugi set felni, u bg, na masinama na kojima su mi balansirali jos nekoliko setova tockova bez greske, i opet tresle. nije katastrofalno, ali autoputem ume da smori. nemoj misliti da pisem stvari napamet i samo da bi ih pisao...
pored toga, posle dve godine, na pola zivotnog veka postale su i prilicno bucne. nisu testeraste, i to je provereno, trap je u redu, i njega proveravam bar jednom godisnje...
dimenzija klasicna za fokusa 2, 205/55/16... ne znam koji je brzinski index, mogu da pogledam ako ti znaci, kao i gde su proizvedene...
ta guma nikad nije bila vrh u klasi, a pocetni model je imao falinki koje su popravljene sa modelom efficient grip performance, ali i dalje nije zelena guma broj 1 kao sto je recimo no.1 kod zimskih conti ts850...
mislim da ne vredi novca koliko kosta generalno, a ovaj moj set je bulja svakako...
a sto se tice drzanja, u svakom slucaju je malo rpeterano reci da drzi kao po sinama, pogotovo po mokrom. onda niko ne bi bacao pare na prave uhp gume...
sto se tice udobnosti, u spomenutoj dimenziji su dosta korektne...
za pocetak, gume su balansirane na tri razlicita mesta kod tri razlicita majstora. kupljene nove u beogumi ( ne znam otkud ti ovaj deo sa bacanjem, mozda mislis da sam kupio neke polovnjace koje je neko bacio u smece? ),i tu montirane prvi put, tresle. sledecu letnju sezonu vracene na iste felne na kojima zimske nisu tresle, u drugom servisu, u sm, opet tresle. treci put prebacene na trecem mestu na drugi set felni, u bg, na masinama na kojima su mi balansirali jos nekoliko setova tockova bez greske, i opet tresle. nije katastrofalno, ali autoputem ume da smori. nemoj misliti da pisem stvari napamet i samo da bi ih pisao...
pored toga, posle dve godine, na pola zivotnog veka postale su i prilicno bucne. nisu testeraste, i to je provereno, trap je u redu, i njega proveravam bar jednom godisnje...
dimenzija klasicna za fokusa 2, 205/55/16... ne znam koji je brzinski index, mogu da pogledam ako ti znaci, kao i gde su proizvedene...
ta guma nikad nije bila vrh u klasi, a pocetni model je imao falinki koje su popravljene sa modelom efficient grip performance, ali i dalje nije zelena guma broj 1 kao sto je recimo no.1 kod zimskih conti ts850...
mislim da ne vredi novca koliko kosta generalno, a ovaj moj set je bulja svakako...
a sto se tice drzanja, u svakom slucaju je malo rpeterano reci da drzi kao po sinama, pogotovo po mokrom. onda niko ne bi bacao pare na prave uhp gume...

ford focus 2 ph1 1.6b, 05/2012.-
renault clio 3 rs197 06/2011.-
- dragan.pv
ja sa mikcem imam samo dobra iskustva, i da me neko pita, u mitrovici bih prvo poslao kod njega. pored toga, i kao covek je sasvim ok i korektan. na stranu sto te ujutro u 8 ponudi lepo kafom i rakijom kad dodjes 

- SimkeFordMK3
- Poruka: 718
- Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h
Onda sigurno ima razlike u kvalitetu između 16inča i 18inča...dragan.pv piše:ok...

RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama.."
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Merkur u Budzaku. Michelin Energy 124 KM, Primacy sa W indexom 150 KM, Dunlop sportblueresponse na akciji 130 KM...
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- darioculibrk
- Poruka: 1211
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h
Ja ne znam kako su sve ove dimenzije u energy d.o.o. tako jeftine....sve osim moje,195 60 15...
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9933
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
pretpostavio sampopovicvl piše:Valjda ti znas.macaneli piše:To bas i mene interesuje,kod kojeg si majstora bio?
on kad je radio reglazu trapa drugi su ucili kako se menja rezervna gumadragan.pv piše:ja sa mikcem imam samo dobra iskustva, i da me neko pita, u mitrovici bih prvo poslao kod njega. pored toga, i kao covek je sasvim ok i korektan. na stranu sto te ujutro u 8 ponudi lepo kafom i rakijom kad dodjes
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
-
- Poruka: 378
- Član foruma od: četvrtak, 17. nov. 2011. u 21:02h
Dok sam malo češće pratio teme oko autoguma, kod 15" platforme je veličina 195/65 bila neka referenca, pa samim tim i povoljnija. Možda je to dio odgovora na to pitanje...darioculibrk piše:Ja ne znam kako su sve ove dimenzije u energy d.o.o. tako jeftine....sve osim moje,195 60 15...
- dejan_BL
- Poruka: 292
- Član foruma od: ponedeljak, 26. maj 2014. u 12:17h
Да ли је то код бившег Интерекса, сада Бинга?bojcistv piše:Merkur u Budzaku. Michelin Energy 124 KM, Primacy sa W indexom 150 KM, Dunlop sportblueresponse na akciji 130 KM...
Нашао сам ове, али рекох да нађем нешто у граду, немам времена на излет до ГрадишкеGrafit piše:Da se teže odlučiš :-)
http://energydoo.com/v2/akcijska-prodaja-guma/
http://gumiko.olx.ba/

