Ležaj
- kazalajt
- Poruka: 291
- Član foruma od: utorak, 16. feb. 2010. u 22:54h
Re: Ležaj
Pozdrav svim clanovima i prijateljima foruma. Imam i ja malo problematike oko lezajeva zadnjih. Prosle godine sam ih zamenio i opet su poceli da se cuju na brzinama od oko 80km/h pa navise i kada sam u nekoj blagoj krivini na auto putu recimo, bruji usi otpadaju. Stavio sam Optimal pozadi a napred ne se secam posto sam ih menjao odvojeno al mislim da su i oni Optimal jer sam to kupio po preporci jednog majstora. Da pazarivam SKF i da ne razmisljam puno? 

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Ako si siguran da su ležajevi, promeni ih (normalno SKF... ne isplati se da ih menjaš svako malo), mada mislim da bi oni trebalo da se čuju relativno ravnomerno kad god si u pokretu, nebitno da li je blaga krivina ili je pravac.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
A kad si na pravcu, lager nije opterećen, tj. ne kotrlja se, lebdi?
Ako se čuje, onda se čuje u svim režimima vožnje. Verovatno za nijansu više kad je veći pritisak na točku na kojem je otkazao lager, ali u principu čuješ ga stalno.
Ako se čuje, onda se čuje u svim režimima vožnje. Verovatno za nijansu više kad je veći pritisak na točku na kojem je otkazao lager, ali u principu čuješ ga stalno.
pozdrav, Bojan

- kazalajt
- Poruka: 291
- Član foruma od: utorak, 16. feb. 2010. u 22:54h
Pozdrav i hvala na brzim odgovorima. Situacija je sledeca, izasao sam na auto put ugasio muziku i slusao brujanje, dakle zadnji levi se cuje kako bruji malo kad idem pravo, tj konstantnom jacinom se cuje, kako krenem u desnu krivinu otkida kolko bruji pa cak i po malo vibrira, kada idem u levo onda je milina za usi prosto zuji u usima od tisine
To je sve na oko 80 km/h i onda oko 90 km/h se smanji malo pa onda na oko 110 km/h opet usi otpadaju, za vece brzine ne znam ni sam
I imam jos jednu stvar da pitam al verujem da treba da trazim drugu temu. Desava mi se kada naletim na rupu nekom stranom da mi zadnji deo auta malo kao povuce u tu stranu kojim naletim na rupu, ima li to neke veze sa lagerima ili sa necim drugim il da trazim drugu temu za ovo pitanje. U napred hvala na odgovorima

To je sve na oko 80 km/h i onda oko 90 km/h se smanji malo pa onda na oko 110 km/h opet usi otpadaju, za vece brzine ne znam ni sam

I imam jos jednu stvar da pitam al verujem da treba da trazim drugu temu. Desava mi se kada naletim na rupu nekom stranom da mi zadnji deo auta malo kao povuce u tu stranu kojim naletim na rupu, ima li to neke veze sa lagerima ili sa necim drugim il da trazim drugu temu za ovo pitanje. U napred hvala na odgovorima