Ford Mondeo MKIII TDCi 2.0 96kw (2011- ...)
-
Update sto se tice Merkura. Sport maxx u W indexu 126 KM, Primacy u W indexu 134 KM, Blueresponse 136 KM u V indexu. Ja cim budem pri parama vjerovatno uzimam ove Sport maxx. Kontam da je dobra kupovina. Dalje ne treba gledati. Imaju stvarno super cijene.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
- dragan.pv
macaneli piše:pretpostavio sampopovicvl piše:Valjda ti znas.macaneli piše:To bas i mene interesuje,kod kojeg si majstora bio?
on kad je radio reglazu trapa drugi su ucili kako se menja rezervna gumadragan.pv piše:ja sa mikcem imam samo dobra iskustva, i da me neko pita, u mitrovici bih prvo poslao kod njega. pored toga, i kao covek je sasvim ok i korektan. na stranu sto te ujutro u 8 ponudi lepo kafom i rakijom kad dodjes

od skoro je i novu balanserku nabavio pa moze da balansira malo zahtevnije felne. na prethodnu nije mogao da stane tocak sa 197 sa et68, sad je sve

- dejan_BL
Хвала на појашњењуGrafit piše:Ne, bliže gradu, u objektu koji se naslanja na benz. stanicu Nešković, na samom spoju sa Lazarevom/Budžakom.

За коју димензију? 205/55 R16, мени ова величина треба, претпостављам да си на њу и мислио, јер се тако негдје крећу цијене за њих.bojcistv piše:Update sto se tice Merkura. Sport maxx u W indexu 126 KM, Primacy u W indexu 134 KM, Blueresponse 136 KM u V indexu. Ja cim budem pri parama vjerovatno uzimam ove Sport maxx. Kontam da je dobra kupovina. Dalje ne treba gledati. Imaju stvarno super cijene.
И ја сам у потрази за Данлоп Блуриспонз или Ханкок Вертус прајм 2, па шта нађем јефтиније. А и у комбинацију упада и другар који има неке Мишелинке, не зна тачно које, вожене једну сезону само, па би ми их поклонио буквално

-
Da mislio sam na 205/55/16. Sport maxx je Dunlop by the way samo za malo sportskije varijante. U svakom slucaju kontam uzet' njih.
- dejan_BL
Да, да сада сам баш прогуглао и видим да су Данлоп такође. Ове су спортскије, али суштински, која је разлика између њих; меканије су или...?
Не прелазим пуно годишње, немам прилике ни да развијам велику брзину (ријетко сам на аутопуту) тако да ми и "Х" брзински индекс довољан, осим ако су ове са већим брзинским индексом квалитетније, како рече у ранијим постовима.

Не прелазим пуно годишње, немам прилике ни да развијам велику брзину (ријетко сам на аутопуту) тако да ми и "Х" брзински индекс довољан, осим ако су ове са већим брзинским индексом квалитетније, како рече у ранијим постовима.
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
ove sportmax rt za razliku od bluresponse imaju zaštitu za felnu,brže se troše i drže ko lude,a tihe su i jedne i druge.bluresponse imaju premekane bokove i izgledaju balonasto
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
- Poruka: 378
- Član foruma od: četvrtak, 17. nov. 2011. u 21:02h
Sve je to još premijum nivo, trebalo bi sa tim da dobiješ dovoljno za dati novac. Možda bi(h) i birao, po pretpostavci, robusniji model (zbog ovdašnjih uslova na "putevima", no ipak bi to bio najpovoljniji noviji model :-).
- dejan_BL
Е ово ми се свиђа нарочито! Нема проблема што се брже троше, не прелазим пуно километара тако да ће сигурно 3 и више сезона издржатиNesa piše:ove sportmax rt za razliku od bluresponse imaju zaštitu za felnu

@Grafit: У праву си, само ситнице пресуђују

Poslednja izmena: dejan_BL, na dan petak, 5. jun 2015. u 12:13h. Ukupno izmenjeno 1 put.
-
Danas legle dvije Sport Maxx Dunlop gume naprijed. 252 KM za par. Brzinski index Y. Kasnije kada predjem malo vise javim utiske. Nadam se da ce da posluze. Koliko vidim jedina im je mana sto se malo brze trose sto je razumljivo kada se u obzir uzme grip. Nisam sportski vozac ali kontam da viska gripa nije na odmet.